ArchShowcase

Posts Tagged ‘Seoul’

SAI Project in Gangnam-gu, Seoul, Korea by Moon Hoon

Sunday, June 29th, 2014

Article source: Moon Hoon

It was a unique case; in the construction of a new building next to the client had made many illicit choices, causing the district government to intervene and to suggest a radically altered space. In between the existing building site and the newly built building, I built a structure that could be used as a green house.

Image Courtesy © Nam Goong Sun

Image Courtesy © Nam Goong Sun

  • Architects: Moon Hoon (kim Sung)
  • Project: SAI Project
  • Location: 70-5, Nonhyeon 1-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Nam Goong Sun
  • Programme: urban playground
  • Site area: 89.67m²
  • Building area: 89.67m²
  • Gross floor area: 330.57m²
  • Building scope: 5F
  • Height: 19.2m
  • Structure: steel
  • Exterior finish: FRP Grating
  • Interior finish: FRP Grating
  • Structure engineering: SDM engineers
  • Construction: LSungwon
  • Design period: Feb. 2013-Mar. 2013
  • Construction period: Apr.-Jul 2013

(more…)

ABC Building in Seoul, South Korea by Wise Architecture

Tuesday, May 20th, 2014

Article source: Wise Architecture

The ABC Building is located around SeonJeong Royal Tomb with history of old Seoul in Gangnam area in Korea. The boastful – glaring buildings in Gangnam block view from the site to the royal tombs park while the roof of five story building suddenly opens view to beautiful landscape of the park. The building can be regarded as “Architectural Mountain” the roof terrace as “Architectural Summit”. People climb up the building by narrow exterior stair alleys. These five stair alleys opened to public are cascaded like small stream falls or stepped vegetation wall garden. The passenger meets silent and beautiful sceneries from inside of bricks stair alley wall and outside from the royal tombs park to reach the top of the building.

Image Courtesy ©  Chin HyoSook

Image Courtesy © Chin HyoSook

  • Architects: Wise Architecture
  • Project: ABC Building
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Chin HyoSook
  • Site area: 285sqm, Building area: 163sqm, Total floor area: 779sqm,
  • Building Coverage: 57%, Rate of building volume to lot: 196.48%
  • Number of Storey: Basement 1 storey, 5 storeys
  • Structure: Reinforced Concrete Structure
  • Principal use: Office
  • Material: Dry brick wall fabrication/Wet brick wall fabrication, Filobe Curtain-wall System
  • Project manager: Lee Jeong Hoon
  • Completed Year: 2012

(more…)

Gilmosery in Seocho -gu, Seoul, South Korea by Kim in-cheurl+archium

Sunday, May 18th, 2014

Article source: Kim in-cheurl+archium

Gilmosery is office building for Settle Bank, the company that develop internet banking software. In order to demolish the existed residential home, and construct new building, architectural regulations(land ratio, floor space index, height, regulations on the road width and sunlight width) were treated with flexibility as basic conditions of the given site, rather than restrictions.

Image Courtesy © Kim in-cheurl+archium

Image Courtesy © Kim in-cheurl+archium

  • Architects: Kim in-cheurl+archium
  • Project: Gilmosery
  • Location: 1550-12 Seocho-dong, Seocho -gu, Seoul, Korea
  • Supervisor: Jo joonyoung
  • Site area: 383㎡
  • Floor area: 220.99㎡
  • Total floor area: 1028.97㎡
  • Building to land ration: 57.70%
  • Floor area ration: 199.94%
  • Building scope: B1, 6F
  • Structure: RC STRUCTURE
  • Outside finishing: Exposed concrete +THK24Low-E pair glass
  • Inside finishing: Exposed concrete +THK3 Epoxy lining
  • Structural engineer: SEN Structural engineers Co.,LTD
  • Mechanical engineer: ENG Energy Design Lab & Geuk dong electronic design lab
  • Construction work: COAZ Construction
  • Design period: 03.2011~08.2011
  • Construction period: 09.2011~05.2012
  • Client: Settlebank Co.,Ltd.

(more…)

Hanwha Headquarter Office Tower Remodeling in Seoul, Korea by UNStudio

Friday, April 25th, 2014

Article source: UNStudio

UNStudio’s design has been selected as the winning entry in the competition for the remodelling of the Hanwha headquarters building in Seoul.The renovation of the office tower incorporates the remodelling of the facade, the interior of the common spaces, lobbies, meeting levels, auditorium and executive areas, along with the redesign of the landscaping.

Image Courtesy © UNStudio

Image Courtesy © UNStudio

  • Architects: UNStudio
  • Project: Hanwha Headquarter Office Tower Remodeling
  • Location: Seoul, Korea
  • Building surface: 57,696 m2 above ground
  • Building volume: 250,174 m3
  • Building site: 15,333 m2 Shared Plot

(more…)

Stardom Entertainment Office Remodeling in Geumcheon-gu, Seoul, South Korea by D•LIM architects

Monday, April 7th, 2014

Article source: D•LIM architects 

From an abandoned warehouse to a new entertainment office in the meatpacking district.

D·LIM architects converted a previously abandoned warehouse in the meatpacking district of Doksan into music record label, Stardom Entertainment’s new office. Located in Seoul, the area has been in steady decline, with the traditional market (originally founded in 1973) also struggling.

Image Courtesy © D·LIM architects

  • Architects: D•LIM architects
  • Project: Stardom Entertainment Office Remodeling
  • Location: Geumcheon-gu, Seoul, South Korea
  • Design Team: Jea-Ok Kim, Ji-Sun Park, Kyung-min Jang, Jung-ho Choi, Jeong-tae Kim
  • Site area: 3,065.80㎡
  • Building area: 548.80㎡
  • Gross floor area: 1,775.65㎡
  • Building scope: B1/2F

Ahnjungguen Memorial Hall in Seoul, Korea by D•Lim Architects

Sunday, April 6th, 2014

Article source: D•Lim Architects

Ahn Jung-geun was a Korean independence activist, nationalist, and pan-Asianist. The Ahn Jung-geun Memorial Hall, rebuilt after the old one was demolished in 2009, is nestled in a small plaza behind the original building. Next to the site are the remnants of an old war shrine where Japanese people worshipped their warlords and spirits during the colonial era. Having dug up the age-old reminder of disgrace and humiliation, the new building for Ahn Jung-geun (1879-1910), a patriot and martyr, stands triumphantly over the site.

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: D•Lim Architects (Yeonghwan Lim + Sunhyun Kim )
  • Project: Ahnjungguen Memorial Hall
  • Location: Seoul, Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Project team: Sunyoung Hwang, Jihwan Kim, Seokwon Lee,KyungtaePark, Hojun Song
  • Building area: 1,185.02 m2
  • Gross floor area: 3,756.61 m2
  • Building scope: B2, 2F
  • Exterior finish: U-profiled glass(double), THK 28 pair glass, Exposed concrete
  • Interior finish: Basalt, Polycarbonate panel, Water paint on the gypsum board
  • Structure engineering: Kyungjai Structural Engineers Co., Ltd.
  • Civil engineering: Saegil Engineering & Consulting Co., Ltd.
  • Mechanical engineering: ENG Energy Design Lab
  • Electrical engineering:  Hitec Engineering Co.,Ltd
  • Lighting design: Well-light
  • Construction: Daewoo E&C
  • Design period: 2007.05~2009.04
  • Construction period: 2009.04~2010.10
  • Client: The Building Council of Ahn Jung-Geun Memorial

Dongdaemun Design Plaza in Seoul, Korea by ZAHA HADID ARCHITECTS

Thursday, March 27th, 2014

Article source: ZAHA HADID ARCHITECTS

DDP is the first public project in Korea to utilize the 3-Dimensional Building Information Modelling (BIM) and other digital tools in construction. Throughout the design process, every building requirement was considered as a set of inter-related spatial relationships which will define the social interactions and behavioural structure in/around the project. These relationships became the framework of the design, defining how different aspects of the project, such as spatial organization, programmatic requirements, and engineering come together.

Image Courtesy © Virgile Simon Bertrand

  • Architects: ZAHA HADID ARCHITECTS
  • Project: Dongdaemun Design Plaza
  • Location: Seoul, Korea
  • Photography: Virgile Simon Bertrand
  • Client: Seoul Metropolitan Government
  • DESIGN: Zaha Hadid with Patrik Schumacher
  • ZHA PROJECT LEADER: Eddie Can Chiu-Fai
  • ZHA PROJECT MANAGERS: Craig Kiner and Charles Walker
  • Venue Operations & Management: Seoul Design Foundation
  • Site Area: 65,000 m2
  • Construction Floor Area: 86,574 m2 
  • General Building Dimensions: 188m (W) X 280 (L) X 34 m (H)

PAPYRUS Glasses shop in Seoul, South Korea by Archi@Mosphere

Sunday, February 16th, 2014

Article source: Archi@Mosphere

When buying eyewear, people consider their eyesight along with the design that can best express their image. This shows that an eyewear is a product that fulfills an individual’s need for accurate function and sensibility for beauty. We found that the sales process of an eyewear is quite similar to designing a space due to these factors.

Image Courtesy © Archi@Mosphere

  • Architects: Archi@Mosphere
  • Project: PAPYRUS Glasses shop
  • Location: Seoul, South Korea
  • Type: Commercial
  • Floor area: 59.0 sqm
  • Building scope: B1
  • Inside finishing: 3T stainless steel, Mirror, Barrisol
  • Status: Completed
  • Client: PAPYRUS eyewear group

HUB in Nokbeon-dong, Eunpyung-gu, Seoul, South Korea by Hyunjoon Yoo Architects

Tuesday, February 4th, 2014

Article source: Hyunjoon Yoo Architects

A Hub of Social Network

HUB of Seoul is a place for the people who want to start their own business.

City of Seoul supplies the space, human network, education and some financial consulting for them. Many young adults gather to this place for their future vision. The facility is free thanks to the municipal financial support.

Image Courtesy © Jihye Choi

  • Architects: Hyunjoon Yoo Architects
  • Project: HUB
  • Location: Nokbeon-dong, Eunpyung-gu, Seoul, South Korea
  • Photography: Jihye Choi and Youngchae Park
  • Software used: Sketch up
  • Team: HyunjoonYoo, Jinsung Huh, Insil Son, Jaehong Park, Moonchul Choi, Sunkeun Hwang, Seungho Ham
  • Project Year: 2013
  • Project Area: 3,200sqm

Creative Lab in Seoul, South Korea by Hyunjoon Yoo Architects

Tuesday, February 4th, 2014

Article source: Hyunjoon Yoo Architects

Ceiling

The design of SCL is mainly focused on the creation of the “space of inspiration”. In order to create such space, the existing low ceiling was replaced by the high ceiling which was finished with the sound-absorbing sponges that would control the temperature of the exposed roof according to the season. By doing so, the inside space is completely soundproofed which fulfills the audible environment of SCL due to various ongoing debates.

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: Hyunjoon Yoo Architects
  • Project: Creative Lab
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Youngchae Park, Jihye Choi
  • Software used: Sketch up
  • Team: HyunjoonYoo, Jinsung Huh, Insil Son, Jaehong Park, Moonchul Choi, Sunkeun Hwang, Seungho Ham
  • Project Year: 2013
  • Project Area: 600sqm
GRAPHISOFT
Bentley:
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy