Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘London’

10 Hanover Street in London, UK by Squire and Partners

Tuesday, January 14th, 2014

Article source:  Squire and Partners

Squire and Partners has completed a slender apartment building on London’s Hanover Street, featuring full height bespoke perforated shutters. The building forms part of a mixed-use development which also provides a new office building and the Hus Gallery of contemporary art.

Image Courtesy © Squire and Partners

  • Architects: Squire and Partners
  • Project: 10 Hanover Street
  • Location: London, UK
  • Client: Morgan Capital Partnership
  • M&E: MTT
  • Structure: Waterman
  • Quantity Surveyor: WT Partnership
  • Contractor: MACE
  • External shutter manufacturer: Astec Projects
  • Show Apartment Interior: Jess Lavers

Transmitting Concrete in floor application, London, United Kingdom by LUCEM Lichtbeton

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: LUCEM Lichtbeton

First floor finished in entrance lobby of a London City office building

Light transmitting concrete is known since more then 80 years now and provides – still mostly in the stage of an idea – a lot of attraction to architects, designers and building owners all over the world.

Due to thousands of optical fibers embedded into the concrete, daylight or artificial light pass easily through the concrete panels in any thickness.

Image Courtesy © LUCEM Lichtbeton

  • Architects: LUCEM Lichtbeton
  • Project: Transmitting Concrete in floor application
  • Location: London, United Kingdom
  • Owner: London & Oriental c/o Lai Sun Development Co. Ltd
  • Year of installation: 2013
  • Material: LUCEM LINE
  • Surface area: 40 qm
  • Mounting system (Wall): Undercut anchor
  • Light sources: LED Panel
  • Installation: James Johnson & Co. Ltd

Post-Aircon House in Notting Hill, London by Paul McAneary Architects Ltd

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Paul McAneary Architects Ltd

Paul McAneary Architects are delighted to announce that Planning Permission has been granted by the Royal Borough of Kensington and Chelsea for their new build, understated, warm minimalist, eco project, entitled “Post-Aircon House.”

PMA are currently designing this new build building for construction, including bespoke frameless glazing facade details and a material palette that relates to its immediate context.

Image Courtesy © Paul McAneary Architects Ltd

  • Architects: Paul McAneary Architects Ltd
  • Project: Post-Aircon House
  • Location: Notting Hill, London
  • Client: Private developer
  • Design Team: Paul McAneary, Tommaso Cuni, Fabio Ferrian
  • Software used: Vectorworks architect 2013.

Brunner Furniture Showroom in London, U.K by McDowell+Benedetti

Saturday, December 14th, 2013

Article source: McDowell+Benedetti

International high-end furniture company Brunner has opened its new London headquarters to the public. Designed by McDowell+Benedetti, the showroom and offices occupy a large 3-storey Victorian warehouse space on Rosebery Avenue, near Exmouth Market in Clerkenwell.

Image Courtesy © Paul Riddle

  • Architects: McDowell+Benedetti
  • Project: Brunner Furniture Showroom
  • Location: London, U.K
  • Photography: Paul Riddle
  • Contractor: Image Interiors Solutions
  • Structural Engineer: Conisbee
  • Lighting Consultant: Cirrus Lighting

Qbic Hotel in LONDON, England by Blacksheep

Saturday, December 14th, 2013

Article source: Blacksheep 

Blacksheep, the award-winning international design agency, has unveiled its most recent project, the Qbic Hotel London City, which officially opened onthe 12th of November 2013.

Image Courtesy © Blacksheep

  • Architects: Blacksheep
  • Project: Qbic Hotel
  • Location: LONDON, England

Canaletto in London by UNStudio

Friday, December 13th, 2013

Article source: UNStudio

Canaletto, arguably London’s first truly beautiful residential high-rise development, has now launched to the public.

The marketing suite, at the site of the Canaletto development at 257 City Road, EC1, showcases the latest in luxurious waterside living.

Image Courtesy © UNStudio

  • Architects: UNStudio
  • Project: Canaletto
  • Location: London
  • Building height: 97.02 meters

Architecture

  • Design studio: UNStudio, Amsterdam
  • Architect: Ben van Berkel
  • Interior architecture: Johnson Naylor, des Sources and UNStudio
  • Interior decoration: Martin Goddard
  • Landscape architecture: Churchman Landscape Architecture

Loophouse 2 in Fulham, London by Paul McAneary Architects Ltd

Friday, December 6th, 2013

Article source: Paul McAneary Architects Ltd

This project redefines the internal organization and exterior form of an existing 1960’s single story ranch house. The project for a new master bedroom suite and a guest room leverages the limited scope of work by using the overall new form to give the entire house a new identity. The new massing is positioned forward in relationship to the existing approach and seems to rise upward as the hillside falls. The new master bedroom provides this new front with a formal face, yet does not yet imply entry. As you move further into the site the appearance of a courtyard caught between the existing form and the new massing reveals the new entry.

Image Courtesy © Paul McAneary Architects Ltd

  • Architects: Paul McAneary Architects Ltd
  • Project: Loophouse 2
  • Location: Fulham, London
  • Contract Value: £ 350k
  • Area: 245 sqm
  • Client: Private
  • Design Team: Paul McAnea!, Alexand” Toogood
  • Contrctor: Roxburgh Construction
  • Supplier: Quantum Fitted Furniture, Fineline Aluminium, Direct Stone, Aston Matthews

New Offices for Mako Group in London, England by EDGE

Tuesday, December 3rd, 2013

Article source: EDGE

The Mako Group (named after the Mako shark) is a forward-thinking and highly-independent global financial group, made up of five individual businesses, each of which specialises in a different aspect of sales, trading and investment management activities. EDGE was commissioned to create a new working environment for the Group that would express the company’s particular ethos, approach, values and aspirations; future-proof it in terms of additional growth; instil employee pride and provide a sense of unity for its ‘family of personalities’.

Image Courtesy © Gareth Gardner

  • Architects: EDGE
  • Project: New Offices for Mako Group
  • Location: London, England
  • Photography: Gareth Gardner
  • Cost Consultant: Bigham Anderson Partnership
  • Project Manager: Jones Lang LaSalle
  • Services Engineer: ChapmanBDSP
  • CDM Consultant: Appleyards
  • Main Contractor: Collins Construction

The New Generation Youth and Community Centre in Wells Park, Lewisham, London by RCKa

Tuesday, October 29th, 2013

Article source: RCKa

Funding
RCKa played a key role in the genesis of the project, having identified the full extent of local authority site ownership and the opportunity to replace a structurally unsound facility with one wholly aligned with emerging youth provision policy.

The practice also identified the capital funding stream (having worked on the part-funded OPEN youth venue in Norwich), and were instrumental in the preparation of a funding bid to the government’s MyPlace scheme, which was subsequently selected from over 240 competing bids.

Image Courtesy © Ioana Marinescu and Jakob Spriestersbach

  • ArchitectsRCKa
  • Project: The New Generation Youth and Community Centre
  • Location: Wells Park, Lewisham, London
  • Photography: Ioana Marinescu and Jakob Spriestersbach
  • Software used: SketchUp and Bentley Microstation

Hackney Marshes Centre in London, England by Stanton Williams

Friday, October 11th, 2013

Article source: Stanton Williams

Hackney Marshes is a unique place. With its origins in ancient woodland and medieval common land, it remains a vast open space. It is a place set apart from the city by a boundary of trees and by the River Lea. Yet it also connects communities, being an important green space in a densely-populated area. In addition, as the London home of amateur Sunday League football, it draws people from across the capital.

Image Courtesy © Hufton & Crow

  • Architects: Stanton Williams
  • Project: Hackney Marshes Centre
  • Location: London, England
  • Photography: Hufton & Crow, David Grandorge Andy Spain
  • Construction value: £5.69m
  • Cost per sq m: £1695/sq m
  • Construction Start date: Nov. 2009
  • Completion Date: Nov. 2010
  • Project Duration: 2 Years
  • Construction phase: 1 Year
  • Number of Occupants: Maximum 1080
  • Gross Internal Area: 3060m2
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy