Open side-bar Menu

Posts Tagged ‘New York’

Shelter Island Pavilion in New York by Stamberg Aferiat + Associates

Saturday, March 30th, 2013

Article source: Stamberg Aferiat + Associates

The Shelter Island Pavilion gave Peter Stamberg and Paul Aferiat an opportunity to bring their influences, inspirations, aspirations and years of architectural design to bear in one place with only themselves and their budget to define the boundaries. They chose to draw on specific inspirations such as Mies van der Rohe’s Barcelona Pavilion, Le Corbusier’s Ronchamps, and Marcel Breuer’s Wassily Chair.

Image Courtesy © Paul Warchol

  • Architects: Stamberg Aferiat + Associates
  • Project: Shelter Island Pavilion
  • Location: Shelter Island, New York, USA
  • Photography: Paul Warchol
  • Size of home: 1100SF
  • Lot size: 1/3 acre
  • Cost: Withheld
  • Date of completion: 2010
  • Project Team: Peter Stamberg, Paul Aferiat, Keith Tsang, Joshua Homer, Ryan Harvey,
    Josh Lekwa, Anna Portoghese, Michael Bardin, Adam Greene, Jasmit Rangr.
  • Construction Manager: deVries and Wallace
  • Structural Engineer: Robert Silman Associates
  • Mechanical Engineer: AltieriSeborWieber LLC
  • Software used: AutoCAD, 3DStudio Max and Rhino

Avon Executive Suites in Avon, New York by Spacesmith

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Spacesmith

Spacesmith was selected to design Avon’s product shop, image room, heritage wall and executive suite for their new Headquarters. In designing these highly visible, public spaces, Spacesmith took the design vocabulary that had been previously established for the project a step further, using materials and design elements that achieved a subtle but powerful quality of heightened luxury and beauty. As part of the Company’s goal to reduce the environmental impacts of Avon buildings worldwide, sustainable materials were implemented in this design that contributed to the new headquarters achieving LEED® Gold certification.

Image Courtesy Spacesmith

  • Architects: Spacesmith
  • Project: Avon Executive Suites
  • Location: Avon, New York


Gravel Hill House in Southold, New York by Studio a/b Architects

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Studio a/b Architects

Long Island Sound fills the northern horizon; a coastal pond lies to the west. Both water bodies are close to the site, however the water views are not visible at ground level, except climbing up a gravel hill just at the northern boundary. In counterpoint to an existing gravel hill, the design invites climbing levels and discovering vistas. Lifted places, rooms and decks are branching out to reach views and sky. Experiences of vertical movement are provided.

Image Courtesy Studio a/b Architects

  • Architects: Studio a/b Architects
  • Project: Gravel Hill House
  • Location: Southold, New York
  • Photography: Studio a/b Architects
  • Team: Hideaki Ariizumi, Project architect Glynis Berry, partner
  • Contractor: Phil Rappa
  • Program: Master bedroom plus two or three subdividable children’s area. Deck as exterior dining room.DEC requirements restrict the footprint. Flood Plain requires pile foundation.
  • Software used: ACAD


Greenport Public Restroom in New York by Studio a/b Architects

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Studio a/b Architects

Public restroom in an existing park (Mitchell Park) for a coastal village on the North Fork, Long Island. Since Mitchell Park was built through a design competition, the restroom was required to match the existing park design. Using the same material palette as the existing park buildings (zinc roof and cedar wall), this restroom was sited with free angles, respecting the existing views and park layout.

Image Courtesy Studio a/b Architects

  • Architects: Studio a/b Architects
  • Project: Greenport Public Restroom
  • Location: Greenport, New York
  • Photography: Studio a/b Architects
  • Team: Hideaki Ariizumi, Project architect Glynis Berry, partner
  • Landscape Design: Eileen Wingate
  • Client: Village of Greenport
  • Program: Public Restroom in flood plane, minimal footprint, minimal initial and running cost, fit contemorary designed park in a historical village.
  • Software used: Revit


Water Mill Houses in New York by 1100 Architect

Friday, March 15th, 2013

Article source: 1100 Architect

Distributed across fifteen acres of wooded land, this family retreat consists of a main house, guesthouse, pool house, bunk house, and garage. The main house or “glass house” stands on the highest peak of the property, allowing for an unobstructed view of the surrounding landscape and shoreline from the roof terrace. The living spaces on the top floor are enclosed by glass walls that enable light and air to penetrate while a screen of trees provides a sense of privacy.

Image Courtesy © Peter Aaron/OTTO 

  • Architects: 1100 Architect
  • Project: Water Mill Houses
  • Location: Water Mill, New York, USA
  • Photography: Peter Aaron/OTTO
  • Date: 2008
  • Size: 7,750SF
  • Principal: Juergen Riehm, David Piscuskas
  • Project Architect: Carmen Lenzi
  • Design Assistants: Joanna Chen, Juliana Chittic, Raphaelle Golaz, Antonia Kwong, Igor Siddiqui, Erin Vali Jorge Zapata

Porcelanosa Unveils New Flagship in New York by Foster + Partners

Friday, January 18th, 2013

Article source: Foster + Partners

Porcelanosa today revealed designs for its new flagship showroom in the historic Commodore Criterion building in Midtown Manhattan. The firm purchased the 1,700 square-metre, six-storey building northwest of Madison Square Park at 5th Avenue and Broadway in 2012 and selected Foster + Partners to refurbish the interiors – the project is due to be completed in spring 2014.

Image Courtesy Porcelanosa

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: Porcelanosa Unveils New Flagship
  • Location: New York, USA


100 Norfolk Street in New York by ODA–Architecture P.C.

Saturday, December 15th, 2012

Article source: ODA–Architecture P.C.

Located at the Lower east side Manhattan, one of the most significantly diverse areas of New York City, 100 Norfolk Street expresses unlimited potential and ambition hidden within its block. Peering above its small lot, the 12 story building is combining its mass from the surrounding properties to create a stepping volume which cantilevers over the adjacent low rise buildings like an inverted \”wedding cake\” or ziggurat. The unexpected massing, cladded in a glass curtain wall, reflects a paradoxical mid-block freestanding building offering striking views and strong interior light exposure for an array of residential spaces – a pendant above the city.

Image Courtesy ODA–Architecture

  • Architects: ODA–Architecture P.C.
  • Project: 100 Norfolk Street
  • Location: New York
  • Project Size: 46,000 sf
  • Project Features: 38 residential units, public and private terraces.
  • Owner: JMH Acquisition LLC
  • Interior Design: ODA–Architecture P.C.


Hill Boxes in New York by ZA Architects

Tuesday, December 11th, 2012

Article source: ZA Architects

This project was created for a contest “Life Edited” organized by Jovoto and Tree Hugger. The aim of the project – to create a fully functional apartment for one person, on a compact space – 39m2. Redeveloped area is located in an old multi-family apartment building in New York.

Image Courtesy ZA Architects

  • Architects: ZA Architects
  • Project: Hill Boxes
  • Location: New York
  • Client: Graham Hill
  • Function: Apartment
  • Program: 39 Sq.m.
  • Architect: Dmitry Zhuikov, Ageeva Arina 
  • 3d Visualization: Ageeva Arina, Dmitry Zhuikov
  • 3d Animation: Ageeva Arina, Dmitry Zhuikov
  • Year: 2010
  • Music: Yuri Bendasov


Solar Carve Tower in New York, USA by Studio Gang Architects

Saturday, December 8th, 2012

Article source: Studio Gang Architects

Our Solar Carve Tower employs a surprising twist to traditional zoning logic. Designed for a site that borders the High Line on the east with the vast openness of Tenth Avenue, the Lincoln Highway, and the Hudson River to the west, the project proposes inverting the light and air setbacks from the already well-exposed street to the High Line, in order to prioritize the inner-block park.

Image Courtesy Studio Gang Architects

  • Architects: Studio Gang Architects
  • Project: Solar Carve Tower
  • Location: New York, USA
  • OWNER: William Gottlieb Real Estate
  • SIZE: 186,700 sf
  • HEIGHT: 213 ft
  • STATUS: Anticipated Completion 2015
  • REVEALED: The Art Institute of Chicago solo exhibition
    Building: Inside Studio Gang Architects
    September 24, 2012 – February 24, 2013
  • Software used: Combination of CAD software, McNeel Rhinoceros to 3D model, Autodesk AutoCad to document and Autodesk Ecotect to analyze. Renderings were primarily done by Labtop.
  • PUBLICATIONS: Building: Inside Studio Gang Architects
    Edited by Jeanne Gang and Zoë Ryan; With contributions by Michael Halberstam,
    Karen Kice, Zoë Ryan, Brett Steele, and Sarah M. Whiting
    Yale University Press
    184 p., 8 x 10
    97 color illus. + 109 duotones
    ISBN: 9780300191189
    Paper over Board: $45.00

Santa Monica Residence in New York by Jendretzki llc.

Saturday, December 8th, 2012

Article source: Jendretzki llc.

This new pavillion added to an existing mid century house in the Rustic Canyon area of Santa Monica bordering the Pacific Palisades involved negotiating the high functioning requirements of a Los Angeles based family and their love for scandinavian design and detailing.

Image Courtesy Jendretzki llc.

  • Architects: Jendretzki llc.
  • Project: Santa Monica Residence
  • Location: New York, USA
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy