Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Netherlands’

Ziggo Dome in Amsterdam Southeast, Netherlands by Benthem Crouwel Architects

Tuesday, May 20th, 2014

Article source: Benthem Crouwel Architects

The ArenA Boulevard, the heart of Amsterdam Southeast, is a key area of Amsterdam and greatly influences the appearance of the city as an international cultural, economic and tourist center. The boulevard is intended primarily for entertainment, shopping and a combination of sport, leisure, play and recreation. With easy access via train, bus and metro and surrounded by highways it is the ideal location for the Ziggo Dome, the Netherlands’ latest concert hall for 17,000 spectators.

Image Courtesy © Jannes Linders

Image Courtesy © Jannes Linders

  • Architects: Benthem Crouwel Architects (Iris van Rijk)
  • Project: Ziggo Dome
  • Location: Amsterdam Southeast, Netherlands
  • Photography: Jannes Linders
  • Building type: Concert hall
  • Client: Black Box Real Estate
  • Project architect: Jan Benthem, Job Schoën
  • Constructor: ABT, Arnhem
  • Start design: 2005
  • Start construction: 2009
  • Completion: 2012
  • Total capacity: 17.000 people
  • Ground floor: 7.700 people
  • Lower tier seats: 4.030 people
  • Upper tier seats: 4.470 people
  • Member Seats (Vip): 800 people
  • Gross floor area: 49.000 m²

(more…)

NTI head office in Leiden, Netherlands by Liong Lie Architects

Sunday, May 18th, 2014

Article source: Liong Lie Architects

Liong Lie Architects has designed the new interior of the NTI head office in Leiden, Holland. NTI stands for more than 70 years of cutting-edge distance education. The new learning according to NTI is the ideal combination of online learning and classroom meetings.

Image Courtesy ©  Hannah Anthonysz

Image Courtesy © Hannah Anthonysz

  • Architects: Liong Lie Architects
  • Project: NTI head office
  • Location:  Leiden, Netherlands
  • Photography: Hannah Anthonysz
  • Client: NTI
  • Program: Education, office and callcentre
  • Total m2: 2200 m²
  • Total amount of rooms: 7 classrooms: total 500m2
  • Callcentre: 60 work spaces
  • Office: 95 work spaces
  • Design team: Liong Lie, Roeland de Jong, Michael Schuurman, Rajiv Sewtahal
  • Project management: Goed4U, Leidschendam
  • Built: 30November2013
  • Timespan: 5 Months: design including realisation

Contractors:

  • Builders: FDV Groep, Giessenburg
  • Electrical engineering : Elektro Groeneweg Installatie BV, Rotterdam
  • Walls: Plan Effect, Geldermalsen
  • Flooring: Kampschreur BV, Zoeterwoude-dorp
  • Acoustic panels + prints: in-zee, Schiedam
  • Security: Hillsafety, Alphen aan den Rijn
  • Airco: Compair, Capelle aan de IJssel
  • Interior builders: Dokter Interieurbouw, Barneveld

(more…)

Villa Dalí in The Hague, Netherlands by 123DV

Sunday, May 18th, 2014

Article source: 123DV

Home is where the art is

Capturing the character of Dalí, Jugendstil forms, Spanish facades and nautical life in one villa.

The ‘Villa Dalí’ clients asked for a very personal house which would reflect their passions. They are nautical minded and have a love of art, sculptures and especially the work of Salvador Dalí. During the initial design discussions 123DV architecture were also showed pictures of ancient Spanish architecture. They were fascinated by the closed white stucco facades and metal fences in Jugendstil design. So the challenge was to combine in one villa the beautiful Jugendstil forms, the closed facades, the treasures of the diving world and the unique works of the artist Dalí.

Closed white stucco facade inspired by Spanish architecture., Image Courtesy ©  Christiaan de Bruijne

Closed white stucco facade inspired by Spanish architecture., Image Courtesy © Christiaan de Bruijne

  • Architects: 123DV
  • Project: Villa Dalí
  • Location: The Hague, Netherlands
  • Photography: Christiaan de Bruijne
  • Project architect: Liong Lie
  • Project leader: Jasper Polak
  • Design team: Roeland de Jong, Berry van Empel, Jerzy Woźniak, Fred Gerdes
  • Advisor construction: Kees Luyten, Rotterdam
  • Advisor installations: Paans Installatiebedrijven, Leerdam
  • Main contractor: Aannemersbedrijf Van Breukelen, Soest
  • Landscape architect: Hoveniersbedrijf H.G. Peters, The Hague
  • Light plan: Mark van Gelder icw 123DV
  • Floors: Self leveling floor by Gietvloer Nederland, Dordrecht
  • Walls: Loam stuck and Tadelakt from Tierrafino, by H. Schuurink & Zn, Rotterdam
  • Wood work and fitted furniture: Padauk, Rosewood and Skai leather by Dokter Interieurbouw, Barneveld
  • Plot surface: 1800 m²
  • Gross building volume: 1776 m³
  • Gross floor surface: ca. 430 m²
  • Start construction: February 2008
  • Completion: December 2009

(more…)

Brick Wall House in Woerden, Netherlands by 123DV

Saturday, May 17th, 2014

Article source: 123DV

The location of this residence is highly exceptional: flanked by small-scale detached semi-classical houses with gabled roofs on one side, a large apartment block planned on the other. The client wanted his dwelling to provide maximum privacy. The house represents the transition between these two worlds: the façade facing the apartment block is closed with the exception of a protruding stairwell that offers an intriguing view along the façade; the other side of the building consists of an informal configuration of rectangular volumes fitted with a large number of windows.

Image Courtesy ©  Martijn Heil

Image Courtesy © Martijn Heil

  • Architects: 123DV
  • Project: Brick Wall House
  • Location: Woerden, Netherlands
  • Photography: Martijn Heil
  • Client: L. Yeh (Private)
  • Program: private residence
  • Project architect: Liong Lie
  • Design team: Floor Theuns, Jasper Polak
  • Advisor construction: Kees Luyten, Rotterdam

Advisor installations:

  • Main contractor: aannemersbedrijf Theo van der Kroon, Vlist
  • Wood work and fitted furniture: Brandwacht & Meijer
  • Plot surface: 582 m2
  • Gross building volume: 863 m3
  • Gross floor surface: 190 m2
  • Start construction: September 2008
  • Completion: June 2009

(more…)

RDM Innovation Dock in Rotterdam, Netherlands by Groosman Partners architects

Thursday, May 15th, 2014

Article source: Groosman Partners architects 

In the heart of the ports of Rotterdam, Groosman Partners Architecten used a crane track in a former machine hall to suspend 1000 m2 of office space. The hall is situated on the terrain of RDM (Rotterdam Dry-dock Company), a former shipyard recently rebuilt into a campus for education and innovation. The Innovation Dock is in use by schools and small-scale and innovative companies operating in the markets “building, moving & powering”.

Image Courtesy ©  Groosman Partners architects

Image Courtesy © Groosman Partners architects

(more…)

Campagneplein ‘Sky’, Twente University in Enschede, Netherlands by arons en gelauff architecten

Wednesday, May 14th, 2014

Article source: arons en gelauff architecten

These two student dormitories – a courtyard building in the forest and a high-rise building with a climbing wall – stand on the campus of Enschede University in the East of the Netherlands. Thanks to a functional mix of housing, study and leisure and the arrangement of the buildings as solitaires in the landscape, the university compound from the 1950’s is one of the few real campuses in the Netherlands.

Image Courtesy ©   Jeroen Musch

Image Courtesy © Jeroen Musch

  • Architects: arons en gelauff architecten
  • Project: Campagneplein ‘Sky’, Twente University
  • Location: Enschede, Netherlands
  • Photography: Jeroen Musch
  • Design period: 2005 -2007
  • Construction period: 2006 – 2008
  • Completion September: 2008
  • Client Housing association: De Veste, Ommen
  • Architectural team: Arjan van der Weide, Menno Mekes, Arjan Pot, Aldrik, Stegenga, Thomas Krarup, Mahir Dündar, Oliver Rasche.
  • Contractor: Plegt-Vos Oost, Oldenzaal
  • Installation contractor: Loohuis installatietechnieken, Tubbergen
  • Architectural engineer: Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra, Enschede
  • Building physics: Nelissen Ingenieursbureau bv, Eindhoven
  • Installation engineer: Nelissen Ingenieursbureau bv, Eindhoven
  • Programme: student hosuing, commercial space
  • Residential space: 87 student housing apartments
  • Commercial space: 1.260m² commercial space
  • Building volume: 16,840 m³
  • Building area: 5,027 m²
  • Residential area: 2,774 m²
  • Total site area: 1,232 m²
  • Built site area: 1,232 m²

(more…)

Parkrand in Amsterdam, Netherlands by MVRDV

Friday, May 9th, 2014

Article source: MVRDV

‘Buurt 9’ forms part of the garden cities west of Amsterdam. It consists of 174 standard small housing units, located in three L-shaped buildings and positioned next to a small park. The new design relocates the housing into one compact but impressive volume and regains more space for the park.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV (Isabel Pagel)
  • Project: Parkrand
  • Location: Amsterdam, Netherlands

(more…)

Shop 02 in Amsterdam, Netherlands by i29 | interior architects

Thursday, May 1st, 2014

Article source: i29 | interior architects

Frame Publishers and Foam Photography Museum Amsterdam joined forces for a creative centre in the historic Felix Meritis building.

A new creative platform has opened its doors, enlivening the monumental Felix Meritis residence at 324 Keizersgracht in Amsterdam. The space will host numerous events and exhibitions organized by both Frame and Foam. Alongside the events, Frame Publishers has created two retail spaces  – designed by local outfit i29 – with a focus on fashion and design.

Image Courtesy © i29 | interior architects

Image Courtesy © i29 | interior architects

(more…)

Activity Centre in Hoogeveen, Netherlands by Diederendirrix Architects

Friday, April 18th, 2014

Article source: Diederendirrix Architects

The Activity Centre will be the heart of the Bentinckspark education and sport campus in Hoogeveen, the Netherlands. After a comprehensive selection procedure, diederendirrix was chosen as the winner.

The winning design is a compact and sustainable building that fits naturally into its context. The southern side of the building will be in open connection to the new athletics track. From the sports café there are direct views of both the track and the largest sports hall. On the northern side the possibility of expansion exists, by adding units for paramedics and other functions related to education, sports, exercise and health.

Image Courtesy © Diederendirrix Architects

Sheepfold Balloo in Drenthe, Netherlands by DAAD Architecten

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: DAAD Architecten

DAAD Architecten has designed a new sheepfold, with a pitched barn and wool studio, in Balloo in Drenthe. The site, which was ruined through a fire, on the edge of the Balloo es [heightened plots of farmland, specific to Drenthe], has been developed into a public, central green, with spaces for education, information and art.

the new sheepfold combines a landscape approach for the entire site, Image Courtesy © Marianne Berkhoff

  • Architects: DAAD Architecten
  • Project: Sheepfold Balloo
  • Location: Drenthe, Netherlands
  • Photography: Marianne Berkhoff
  • Software used: Vectorworks, Modelmaking, Hand drawings, AutoCad
  • Realisation: 2013
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy