Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘London’

Lambeth Palace Road in London, England by Wildstone

Thursday, April 14th, 2016

Article source: Wildstone

A new hybrid advertising space and community garden, designed by Wildstone for client Clear Channel’s premium Storm brand, has transformed a treacherous corner in London into a vibrant community space. The formerly derelict site in Lambeth Palace Conservation Area had remained undeveloped for over twenty years and was eventually hoarded up. Anti-social behaviour was a longstanding issue, prompting Community Safety officers to request that the landowners investigate additional security measures and productive temporary uses for the development site. Innovative structures and urban space designers, Wildstone, have created a scheme to change this crime ridden space by transforming it into a publically open,working community garden, whilstrein stating the site’s original function as an advertising space.

Image Courtesy © Stratton & Reekie

Image Courtesy © Wildstone

  • Architects: Wildstone
  • Project: Lambeth Palace Road
  • Location: London, England

(more…)

The Chelsea House in London, England by Nash Baker Architects

Thursday, April 14th, 2016

Article source: Nash Baker Architects

This Grade II listed house in Chelsea had been re-developed several times in recent decades, but had got rather tired. Our clients were looking to relocate to London and appointed us to create a new sense of space and light. We provided a full architectural service which included; obtaining planning and listed building consents and administrating the construction contract.

Image Courtesy © Nash Baker Architects

Image Courtesy © Nash Baker Architects

  • Architects: Nash Baker Architects
  • Project: The Chelsea House
  • Location: Chelsea, London, England 
  • Software used: Auto cad
  • Main Contractor: Stephens & James Construction Services
  • Size: 2,200sq/ft
  • Completed: 2012

(more…)

Carshalton Boys Sports College in London, England by Fraser Brown MacKenna Architects

Saturday, April 9th, 2016

Article source: Fraser Brown MacKenna Architects

Fraser Brown MacKenna Architects designed a classroom suite for Carshalton Boys Sports College in South London. The building is clad in perforated and solid Cor-ten panels and utilised off-site manufacture to meet programme, budget, and sustainability requirements.

Image Courtesy © Tim Crocker

Image Courtesy © Tim Crocker

  • Architects: Fraser Brown MacKenna Architects
  • Project: Carshalton Boys Sports College
  • Location: London Borough of Sutton, England
  • Photography: Tim Crocker
  • Software used: Autocad, Sketchup, 3D Studio Max
  • Client: Carshalton Boys Sports College
  • M&E/ Sustainabilty Engineer: XCO2
  • Planning Consultant: ADN Planning
  • Cost Consultant: Burnley Wilson Fish
  • Main Contractor: Charter Construction PLC
  • Arboricultural consultant: Clive Fowler Associates
  • Area: 775sqm
  • Year: 2013

(more…)

Hindmans Yard in East Dulwich, London by Foster Lomas

Friday, April 8th, 2016

Article source: Foster Lomas

The project consists of four houses built on a backland site surrounded by Victorian terrace homes. Situated on an awkward site with limited access, Foster Lomas have created four, high-performance houses which demonstrate the potential to create contextually driven, high-quality architecture, locked within backland sites throughout London.

Image Courtesy © Edmund Sumner

Image Courtesy © Edmund Sumner

 

  • Architects: Foster Lomas
  • Project: Hindmans Yard
  • Location: East Dulwich, London
  • Photography: Michael Franke and Edmund Sumner
  • Client: FWD
  • Structural engineers: Conisbee
  • Lighting designer: Foster Lomas
  • Structural engineers: Conisbee
  • Roof contractor: Organic Roofs
  • Sustainability level: Code for Sustainable Homes level 4.
  • Gross internal floor area: 88m2 – 100m2 per property
  • Contract duration: 12 months
  • Completion date: October 2015

(more…)

APARTMENT FILIPPO in London, England by STUDIO ALEXANDER FEHRE

Thursday, April 7th, 2016

Article source: STUDIO ALEXANDER FEHRE

Move out of the City of London? Not if you apply the concept of bespoke tailoring to where you live. A flat only 15 minutes from Tower Bridge has been completely redesigned by Studio Alexander Fehre. Intelligent use of this small space was guided by the owner’s living needs. An unusual kitchen solution freed up space in the living area, while integrating much greater functionality.+

Image Courtesy © STUDIO ALEXANDER FEHRE

Image Courtesy © STUDIO ALEXANDER FEHRE

  • Architects: STUDIO ALEXANDER FEHRE
  • Project: APARTMENT FILIPPO
  • Location: London- SE16, England
  • Client: Private
  • Team: Alexander Fehre, Ralf Jander, Dirk Wissmann
  • Size: 45m² / 484 square
  • Year: 2015

(more…)

Milk Tea & Pearl Boxpark in London, England by Y A O

Sunday, March 27th, 2016

Article source: Y A O

East London architecture studio Y A O has designed a bubble tea shop which features an architectural optical illusion.

Commissioned by Milk Tea & Pearl, the brief was simple – to provide a refreshing, memorable interior. The shop is located at Boxpark, a temporary shopping centre made from cargo containers, in the London borough of Hackney.

Image Courtesy © Y A O

Image Courtesy © Y A O

  • Architects: Y A O
  • Project: Milk Tea & Pearl Boxpark
  • Location: London, England
  • Team: Yaojen Chuang (Project Architect), Alberto Torres Hernandez (Artist), Odel Jeffries (Joinery), Joseph Waller Fabrications (Fabrications), Sam Mitchell (Fit-out)
  • Lead Designer: Y A O
  • Size: 28 sqm
  • Construction cost: Undisclosed

(more…)

‘Xylophone’ building for children with cerebral palsy in Haringey, London by phplus architects

Friday, March 25th, 2016

Article source: phplus architects

Working on behalf of the London Centre for Children with Cerebral Palsy (LCCCP), pH+ architects have received planning permission for an extension to their new premises, in the London Borough of Haringey, which will transform the way the charity works with children and the wider public. The children, young people and wider community will benefit from a range of new services and facilities, including a hydrotherapy pool, which have been funded by the generosity of private foundations.

Through a lengthy consultation process, the architects have worked with the charity to develop a centre with an inclusive design; one that helps children in particular develop in a series of differing environments designed to stimulate the senses through sounds, smells, light and varying surfaces. The architecture therefore becomes a tool to nurture young children. For example, ramps and lifts are important for accessibility but stairs will be employed at various key moments as part of the children’s walking programme. An external walkway wraps around the building, offering views out to the woodland landscape and allowing for movement through the fresh air. This walkway is enclosed by a timber screen which itself becomes a giant xylophone for children to play with. Sections of the cladding will be reflective so that children can observe their own movements.

Image Courtesy © phplus architects

Image Courtesy © phplus architects

  • Architects: phplus architects
  • Project: ‘Xylophone’ building for children with cerebral palsy
  • Location: Haringey, London

(more…)

SERPENTINE PAVILION in London, England by BIG

Thursday, March 10th, 2016

Article source: BIG

For the Serpentine Pavilion 2016, we have attempted to design a structure that embodies multiple aspects that are often perceived as opposites: a structure that is free-form ret rigorous, modular yet sculptural, both transparent and opaque, both box and blob.

Image Courtesy © BIG

Image Courtesy © BIG

  • Architects: BIG
  • Project: SERPENTINE PAVILION
  • Location: London, England, United Kingdom
  • Partners-in-Charge: BjarkeIngels, Thomas Christoffersen
  • Project Leader: Maria Sole Bravo
  • Team: Aaron Powers, Alice Cladet, Claire Thomas, Daniel Sundlin, Jakob Lange, Kai-Uwe Bergmann, KristianHindsberg, KristofferNegendahl, Lorenz Krisai, Maria Holst, Maxwell Moriyama, Rune Hansen, Tianze Li, Tore Banke, Wells Barber
  • Collaborators: AKT II, BIG IDEAS, Dinesen Gulve, Fiberline Composites A/S, SAPA Extrusions Denmark A/S
  • Client: Serpentine Galleries
  • Status: In Progress
  • Size in m2: 300
  • Date: 22/02/2016

(more…)

12 New Fetter Lane completes in London, England by Doone Silver Architects

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: Doone Silver Architects

This striking scheme, designed by the collaborative architectural team of Doone Silver Architects and Flanagan Lawrence, occupies a triangular site bounded by Fetter Lane and New Fetter Lane. Its innovative, rotating stepped form responds to the low-rise Chancery Lane Conservation Area to the west and the higher-rise commercial developments of New Street Square to the east.

Image Courtesy © James Brittain

Image Courtesy © James Brittain

  • Architects: Doone Silver Architects, Flanagan Lawrence
  • Project: 12 New Fetter Lane completes
  • Location: London, England
  • Photography: James Brittain, Kevin Sainsbury
  • Client: Pontsarn Investments – c/o Great Portland Estates
  • Owner: TH Real Estate
  • Landscape Architect: Townshend Landscape Architects
  • Project Manager: Gardiner & Theobald
  • Main Contractor: Mace
  • Planning Consultant: DP9
  • Structural Engineer: WSP Group
  • M&E Consultant: Hilson Moran Partnership
  • Quantity Surveyor: Arcadis
  • Commissioning Consultant: Dome Group (more…)

High-end office refurbishment in London’s West End by ‘Patalab Architecture

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: ‘Patalab Architecture

In the heart of London’s West End we have substantially upgraded this six storey building, providing cutting edge flexible office accommodation and a striking new entrance sequence. Drawing inspiration from the unique exterior of the Rodney Gordon 1980’s rocket-like building, ‘Patalab’s design picks up the futurist-like qualities and transforms the common parts into an enticing spatial arrangement, using mirrors, lighting and reflective finishes. A bespoke built-in seating area on the ground floor responses to the prestigious location and forms a welcoming feature in the entrance lobby.

In the heart of London's West End ‘Patalab Architecture has substantially upgraded this six storey building, providing cutting edge flexible office accommodation and a striking new entrance sequence, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

In the heart of London’s West End ‘Patalab Architecture has substantially upgraded this six storey building, providing cutting edge flexible office accommodation and a striking new entrance sequence, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

  • Architects: ‘Patalab Architecture
  • Project: High-end office refurbishment
  • Location: 66 St James’s Street, St James’s, London SW1A 1NE, England
  • Photography: Jan Piotrowicz
  • Client: Capital & City Properties
  • Main Contractor: London Fit Out
  • Project Date: 2014 -2015

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy