Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Singapore’

New Majestic hotel in Singapore by Ministry of Design

Wednesday, June 14th, 2017

Article source: Ministry of Design

Predating the advent of the boutique hotel movement in Singapore, MOD conceptualized the New Majestic experience to simultaneously draw from its locale and heritage whilst looking forward to create an experiential narrative which earned it membership in the internationally acclaimed “Design Hotels” group. At that point in time, it was the sole Singaporean hotel belonging to the group.

Image Courtesy © Ministry of Design

(more…)

Actually Boutique in Singapore by Ministry of Design

Tuesday, June 13th, 2017

Article source: Ministry of Design

Inspired by Magritte’s Surrealist paintings & the whimsicality of Street Fashion, Actually Boutique redefines the conventional boutique-elevating it from a muted repository of clothes to a wonderland of sensory and fashion stimuli. Situated along historical Seah Street, the New Insertions into the space are suspended away from the Old Shell, creating a unified backdrop for the merchandise.

Image Courtesy © Ministry of Design

(more…)

Barcode Office in Singapore by Ministry of Design

Sunday, June 11th, 2017

Article source: Ministry of Design

Inhabiting 6 converted shophouse units at the confluence of Singapore’s historic Chinatown area and the CBD, MOD’s own design studio employs the same key principles which govern its approach to design—typological relevance, a disciplined material and tonal palette and an ‘essentialised” concept.

Image Courtesy © Ministry of Design

(more…)

Leo Burnett Office in Singapore by Ministry of Design

Tuesday, June 6th, 2017

Article source: Ministry of Design

Universally considered as one of the pillars of the modern Ad agency, Leo Burnett embodies a rich lineage of contemporary creative thinking infused with age-old heritage and values.

Situated in a free plan space on the 2nd floor of a recently restored conservation building, the journey forms a continuous loop around the office. Rich materiality is found in the concrete floors, bespoke desks forming a checkered pattern of plywood patterns and milky white mirrored epoxy resin flooring. Design features include gigantic graffiti style mural of Leo, anamorphic art and gold-gilded wheel barrows overloaded with trophies.

Image Courtesy © Ministry of Design

(more…)

RACE Robotics Lab in Singapore by Ministry of Design Design

Sunday, June 4th, 2017

Article source: Ministry of Design Design

GO, GO, MR. ROBOTO

MOD was commissioned to design the branding and spatial experience for RACE, a new robotic facility aimed at educating, and introducing robots into automating existing manufacturing industries. RACE intended to also feature a series of interchangeable modular robots as a key unique proposition.

BRANDING

Inspired by the concept of modularity, and influenced by aesthetics of precision and dynamism; the logotype is an expression of a complete form comprised of individual standalone parts.

Image Courtesy © CI&A Photography – Edward Hendricks

  • Architects: Ministry of Design Design (Colin Seah, Ruth Chong, Sandra Goh, Sarah Conceicao, Yuping Tiang, Richard Herman, Madeline Lim)
  • Project: RACE Robotics Lab
  • Location: 505 Yishun Industrial Park A, PBA Building, Level 2, Singapore
  • Photography: CI&A Photography – Edward Hendricks
  • Owner: PBA Systems Pte Ltd
  • Branding collaterals: Logo, Business card, Letterhead, Envelope, Branding guidelines
  • ID Contractor: Hocklim Engineering Pte Ltd
  • Built in GFA: 243 sqm
  • Opening: March 2017

(more…)

Courtyard House in Toh Yi Rd, Singapore by Ming Architects

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Ming Architects

Flanked between the koi pond and the swimming pool, the double volume courtyard – a fulcrum to the house, was introduced to break the monotony of spaces in this linear house. Horizontal and vertical movements are endless and ample daylight floods the key living spaces. A 3-storey high feature steel staircase floats above the koi pond, with a vertical feature wall of black river pebbles as its backdrop. A slim bridge suspends over the courtyard and ties the front and rear wings of the house.

Image Courtesy © Ming Architects

  • Architects: Ming Architects (Tan Cher Ming)
  • Project: Courtyard House
  • Location: 22 Toh Yi Rd, Singapore
  • Software used: Google SketchUp Pro, Autocad

(more…)

“XTRA’s Herman Miller Shop-in-Shop” in Marina Square, Singapore by PRODUCE WORKSHOP

Wednesday, February 8th, 2017

Article source: PRODUCE WORKSHOP

The new Herman Miller Shop-in-Shop at XTRA’s new flagship store at Marina Square, Singapore, is a massive and intriguing structure.

Occupying a 20m long by 7m wide space, the continuous surface stretches across the entire site like a sail of tensile fabric, leading the viewer from the low 3m entrance to the lofty 8m glass curtain wall at the other end. And yet, this structure is made of plywood!

Image Courtesy © PRODUCE WORKSHOP & XTRA DESIGNS

  • Architects: PRODUCE WORKSHOP
  • Project: XTRA’s Herman Miller Shop-in-Shop
  • Location: 6 Raffles Boulevard, #02-48 Marina Square, Singapore 039594
  • Photography: Edward Hendricks, CI&A Photography
  • Software used: Rhino
  • Client: XTRA Designs
  • Project Lead: PRODUCE WORKSHOP
  • Lead Designer:  PAN Yicheng
  • Other Project Team Members: LOH Jian Hao, Jay; Don YAP; Stanley TAN; Daniel CHIA; CHUA Hong Zhi; Chantal TAN; TEO Xiao Wei
  • Acoustic Consultant and Supply of Invisible Speakers: AOE Pte Ltd
  • Project Construction Duration:  12 weeks
  • Total Floor Area (Sqm):  842 sqm
  • Project Completion:  October 2016

(more…)

House at Neil Road in Singapore by ONG&ONG Pte Ltd

Wednesday, February 8th, 2017

Article source: ONG&ONG Pte Ltd

Located within a conservation district, this home celebrates the traditional charm of Peranakan shophouses with the addition of new spaces that are sensitive to the building’s rich heritage.

Akin to traditional shophouses, the spaces are interspersed with courtyards that serve as visual focal points. The original courtyard – with its preserved ornate fish mould centerpiece and accompanying water feature – forms the heart of the common areas while a newer courtyard marks the transition from the old structure into its new extension. A young tree in the centre of this new courtyard adds a touch of nature to the urban ensemble. To the rear of the house are the kitchen and a retro spiral staircase that leads to the second floor master bedroom and rooftop terrace.

Image Courtesy © See Chee Keong

  • Architects: ONG&ONG Pte Ltd
  • Project: House at Neil Road
  • Location: Singapore
  • Photography: See Chee Keong
  • Director: Mark Wee
  • Gross floor area: 520 sqm
  • Completion: Jan 2013

(more…)

59BTP-House in Singapore by ONG&ONG Pte Ltd

Friday, January 27th, 2017

Article source: ONG&ONG Pte Ltd

This was an Additions and Alterations project on an existing house in Bukit Timah. The owner’s father built the original house and the building was in an awkward position on the plot. According to the brief, the client wanted to have two master bedrooms along with four bedrooms – this required additional floor area as the original house area could not comfortably fit in the extra rooms. However, the architects resolved to make use of the existing structure and maintain its orientation by simply adding an additional volume to accommodate the extra bedrooms and ensuite bathrooms.

Image Courtesy © Derek Swalwell

Image Courtesy © Derek Swalwell

  • Architects: ONG&ONG Pte Ltd
  • Project: 59BTP-House
  • Location: Singapore
  • Photography: Derek Swalwell
  • Project directors: Diego Molina & Maria Arango
  • Completion date: 2014

(more…)

The Re-wrapped House in Jalan Binchang, Singapore by A D Lab Pte Ltd

Friday, January 13th, 2017

Article source: A D Lab Pte Ltd 

This quiet low-rise cul-de-sac of semi detached houses at Jalan Binchang is similar to many in Singapore.  Constructed mostly in the 1970’s, the pairs of two storey brick houses are now at the stage in their building lifespan where renovation is eminent.  The designers saw the development of the quaint neighborhood and its natural evolution as a main source of inspiration in the design of no. 67 Jalan Binchang.  They brainstormed on how to enlarge and rejuvenate the existing semi detached house while maintaining a harmony with the existing built environment, the history of tropical residential buildings and with the natural environment.  The designers looked at the existing building as one would study a living organism that needed to adapt to a new environment.  Instead of demolishing its embedded history and reinventing it as something completely new, they decided to use its structure, its internal logic of organization and meaning as a starting point to the design, and to build upon this pre-existing pattern and structure to evolve it into a new form and space.  The architects find it important to study how space can evolve with time and with the changing conditions of the inhabitants so that the lifespan of construction can be increased.  Also as a way of reducing waste, savings cost on the project, and minimizing disruption to the neighbor’s house, the designers decided to retain the entire 2-storey semi detached house on the site.  Between this structure and a newly added 2 storey plus attic extension, a gap between the old and new structures was kept to bring light and wind through the house as well as to allow for the settlement of the new structure independently from the old.  The internal building’s logic of the front facing public room, rear facing services and private second storey of the existing house was maintained and carried over to the side extension.

Image Courtesy © Edward Hendricks, CI & A Photography

Image Courtesy © Edward Hendricks, CI & A Photography

  • Architects: A D Lab Pte Ltd
  • Project: The Re-wrapped House
  • Location: 67 Jalan Binchang, Singapore
  • Photography: Edward Hendricks, CI & A Photography
  • Project Team Members: Warren Liu, Wu Yanling, Anna May Manrique, Najeeb Rahmat
  • Builder/ Construction Company: Newell Builders Pte Ltd
  • Building Surveyor: LEE BOON HAW Registered Surveyor
  • Quantity Surveyor: CCL CHARTERED SURVEYORS PTE LTD
  • Civil and Structural Engineering Firm: EPM CONSULTANTS
  • Site Area (sq-ft or sq-metres): 496.80 sq metres
  • Total Floor Area (sq-ft or sq-metres): 529.55 sq metres
  • Time to complete (Number of months): 9 – 12 months

(more…)

Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise