Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Portugal’

Sabrab Office in Lisboa, Portugal by SABRAB

Thursday, November 23rd, 2017

Article source: SABRAB

This project refers to Sabrab Office.

Letting natural light enter in the space was the concept for the development of this space.

The space was originally segmented with several work areas and where natural light was none and very dark rooms. The basic idea for the creation was immediately liberat-ed from the whole area, transforming it into an open space.

Image Courtesy © João Morgado – Fotografia de Arquitectura

(more…)

UNYC – hair salon in Vila Nova de Famalicão, Portugal by Carvalho Araújo

Monday, November 20th, 2017

Article source: Carvalho Araújo

The store integrates a housing project designed in the late 60’s, in a composition that reveals a late modernism. The existing space was divided into two distinct zones: a large floor at the ground level and an upper store overlooking the main space and the courtyard to the north.

Image Courtesy © NUDO

  • Architects: Carvalho Araújo
  • Project: UNYC – hair salon
  • Location: Vila Nova de Famalicão, Portugal
  • Photography: NUDO
  • Client: UNYC
  • Builder / contractor: PEDRALBET – Construções Unipessoal, Lda

(more…)

The Caveman in Ponte de Lima, Portugal by Tiago do Vale Architects

Monday, November 20th, 2017

Article source: v2com

Having as a starting point a shoe store built in the late ’90s, this new commercial space—which targets a very specific (and demanding) market with a wide range of products—required a project designed to have great flexibility in the presentation of the products, generate a space with a strong, recognizable and repeatable image, while achieving it at a very low cost.

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: Tiago do Vale Architects
  • Project: The Caveman
  • Location: Ponte de Lima, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Client: The Caveman
  • Construction: ARU, Arquitectura e Reabilitação Urbana
  • Architecture team: Tiago do Vale, Maria João Araújo, with Adele Pinna, Camille Martin
  • Construction area: 667 ft2 (62 m2)
  • Construction year: 2017
  • Project year: 2016–2017

(more…)

House in Ourém, Portugal by Filipe Saraiva Arquitectos

Friday, November 17th, 2017

Article source: Filipe Saraiva Arquitectos

The house is located on a piece of land in Ourém, characterized by its rectangular configuration, with a descending slope in the south direction (next to the public road). The difference in height between the highest point and the lowest point is approximately 4.50m. It is a farmland with a natural landscape, facing south and overlooking the Castle of Ourém.

Image Courtesy © Joao Morgado – Architecture Photography

  • Architects: Filipe Saraiva Arquitectos
  • Project: House in Ourém
  • Location: Melroeira – Ourém, Portugal
  • Photography: Joao Morgado – Architecture Photography
  • Collaborators: Andreia Correia, Agnieszka Marques
  • Construction: Vigobloco
  • Construction Area: 410m2
  • Year of Project: 2015
  • Year of Construction: 2016

(more…)

Gymnastic Training Center of Guimarães in Portugal by Pitágoras Group

Tuesday, November 14th, 2017

Article source: Pitágoras Group

With a 3100m2 of covered area, the Gymnastic Training Center of Guimarães is located at the East limit of the city park and was conceived for practice and training of high performance gymnastics.

Image Courtesy © Pitágoras Group

  • Architects: Pitágoras Group
  • Project: Gymnastic Training Center of Guimarães
  • Location: Guimarães, Portugal

(more…)

Claus Porto Store in Lisboa, Portugal by João Mendes Ribeiro

Monday, November 13th, 2017

Article source: João Mendes Ribeiro

Claus Porto is a portuguese scents brand whose 130 years history had to be summoned in the project of the first flagship store to open in Lisbon downtown. A heritage built not just by their impressive material assets, but also by their intangible patrimony, linked to the objects’ symbolic quality and value. Towards the visual impact that the Claus products have, the store design would have to be minimalist but very sensitive, so that it could enhance and complement the brand’s strong identity. It should be an inclusive, elegant and cosmopolitan place, but also a place with a strong sensory appeal.

Image Courtesy © José Campos

  • Architects: João Mendes Ribeiro
  • Project: Claus Porto Store
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: José Campos
  • Software used: Autocad
  • Client: Claus Porto (Ach Brito SA)
  • Team: Catarina Fortuna, Joana Brandão (project co-ordinator). Ana Maria Feijão, Filipe Catarino, Pedro Teixeira
  • Art Installation and window display: Joana Astolfi
  • Art Direction: Anne-Margreet Honing
  • Electrical Engineering: Diogo Correia Duro (Raul Serafim & Associados)
  • Mechanical Engineering: Bruno Henriques (Raul Serafim & Associados)
  • Integrated Safety: Maria da Luz Santiago (Raul Serafim & Associados)
  • Contractor: Cosmaral
  • Area: 85 m2
  • Date: 2016

(more…)

Campo de Ourique IV Apartament in Lisbon, Portugal by Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Friday, November 10th, 2017

Article source: Joao Tiago Aguiar Arquitectos 

Born in Lisbon – Portugal, in 1973.

Architecture Degree by Faculdade Arquitectura Universidade Técnica Lisboa in 1996.

Collaboration with van Sambeek & van Veen, Amsterdam, Holland, between years 1997 and 2000 and with Broadway Malyan, Portugal, from 2000 until 2004.

In 2004 establishes the office acarquitectos in partnership. In 2008,  proceeds individually under the name João Tiago Aguiar, arquitectos. The office, located in the city centre of Lisbon, is mainly focused in the discipline of Architecture, counting already with a large number of built and ongoing projects.

Image Courtesy © FG + SG – Architecture Photography

  • Architects: Joao Tiago Aguiar Arquitectos
  • Project: Campo de Ourique IV Apartament
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: FG + SG – Architecture Photography
  • Software used: Autocad, Photoshop
  • Team: Ruben Mateus, André Silva, João Nery Morais, Rita Lemos, Laura Cettolin, Arianna Camozzi, Maria Sousa Otto, Ricardo Cruz, Renata Vieira
  • Total built area (m2): 245m2
  • Year of completion: 2016

(more…)

Expo III MF Apartment in Lisbon, Portugal by João Tiago Aguiar, arquitectos

Thursday, November 9th, 2017

Article source: Tiago Aguiar, arquitectos

The apartment in question is located in Parque das Nações area in a contemporary building.

Although having relatively spacious compartments it really didn’t properly exist a sense of unity between the parts of the apartment. The social area was too partitioned and the existence of different materials in a relatively small space generated a space with lack of fluidity. The stone in the entrance hall and living-room as well as the tiles in the kitchen and in the bathroom created a too dated and cold atmosphere. The idea was to unify as much as possible the atmosphere of the apartment in order to dilute its limits. This concept gained shape with the implementation of a single pavement in cement that would link all the spaces.

Image Courtesy © FG+SG – FOTOGRAFIA DE ARQUITECTURA

  • Architects: João Tiago Aguiar, arquitectos
  • Project: Expo III MF Apartment
  • Location: Parque das Nações, Lisbon, Portugal
  • Software used: Autocad
  • Photography: FG+SG – FOTOGRAFIA DE ARQUITECTURA
  • Construtor/Builder: A RENOVADORA CONSTRUÇÕES, LDA.
  • Team: Ruben Mateus, André Silva, João Nery Morais, Rita Lemos, Laura Cettolin, Arianna Camozzi, Maria Sousa Otto, Ricardo Cruz
  • Total built area (m2): 100m2
  • Year of completion: 2016

(more…)

Atelier House in Lisbon, Portugal by INÊS BRANDÃO – ARQUITECTURA

Wednesday, November 8th, 2017

Article source: INÊS BRANDÃO – ARQUITECTURA 

The goal is to rehabilitate an apartment, with 70m2, inserted in a building that goes back to early 40’s, inserted in an industrial neighbourhood with a characteristic architecture, it served as a social housing for the workers of “Ar Liquido” factory. These apartments were characterized by having small rooms, individually linked by a long corridor, making them spaces with a high lack of natural light. The lack of storage space, especially in the kitchen, was another major problem, which had to be solved.

Image Courtesy © João Morgado

(more…)

Barn House in Monte Real, Portugal by INES BRANDAO – ARCHITECT

Tuesday, November 7th, 2017

Article source: INES BRANDAO – ARCHITECT 

Recovering a building with 50 years ‐ half housing, half barn.

The aim is to maintain existing memories from a space that, once, was the stage to such varied experiences ‐ rural stories mixed with stories of young people from a controversial time.

Image Courtesy © João Morgado

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise