Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Ljubljana’

Ljubljana apartment in Slovenia by SoNo arhitekti

Friday, April 29th, 2016

Article source: SoNo arhitekti

This older larger apartment is located in the city center of Ljubljana. The client’s wish was to transform an existing residential space into an open, modern and at the same time a comfortable and a functional home. We have created a central living area where the furniture elements, despite their uniform appearance form two distinct ambiances, but also connect to the smaller intimate atrium. Along the main dividing wall the kitchen elements are located and they subtly convert into the fireplace that sensibly rounds up the entire residential space. Playfully arranged furniture elements which are otherwise clean simple geometric shapes achieve a more sensible integration of the existing walls as well as a more reasonable organization of the space itself. Smaller cramped rooms now are logically linked and more spacious and thus create a better feeling of living.

Image Courtesy © SoNo arhitekti

Image Courtesy © SoNo arhitekti

 

  • Architects: SoNo arhitekti
  • Project: Ljubljana apartment
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Team: Edvard Blažko, Marko Volk, Nina Tešanović, Samo Radinja
  • Nett area: 120 sqm
  • Year of completion: 2016

(more…)

Extension of the Biotechnical Faculty in Ljubljana, Slovenia by CBD Contemporary Building Design d.o.o.

Sunday, February 14th, 2016

Article source: CBD Contemporary Building Design d.o.o.

The department of wood science and technology is an extension of the Biotechnical faculty and is attached to surrounding buildings via an existing connecting corridor. A central hallway parts the rectangular building with dimensions 40 x 13,5 m in plan to professors’ cabinets in the southern from laboratories in the northern part. A glazed belt over the hallway is formed by an arc shaped roof and provides daylight to the interior.

Image Courtesy © Damjan Švarc

Image Courtesy © Damjan Švarc

  • Architects: CBD Contemporary Building Design d.o.o.
  • Project: Extension of the Biotechnical Faculty
  • Location: Rožna dolina, Cesta VIII/34, 1000 Ljubljana
  • Photography: Damjan Švarc
  • Structural design: Bruno Dujič, Jurij Jančar CBD d.o.o.
  • Electrical installations: Ciril Bokal, Ciril Bokal s.p.
  • Mechanical Engineer: Boštjan Petru, IB Petru d.o.o.
  • Ground floor: gross 542 m2
  • Designed: 2014
  • Built: 2015

(more…)

Center of Excellence in Finance Educational Lobby in Ljubljana, Slovenia by Arhitektura Jure Kotnik

Saturday, January 16th, 2016

Article source: Arhitektura Jure Kotnik

Center of Excellence in Finance (CEF) is an educational institution that shares knowledge and experience in banking and finance through workshops, seminars, tailored trainings, certification programs, and conferences. Their highly focused programs provide guidance for current and future tasks in reforming public finance and strengthening central banking.

Image Courtesy © Janez Marolt

  • Architects: Arhitektura Jure Kotnik
  • Project: Center of Excellence
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Janez Marolt
  • Design coordination: Urška Zrinski, Jana Repanšek
  • Project year: 2015
  • Completion year: 2015
  • Cost: 7.000 €
  • Software used: Sketchup and AutoCad

(more…)

9 Frames Hall in Ljubljana, Slovenia by SVET VMES Architects

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source: SVET VMES Architects 

The design concept for renovation of the entrance hall of Poljane Grammar School (established in 1889) in Ljubljana, Slovenia, was to highlight the existing qualities of the historical shell – preserved wall and ceiling stucco and elaborate columns, placed in a strict symmetrical axis. A small square in front of the building, the entrance hall and the central staircase are all connected by this important path that has been poorly manipulated by various spatial reconstructions in the past.

Image Courtesy © MatevžPaternoster

Image Courtesy © MatevžPaternoster

  • Architects: SVET VMES Architects 
  • Project: 9 Frames Hall
  • Location: Ljubljana, Slovenia  
  • Photography: MatevžPaternoster
  • Design team: Jure Hrovat, Ana Kosi, Ana Kreč, ViktorijaŽavbi, MatejaŽeleznik
  • Client: Poljane Grammar School
  • Area: 58 m2
  • Year: 2015

(more…)

Balcony apartments- housing Brdo in Ljubljana, Slovenia by MULTIPLAN ARHITEKTI

Tuesday, August 18th, 2015

Article source: MULTIPLAN ARHITEKTI

The area is situated in the elite part of the city of Ljubljana, which is considered to offer qualitative living standard within regulated systems of neighbourhoods and settlements, planned as distinctive ambient entity within the urban morphology.Moderate articulated design of the buildings aims in a specific way to provide and accentuate those parameters that offer primary a friendly and qualitative accommodation within these concentrated settlement systems.

Image Courtesy © Miran Kambič

Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: MULTIPLAN ARHITEKTI
  • Project: Balcony apartments- housing Brdo
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Miran Kambič
  • Client: Housing Fund of the Republic of Slovenia, Public Fund
  • Status: built 2014
  • Project: 2005-2010
  • Type: housing
  • 5 building units: 187 appartments
  • Site area: 15.388 m2 (more…)

Black Line Apartment in Ljubljana, Slovenia by ARHITEKTURA D.O.O.

Wednesday, August 12th, 2015

Article source: ARHITEKTURA D.O.O.

The apartment is situated in a newly built housing project in Ljubljana.  Our client was a vibrant young couple who was looking for an open living space connected with various functions.

Image Courtesy © Jure Goršič

Image Courtesy © Jure Goršič

  • Architects: ARHITEKTURA D.O.O.
  • Project: Black Line Apartment
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Jure Goršič
  • Authors: BoštjanGabrijelčič, AlešGabrijelčič
  • Investor: private
  • Construction year: May 2015

(more…)

House in Ljubljana, Slovenia by GAO architects

Thursday, June 11th, 2015

Article source: GAO architects

We designed gentle, sophisticated and bright interior that expresses dynamic and optimistic character of the family that made the 120m2 atrium house their home. The entrance is small, but big enough to satisfy all the functional needs of coming home. The fingerprint on the wall symbolises entering ones personalised home. The living area has an open celling and combines kitchen, dining and living room. Although the living area is completely open it is defined by carefully designed areas that visually divide the space. Main social gatherings are at the kitchen counter and dining table with a cushioned bench that follows the line of the main wall. Oak partition between the kitchen and the area with soft anthracite sofa serves as a small spices garden. The main core of the space is covered with Wall&deco wallpapers with tree motives and is upgraded with Tom Dixon lights as a detail. Bedroom and other spaces follow the natural colour scheme and organic shaped patterns. The house feels fresh, optimistic and functional.

Image Courtesy © Mateja Jordovič Potočnik

Image Courtesy © Mateja Jordovič Potočnik

  • Architects: GAO architects
  • Project: House in Ljubljana
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Mateja Jordovič Potočnik
  • Client: Private

(more…)

Suburban apartment in Ljubljana, Slovenia by Arhitektura d.o.o.

Thursday, May 28th, 2015

Article source: Arhitektura d.o.o.

The presented apartment is situated in the small village of Dob in the suburbs of the capital town. Our client – young couple from Ljubljana bought a typical row house unit. The main idea was how to create a special modern atmosphere in the small unit in the rural area.

Image Courtesy © Jure Goršič

Image Courtesy © Jure Goršič

  • Architects: Arhitektura d.o.o.
  • Project: Suburban apartment
  • Location: Dob, Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Jure Goršič
  • Team: Boštjan Gabrijelčič, Aleš Peternel
  • Project realisation: 2014

(more…)

VILLA CRISS-CROSS ENVELOPE in Ljubljana, Slovenia by OFIS ARCHITECTS

Thursday, March 19th, 2015

Article source: OFIS ARCHITECTS 

The Villa is located in the Mirje Suburbs within the city center of Ljubljana, Slovenia. The street of the villa runs perpendicular to the ancient Roman Wall and continues into a pedestrian passageway under the stone pyramid designed by Plecnik (as part his reconstruction project along the wall). The Villa’s new structure embeds an existing retaining wall along the street front. By incorporating the wall as part of the new construction, the new house keeps original position on this street in an axial alignment to the pyramid.

Image Courtesy © Tomaz Gregoric

Image Courtesy © Tomaz Gregoric

  • Architects: OFIS ARCHITECTS
  • Project: VILLA CRISS-CROSS ENVELOPE
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Tomaz Gregoric
  • Status: Project 2012, Construction start 2013, Completion 2015
  • Area: 340 m2
  • Project team: Rok Oman, Spela Videcnik, Janez Martincic, Andrej Gregoric, Jade Manbodh, Elisa Ribilotta, Maria Della Mea, Lukasz Czech, Istvan Jenei, Dora Kljenak, Marko Gusic, Jan Celeda, Tanja Veselic, Carlos García-Almonacid,  Marija Barovic, Jamie Lee, Polina Isyanyulova, Dani Kaludjerovic, Daniel Muniz Domínguez, Nika Zufic, Marta Vela, Aubin Gastineau, Catarina Cristovinho, Maria Trnovska, Estefanía Lopez Tornay, Jolien Maes, Katarina Lampic, Sabrina Cep

(more…)

Brick Neighbourhood in Ljubljana, Slovenia by dekleva gregoric arhitekti

Wednesday, March 18th, 2015

Article source: dekleva gregoric arhitekti 

How to establish a clear spatial, material and social identity of the neighbourhood? This question was the basic principle when developing the design of objects and their surroundings in terms of deeper connection of future residents with their living environment.

The concept of the 3D erosion is resulting from the critique of the existing master plan with generic volumes in terms of size and height and their arbitrary position. This concept of sub-structuring of the volume is further reflected in the material expression: the initial envelope is defined with the brick layer and the cut-outs with balconies in render.

Façade of two aligned buildings facing the neighbourhood park, Image Courtesy © Miran Kambič

Façade of two aligned buildings facing the neighbourhood park, Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: dekleva gregoric arhitekti
  • Project: Brick Neighbourhood
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Miran Kambič
  • Software used: Autocad, 3Dmax and Photoshop
  • Date: 2005-2014
  • Client: SSRS – National Housing Trust
  • Competition team: Aljoša Dekleva, Tina Gregorič, Lea Kovič, Flavio Coddou
  • Project team: Aljoša Dekleva, Tina Gregorič, Lea Kovič, Martina Marčan, Andi Koder, Tea Smrke,  Daniel Schwartz, Simon Vrščaj
  • Source: open competition, 1. prize
  • Master plan: LUZ d.d.
  • Landscape / greenery: bruto d.o.o.
  • Area: 20.185 m2

(more…)

initial.aec
Bentley: Get Connected
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy