Open side-bar Menu

Posts Tagged ‘London’

Maggie’s Centre Barts in London, England by Steven Holl Architects

Wednesday, January 24th, 2018

Article source: Steven Holl Architects

The site in the center of London is adjacent to the large courtyard of St. Bartholomew’s Hospital. Founded in Smithfield in the 12th century, the hospital is the oldest in London and was founded at the same time as the St. Bartholomew the Great Church in 1123. Rahere founded the church and hospital “for the restoration of poor men.” Layers of history characterize this unique site, connecting deeply to the Medieval culture of London.

Maggie’s Centre Barts and the St Bartholomew’s Hospital’s square, Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: Steven Holl Architects
  • Project: Maggie’s Centre Barts
  • Location: London, England
  • Photography: Iwan Baan
  • Client: Maggie Keswick Jencks Cancer Caring Centres Trust (Maggie’s)
  • Project Team: Bell Ying Yi Cai, Gemma Gene, Martin Kropac, Christina Yessios
  • Landscape Architect: Darren Hawkes Landscapes
  • Site Area: 725 m2
  • Landscape Area: 525 m2
  • Building Area: 607 m2

The Southmere Village Library in London by Reiulf Ramstad Arkitekter

Thursday, December 21st, 2017

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter 

How can the Southmere Village Library offer a new state-of-the-art library and create a new focal point that meets the high ambitions of the Thamesmead redevelopment?

When considering the context of the proposed new library, one becomes fascinated by the great impact this place has had on the imagination of Londoners, and its influence in England’s greatest contribution to human culture – its literature. This hinterland, where South East London meets the marshes of Kent, and the River Thames meets the open seas under a vale of mist, has inspired some of the nation’s greatest artworks – the Thames Estuary is both a gateway to the world as captured by Turner and Canaletto, and a place of eerie mystery for HG Wells and famously where Charles Dickens’ Magwitch is imagined coming ashore.

Image Courtesy © Reiulf Ramstad Arkitekter and Places Studio

  • Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter
  • Project: The Southmere Village Library
  • Location: Southmere, London
  • Photography: Reiulf Ramstad Arkitekter and Places Studio


Narrow House in London, England by FORMstudio

Thursday, December 7th, 2017

Article source: FORMstudio

The narrow deep plan of this tall terraced late 19th century building was ill-suited to its previous use as offices, with escape distances pre-determining the necessity for the centrally located lift and stair core that sub-divided the floor plate into small inflexible work spaces.

This configuration was, we recognised, ideally suited to the creation of residential space though, with naturally-lit rooms of domestic scale located to the front and rear, and support spaces located inboard around the retained central stairs and lift. A use further suggested by the domestic style of the Dutch-gabled brick front elevation.

Image Courtesy © BruceHemming

  • Architects: FORMstudio
  • Project: Narrow House
  • Location: London, England
  • Photography: BruceHemming
  • Software used: Autocad, SketchUp


Ashburnham Community School in London, England by Foster + Partners

Wednesday, November 29th, 2017

Article source: Foster + Partners

The opening of the new children’s playground at Ashburnham Community School in West London was met with shrieks of delight, as the children got a first taste of the recently transformed school grounds. The project was initiated and funded by The Bryan Adams Foundation, that has been supporting the school since 2014, and designed by Foster + Partners, working closely with playground designers Made From Scratch. The refurbishment is a key part of the school’s strategy to create a holistic learning environment for its pupils. It replaces asphalt play areas with a dynamic mix of hard and soft surfaces, natural vegetation, and specially designed play structures for the school children, while also incorporating state-of-the-art sports courts.

Image Courtesy © Aaron Hargreaves / Foster + Partners

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: Ashburnham Community School
  • Location: London, England
  • Photography: Aaron Hargreaves / Foster + Partners

GC House in London, England by Your Architect London

Monday, November 27th, 2017

Article source: Your Architect London

Natural light was at the heart of this project. Born out of the need to expand a Victorian property for a growing family, the core ambition was to create a flexible living space that reflected a new approach to contemporary design, characterized by light and simplicity.

Image Courtesy © Adrián Vázquez

  • Architects: Your Architect London
  • Project: GC House
  • Location: Fulham, London, England
  • Photography: Adrián Vázquez
  • Collaborators: Star Design Associates (structural engineering)


Ravens Enclosures, HM Tower of London in England by Llowarch Llowarch Architects

Sunday, October 29th, 2017

Article source: Llowarch Llowarch Architects

Commissioned by Historic Royal Palaces the RIBA award winning new night accommodation for the Tower Ravens’ re-presents the Ravens to the public, providing a focal point for expanded interpretation of these legendary residents of the Tower.

Image Courtesy © Jack Hobhouse

  • Architects: Llowarch Llowarch Architects
  • Project: Ravens Enclosures, HM Tower of London
  • Location: London, England
  • Photography: Jack Hobhouse and Edmund Sumner
  • Software used: Vectorworks, Autocad


Cultural-Centre for Czech and Slovak emigrés in London, England by Inglis Badrashi Loddo

Tuesday, October 17th, 2017

Article source: Inglis Badrashi Loddo

London-based practice Inglis Badrashi Loddo (IBLA) has completed the renovation, conversion and extension of Woolborough House in Barnes to create a new home for the Velehrad organisation.

Founded by the Czech refugee Father Jan Lang in 1964 from a house in Notting Hill, Velehrad London is a charitable organisation whose mission is to provide religious, cultural and social support and counselling to emigrees from the former Czechoslovakia.

Image Courtesy © David Grandorge

  • Architects: Inglis Badrashi Loddo
  • Project: Cultural-Centre for Czech and Slovak emigrés
  • Location: London, England
  • Photography: David Grandorge
  • Client: Velehrad London
  • Form of contract: JCT ICD
  • Quantity surveyor: Project 1201 / Structural engineer: Price and Myers
  • M&E consultant: Will Potter Partnership
  • Landscape Designer: Bestique

Image Courtesy © David Grandorge


Fl2 Apartment in London, England by Archiplanstudio

Friday, September 22nd, 2017

Article source: Archiplanstudio 

The apartment is designed as a dynamic space, which takes different connotations through sliding walls that separate the ritual places of living, such as the kitchen and the bedroomThe space acquires a liquid dimension, where the visual cones overlap and stratifyThe different levels of the floor creates a hierarchy between the living and the sleeping areasThe furnishings are all individually designed and develop the idea of tailored space that avoids the general understanding of iconic design brands, connoting the apartment with a strong character and personality.The project pursues pleasure for details, which is expressed in the accurate design of all the elements that are part of it, from lighting to the flat number on the entrance door.The lamps are all custom made and express a personal research around this piece of furniture which can take on a spiritual and sensual character.The viewer must look closely at the work to discover the intimate details, in order to grasp the subtle and evanescent aspects. Pleasure for details, for dimensions, for the authentic and for the light, is the themes the project has faced.

Image Courtesy © Archiplanstudio

  • Architects: Archiplanstudio
  • Project: FL2 APARTMENT
  • Location: London, England
  • Software used: Autocad


Kirkwood House in London, England by Jailmake Ltd

Thursday, September 21st, 2017

Article source: Jailmake Ltd

When taking on this poorly planned out and ill functioning mid-terrace house, the solution was to turn the whole layout around.

The most dramatic change is the ground floor extension, creating a full width kitchen and dining room, with broad folding doors that lead straight out to a kitchen garden — but the impact is felt throughout the house. The flow has been redirected, drawing you straight through to the light filled living and dining space — but also allowing you to arrive, store you bike, hang your coat and put away your bag, in the ply-clad utility room. Filled floor to ceiling with rearrangeable shelving and integrated laundry rack, the room provides a dedicated space for the more day-to-day functions of a city home.

Image Courtesy © Jailmake Ltd

  • Architects: Jailmake Ltd
  • Project: Kirkwood House
  • Location: London, England


Beautiful House in London, England by Nacho Gias Studio with Tomas Gruber

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: Nacho Gias Studio with Tomas Gruber 

Ma mama, A qui li rifrega Delacroix?! (But mum, who cares about Delacroix?!)

That was the question thrown by a child to his mum while I was waiting on a huge line for the Louvre Museum, in Paris. It made me smile until I realized that the child’s premise was full of truth, it kept a reality that we forget so often.

Image Courtesy © Nacho Gias Studio with Tomas Gruber 


Bentley: Top 5 Reasons - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise