Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Netherlands’

Parkrand in Amsterdam, Netherlands by MVRDV

Friday, May 9th, 2014

Article source: MVRDV

‘Buurt 9’ forms part of the garden cities west of Amsterdam. It consists of 174 standard small housing units, located in three L-shaped buildings and positioned next to a small park. The new design relocates the housing into one compact but impressive volume and regains more space for the park.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV (Isabel Pagel)
  • Project: Parkrand
  • Location: Amsterdam, Netherlands

(more…)

Shop 02 in Amsterdam, Netherlands by i29 | interior architects

Thursday, May 1st, 2014

Article source: i29 | interior architects

Frame Publishers and Foam Photography Museum Amsterdam joined forces for a creative centre in the historic Felix Meritis building.

A new creative platform has opened its doors, enlivening the monumental Felix Meritis residence at 324 Keizersgracht in Amsterdam. The space will host numerous events and exhibitions organized by both Frame and Foam. Alongside the events, Frame Publishers has created two retail spaces  – designed by local outfit i29 – with a focus on fashion and design.

Image Courtesy © i29 | interior architects

Image Courtesy © i29 | interior architects

(more…)

Activity Centre in Hoogeveen, Netherlands by Diederendirrix Architects

Friday, April 18th, 2014

Article source: Diederendirrix Architects

The Activity Centre will be the heart of the Bentinckspark education and sport campus in Hoogeveen, the Netherlands. After a comprehensive selection procedure, diederendirrix was chosen as the winner.

The winning design is a compact and sustainable building that fits naturally into its context. The southern side of the building will be in open connection to the new athletics track. From the sports café there are direct views of both the track and the largest sports hall. On the northern side the possibility of expansion exists, by adding units for paramedics and other functions related to education, sports, exercise and health.

Image Courtesy © Diederendirrix Architects

Sheepfold Balloo in Drenthe, Netherlands by DAAD Architecten

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: DAAD Architecten

DAAD Architecten has designed a new sheepfold, with a pitched barn and wool studio, in Balloo in Drenthe. The site, which was ruined through a fire, on the edge of the Balloo es [heightened plots of farmland, specific to Drenthe], has been developed into a public, central green, with spaces for education, information and art.

the new sheepfold combines a landscape approach for the entire site, Image Courtesy © Marianne Berkhoff

  • Architects: DAAD Architecten
  • Project: Sheepfold Balloo
  • Location: Drenthe, Netherlands
  • Photography: Marianne Berkhoff
  • Software used: Vectorworks, Modelmaking, Hand drawings, AutoCad
  • Realisation: 2013

De Heelmeesters interior in Amsterdam, Netherlands by Marc Prosman Architecten

Wednesday, April 2nd, 2014

Article source: Marc Prosman Architecten

De Heelmeesters is the new workplace for three Amsterdam care organisations; Blijf Groep, HVO-Querido and de Volksbond. The offices are part of a larger housing project in Watergraafsmeer.

Image Courtesy © Milad Pallesh

  • Architects: Marc Prosman Architecten
  • Project: De Heelmeesters interior
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Milad Pallesh

Country House in Goedereede, Netherlands by Korteknie Stuhlmacher Architecten

Thursday, March 20th, 2014

Article source: Korteknie Stuhlmacher Architecten

Goeree Overflakkee is a peninsula in the South of the Netherlands. Here, small-scale agricultural use meets the dunes. The spacious building site is located on a shallow dyke on the transition between those very different types of landscape. Looking east one sees meadows and fields. Towards the other side there are windswept trees and dunes. One this site family R decided to built a house for themselves and their numerous children and guests to spend weekends and holidays.

Image Courtesy © Korteknie Stuhlmacher Architecten

  • Architects: Korteknie Stuhlmacher Architecten
  • Project: Country House
  • Location: Goedereede, Netherlands
  • Photography:
  • Client: family R
  • Structural engineer: PietersBouwtechniek Utrecht, JaapDijks
  • Advisor installations: AdviesbureauvdWeele
  • Contractor: Christian Dörschug
  • Design: 2010/ 2011
  • Realisation: 2012

PUBLIC ART DEPOT MBVB in Rotterdam, Netherlands by MVRDV

Wednesday, March 12th, 2014

Article source:  MVRDV

Collection Building is an art depot open to the public. A public route zigzags through the building, from the lobby on the ground floor where a café can be found up to an exhibition space, sculpture garden and restaurant on the roof. On the way up the route passes along and through art depots and restoration workshops. In depots visible from the route, the exhibition can be changed on a daily basis by simply moving storage racks so each visit to the building can offer a unique experience. On three floors the route passes through exhibition spaces which will be programmed by Museum Boijmans Van Beuningen.

Image Courtesy © MVRDV – Antonio Coco

  • Architects: MVRDV
  • Project: PUBLIC ART DEPOT MBVB
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Photography: MVRDV – Antonio Coco
  • Year: 2013
  • Client: Museum Boijmans Van Beuningen, De Verre Bergen Foundation, the City of Rotterdam
  • Program: 15.000m2 art depot with restoration facilities, exhibition spaces, offices, logistics, bar, restaurant, sculpture garden and private collectors facilities.
  • Budget: 50 million Euro
  • Design Team: Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries with Fokke Moerel and Sanne van der Burgh, Marta Pozo Gil, Gerard Heerink, Elien Deceuninck, Saimon Gomez Idiakez, Nacho Velasco, Jason Slabbynck, Mariya Gyaurova.
  • Sustainability: BREEAM Excellent (goal)
  • Structure: PietersBouwtechniek
  • Cost engineering: IGG Consultants
  • Installations: DGMR Consultants
  • Legal Project: Richard Jan Roks, Kennedy Van Der Laan, Amsterdam, with Jan Knikker, Fokke Moerel

House in Uitdam, Netherlands by Korteknie Stuhlmacher Architecten

Thursday, February 27th, 2014

Article source: Korteknie Stuhlmacher Architecten

Uitdam is a small, picturesque village at the banks of the IJsselmeer. The clients found a small house to be demolished, next to the church and the dyke, just big enough for a new dwelling for two. Shape, materials, dimensions and the slope of the roof were almost fixed from the beginning. The spatial rules in the area are very strict, as the inhabitants of the region, the municipality and the tourists wish to protect the fragile, historically grown cultural landscape with its present consistency and small-scale beauty.

Image Courtesy © Moritz Bernoully

  • Architects: Korteknie Stuhlmacher Architecten
  • Project: House in Uitdam
  • Location: Netherlands
  • Photography: Moritz Bernoully
  • Client: Family D+M
  • Design: 2010 — 2011
  • Realisation: 2012

The Elastic Perspective in Barendrecht, Netherlands by NEXT ARCHITECTS

Friday, February 21st, 2014

Article source: NEXT ARCHITECTS

stair leading the visitor up to a height that allows an unhindered view of the horizon and the nearby skyline of Rotterdam. The path makes a continuous movement and thereby draws on the context of the heavy infrastructural surrounding of ring road and tram track. While a tram stop presents the end or the start of a journey, the route of the stairway is endless.

Image Courtesy © Sander Meisner

  • Architects: NEXT ARCHITECTS
  • Project: The Elastic Perspective
  • Location: Barendrecht, Netherlands
  • Photography: Sander Meisner
  • Project number: 0815
  • Date: October 2009
  • Type, Program, Purpose: Folly
  • Floor area: …. Sqm
  • Cost, Value: € 200.000,-
  • Status: Final Design
  • Client: Municipality of Barendrecht
  • Advisor construction: ABT Velp
  • Team: Bart Reuser, Marijn Schenk, Michel Schreinemachers, Joost Lemmens, Marieke Spits, Agatha Osika, Agata Piet, Ines Meeuws
  •  Programme: Local Art plan
  • Engineering: ABT consult, Velp
  • Contractor: Mannen van Staal, Leeuwarden
  • Budget: 150.000 euro

Instituut Verbeeten in Breda, Netherlands by Wiegerinck

Friday, February 14th, 2014

Article source: Wiegerinck

A radiotherapy satellite location was developed for Instituut Verbeeten next to the Amphia Hospital in Breda. The new building and its two radiation bunkers cuts traveling time for patients living on the fringes of the catchment area. A healing environment is the main design principle. Patients experience daylight at every step of their treatment. The shell around the building creates various patios in the waiting and treatment rooms. It forms a filter between the outside world and the building, creating a feeling of openness and privacy.

Image Courtesy © Kim Zwarts

  • Architects: Wiegerinck
  • Project: Instituut Verbeeten
  • Location: Breda, Netherlands
  • Photography: Kim Zwarts
  • Programme: Center for radiotherapy
  • Client: Instituut Verbeeten, Tilburg
  • Project team: Jarno Nillesen, Alfons van den Berg, Frans Frederiks, Carl Peter Goossen, Marieke van ‘t Hoff, Gerard Kasteel, Miriam Poch, Paul Numan, Roy Pype
  • Consultants: Aronsohn, Deerns raadgevend ingenieurs, Gebroeders Brouwer, FabriekNL
  • Contractors: Heerkens van Bavel, Gebroeders Brouwer, FabriekNL
  • Design Start: 2007
  • Completion: 2010
  • Gross surface: 1.794 m²
  • Sustainability: No label
  • Organisation: Traditional
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise