Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘New York’

A/D/O in Greenpoint, Brooklyn by nARCHITECTS

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: nARCHITECTS

A/D/O, the new design space in Greenpoint, Brooklyn founded by MINI, has completed construction, and will open to the public following the holiday season. Designed by Brooklyn based nARCHITECTS – the award-winning firm, founded by Principals Eric Bunge and Mimi Hoang, that was behind New York City’s first micro-unit building – A/D/O will provide a groundbreaking new kind of space for designers.

Image Courtesy © A/D/O & nARCHITECTS, by Matthew Carbone

Image Courtesy © A/D/O & nARCHITECTS, by Matthew Carbone

  • Architects: nARCHITECTS
  • Project: A/D/O
  • Location: Greenpoint, Brooklyn, New York, USA
  • Photography: Matthew Carbone
  • Software used: Rhino and Autocad
  • Design Team: Credits: Eric Bunge, Mimi Hoang (Principals); Ammr Vandal (Associate Principal), Amanda Morgan (Associate), Kyong Kim, Thomas Heltzel, David Mora, Daniel Katebini-Stengel, Gabrielle Marcoux, Jin Jin Chiu, Georgia Williams, Zach Walters, Brian Chen, Liwei Wang, Geraldine Vargas, Grisha Enikolopov
  • Structural Engineer: Simpson Gumpertz & Heger
  • MEP Engineer: OLA Consulting Engineers
  • Civil Engineer: AKRF
  • Lighting Designer: Lumen Architecture, PLLC
  • Additional Furnishings and Design Consulting: HUXHUX
  • Code Consultant: Jack Callahan Consulting
  • Kitchen Consultant: Jacobs Doland Beer
  • Construction Manager/General Contractor: Barrett Builders

(more…)

Won Dharma Center in Claverack, New York by Hanrahan Meyers Architects LLP

Thursday, January 5th, 2017

Article source: Hanrahan Meyers Architects LLP

The Won Dharma Center, USA, is a 28,000 square foot recreational and spiritual retreat in Claverack, New York for the Won Buddhists, a Korean organization that emphasizes balance in one’s daily life and relationship to nature. The center is located within a 500-acre property on a gently sloping hill with views west to the Hudson River valley and the Catskill Mountains. The buildings for the Center, including permanent and guest residences, an administration building and a meditation hall, are sited as far as possible from the highway and are oriented toward the west and south to maximize views and light. The symbol of this organization is an open circle, suggesting both a void without absence and infinite return. The buildings are organized around these dual concepts of void and spiral.

Image Courtesy © Hanrahan Meyers Architects LLP

Image Courtesy © Hanrahan Meyers Architects LLP

 

  • Architects: Hanrahan Meyers Architects LLP
  • Project: Won Dharma Center
  • Location: Claverack, New York, USA
  • Software used: Autocad, Adobe Photoshop
  • Client: Won Buddhism of America, Inc.
  • Size: 48,000 s.f.
  • Date: 2012

(more…)

Maple Street School in Brooklyn, New York by BARKER FREEMAN design office and 4Mativ

Saturday, December 17th, 2016

Article source: BARKER FREEMAN design office 

The new location for the Maple Street School Preschool in Prospect-Lefferts Gardens, Brooklyn is housed on the second floor of The Parkline, Hudson Companies Incorporated and Marvel Architects’ new LEED-GOLD mixed-use and mixed income complex on Flatbush Avenue. The school project is a joint venture between BFDO Architects and 4|Mativ Design Studio, both based in Brooklyn. Marvel Architects served as the architect of record and collaborated with BFDO and 4|Mativ to bring the project through construction. The design brief called for a program of three open, interconnected classrooms with a shared multi purpose space and roof play space. Maple flooring, surfaces and furniture throughout provide visual unity to the space. Touches of color at details and apertures frame openings between rooms in unexpected yet playful ways.

Image Courtesy © BARKER FREEMAN design office and 4Mativ

Image Courtesy © BARKER FREEMAN design office and 4Mativ

(more…)

L House in New York by LANZA Atelier

Sunday, December 11th, 2016

Article source: LANZA Atelier

House L project derives from the need to create a new connection for the rooms of an existing house in Valle de Bravo, in a very beautiful natural environment. So far, some romos were accessed through other rooms and why the owners did not feel comfortable to invite friends because they could not offer them privacy.

The initial project also included a new two-story independent volume, which functioned as an apartment with a living room, bedroom, bathroom and kitchenette.

Image Courtesy © Onnis Luque

Image Courtesy © Onnis Luque

  • Architects: LANZA Atelier (Isabel Abascal and Alessandro Arienzo)
  • Project: L House 
  • Location: New York, USA
  • Photography: Onnis Luque
  • Software used: SketchUp, Autocad
  • Team: Alejandro Márquez, Jéssica Hernández
  • Constructed area: 58 m2
  • Year: 2016

(more…)

Seascape in Sagaponack, New York by Stelle Lomont Rouhani Architects

Thursday, November 24th, 2016

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Located in an environmentally sensitive area, this house was built to replace an existing non-conforming structure occupying the same footprint. A pool house and pool were added to the adjoining and eventually merged lot. Staying sensitive to the areas vegetation and proximity to water, the two structures speak to each other across elevated decks and living areas. They are built on piles with breakaway walls that allow for flooding to come through as needed, while leaving the structures intact. Acknowledging the wear and tear of the seaside setting led to the use of teak siding, decking, and window and door frames. The teak is intentionally left to weather naturally to allow the buildings to grey out and recede into the setting over time. The house was designed for an active family who likes to entertain. The living area on the main floor easily opens up to the water facing deck, allowing for indoor outdoor living. A private guest suite is accessed off the family room on this level, while family rooms take in the breathtaking views on the upper floor. Here too, everyone shares access to decks and views, with the master suite in the most prominent location. The family loves water sports. The lower level otherwise uninhabitable, becomes a storage area for canoes and kayaks. The lower level of the pool house provides ample storage for sea vehicles as well. Special consideration is taken into account for the passage of the sun, providing overhangs to cut out the summer rays. Shading elements throughout prevent unwanted heat gain, while operable fenestration allows for cross breezes and natural cooling. Landscaping here is minimal, with no added fill, which may disturb the natural setting.

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

Ex of In House in Rhinebeck, New York by Steven Holl Architects

Saturday, November 19th, 2016

Article source: Steven Holl Architects

The Ex of In House explores a language of space, aimed at inner spatial energy strongly bound to the ecology of the place – questioning current clichés of architectural language and commercial practice. The house is a built manifestation of the research and development project Explorations of “IN” under development at Steven Holl Architects since June 2014.

Image Courtesy © Paul Warchol

Image Courtesy © Paul Warchol

  • Architects: Steven Holl Architects
  • Project: Ex of In House
  • Location: Rhinebeck, New York, USA
  • Photography: Paul Warchol
  • Project architect: Dimitra Tsachrelia
  • Project team: Yuliya Savelyeva, Ruoyu Wei
  • Structural engineer: Robert Silman Associates
  • Climate engineers: Transsolar
  • Contractor: JLP Home Improvement
  • Site area: 28 acres
  • Built area: 918 sqft
  • Estimated date of completion: July 2016

(more…)

An Office for Three Companies in New York by Only If

Thursday, November 10th, 2016

Article source: Only If 

How to use color and material to unify an increasing amount of junk in the contemporary office landscape? An office interior for three companies is structured by a neutral background of white walls, white exposed ceilings, and a poured black floor. Everything connected to the floor is black. Everything connected to the ceiling is white. The three companies, while different and to a certain degree independent, are unified through this common material framework.

Image Courtesy © Michael Vahrenwald/Esto

Image Courtesy © Michael Vahrenwald/Esto

  • Architects: Only If
  • Project: An Office for Three Companies
  • Location: New York, USA
  • Photography: Michael Vahrenwald/Esto and Midori Hasuike
  • Lead Architects: Aurelia Adams, Karolina Czeczek, Matthew Davis, Adam Frampton, Joseph Kennedy, Francesca Pagliaro, James Schrader, Jon Siani, Antariksh Tandon
  • Other participants (eg. collaborators, clients, consultants, etc): Dot Dash (Lighting Consultant), PlusGroup Consulting Engineering PLLC (MEP Engineer)
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 18,000SF
  • Completion Year: 2015

(more…)

Sackett Union in Brooklyn, New York by Rogers Partners

Wednesday, November 9th, 2016

Article source: Rogers Partners

As one of the first new residential buildings in the Carroll Gardens neighborhood, Sackett Union was designed to complement the fabric of the historic neighborhood. The new design provides a modern take on the housing developments of 19th century New York City and its boroughs, which organically mixed apartments with retail and townhouses.

Image Courtesy © Albert Vecerka

Image Courtesy © Albert Vecerka

  • Architects: Rogers Partners
  • Project: Sackett Union
  • Location: Brooklyn, New York, USA
  • Photography: Albert Vecerka

(more…)

Karma Office NYC by FormNation

Tuesday, November 8th, 2016

Article source: Chrysanthemum Partners

Located in New York’s Little Italy, Karma’s office was transformed by design studio FormNation into a modern space that combines Dutch and American design influences and provides transparency, communication and work-life balances for the employees.

Karma’s design brief was short, but clear: Design a space with 40 desks, ample break out areas, a war room, communal lunch space for 40, that fits the brand, and they had to move in there in 4 weeks.

Image Courtesy © Garrett Rowland

Image Courtesy © Garrett Rowland

  • Architects: FormNation
  • Project: Karma Office NYC
  • Location: New York, USA
  • Photography: Garrett Rowland
  • Design Team: Jan Habraken, Lotte van Velzen
  • Interior Design: FormNation
  • Fabricator: Abunch
  • Size: 7500 sf

(more…)

Rocket Park Mini Golf Course in Corona, New York by Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership

Friday, November 4th, 2016

Article source: Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership

This project on behalf of the New York Hall of Science (NYHS) included Concept Planning through Construction Administration for the Rocket Park Mini Golf course. The project features an interactive outdoor miniature golf experience themed on rocket science physics. The nine-hole miniature golf course with interactive components illustrates various concepts of rocket science physics, from Blast Off to Splash Down. Concepts are further explained through interpretive graphics.

Rocket Park Mini Golf Course aerial view , Image Courtesy © New York Hall of Science

Rocket Park Mini Golf Course aerial view , Image Courtesy © New York Hall of Science

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy