Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Singapore’

The Courtyard House in Singapore by AR43 Architects

Saturday, July 27th, 2013

Article source: AR43 Architects

Though situated within an exclusive Good Class residential area, the land is surrounded by densely built neighbourhood without much exciting views.  The owner, a ‘Hakka’ descendent, envisions to have a large communal home built for his growing family, multiple guests and frequent gathering among the siblings. Inspired by the Courtyard House, a symbolic design feature for the Hakka ethnic similar to the Hakka Walled Village in China, the house is designed to be inward looking for three generations to live under one roof.

Image Courtesy © Albert KS Lim

  • Architects: AR43 Architects
  • Project: The Courtyard House
  • Location: Singapore
  • Photography: Albert KS Lim
  • Completion: January 2013
  • Site Area: 646.3 Sq Meter
  • Built – In Area: 645.0 Sq Meter
  • Construction Cost: S$ 2,800,000.00
  • Clients: Mr & Mrs Chim YF
  • Structural Engineer: Ronnie & Koh Consultants Pte Ltd – Low Chee Kong, Ponmani
  • Mechanical & Electrical Engineer: Wistec Engineers & Associates – Lee Leong Ying, Goh Kah Chin
  • Quantity Surveyor: RJ Consultants Pte Ltd – Joyce Yeo, Pow Yih Wen
  • Builder: Bestec Construction Pte Ltd – Teo Chee Kiong

NEST HOUSE in SINGAPORE by WOHA

Saturday, July 27th, 2013

Article source: WOHA

This house is part of a family compound, and expresses the owner’s close relationship with her grandfather who has his own house within the compound.

The design reflects the close bond between the grandfather and granddaughter by orientating the main spaces towards his house and gardens. The living spaces on the ground floor open up to the sprawling gardens, while the elevated private rooms of the owner and her children are sheltered by a gentle curved screen. The shared gardens are akin to a forest with the rooms like bird nests perched amongst the trees.

Image Courtesy © Patrick Bingham – Hall

  • Architects: WOHA
  • Project: NEST HOUSE
  • Location: SINGAPORE
  • Photography: Patrick Bingham – Hall
  • Project Cost: S$7,000,000
  • Project Size: Site Area: 1125 sqm
  • Gross Floor Area: 945 sqm
  • Constructed Area: 2080 sqm
  • Mechanical & Electrical: AE&T Consultants
  • Engineer: LBW Consultants LLP
  • Civil & Structural: KPK Quantity Surveyors Pte Ltd
  • Main Contractor: Daiya Engineering & Construction Pte Ltd
  • Suppliers: Koi Pond, Max Koi Farm

48 NCR on North Canal Road, in Singapore by WOHA

Saturday, July 20th, 2013

Article source: WOHA

The project brief called for a new boutique office and the reconstruction of a pair of heritage-listed shophouses. WOHA was commissioned only after their demolition to reconstruct the shopfront (up to 7.5m depth) in accordance with Singapore’s Urban Redevelopment Authority’s conservation and planning guidelines, and to design an entirely new, contemporary rear wing.

Front view of office block and conservation shophouse from urban park, Image Courtesy © Patrick Bingham-Hall

  • Architects: WOHA
  • Project: 48 NCR on North Canal Road
  • Location: 48 North Canal Road, Singapore
  • Photography: Patrick Bingham-Hall
  • Project Dates: Design Inception: Oct 2009, Start of Construction: Oct 2010, Completion/TOP: 18 Oct 2012
  • Project Cost: S$ 9.5 million
  • Project Size: Gross Floor Area: 1,370.04 sqm, Plot/Site Area: 326.20 sqm
  • Architects & Interior Design: WOHA
  • Project Team: Wong Mun Summ, Richard Hassell, Ang Chow Hwee, Daniel Fung, Dennis P. Formalejo, Christina Ong, Eric Barthole
  • Client: Maybank Kim Eng Properties Pte Ltd
  • Software used: Autocad and Rhinoceros

Kaiseki Yoshiyuki + Horse’s Mouth in Singapore by Asylum

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Asylum

Singapore, October 2012 — Asylum designs Kaiseki Yoshiyuki and Horse’s Mouth, two new Japanese F&B concepts exclusively tucked away in Forum the Shopping Mall, Singapore. Creative agency Asylum takes Japanese fine dining to a new dimension, while introducing a speakeasy-style Izakaya; designing Kaiseki Yoshiyuki and Horse’s Mouth, opened by new restaurant group Iki Concepts. Housed discreetly in the basement of Forum the Shopping Mall Singapore, Kaiseki Yoshiyuki presents traditional kaiseki cuisine in an elegantly modern setting, while Horse’s Mouth serves Japanese bar food and cocktails with a playful mood. Different in personality, the two new concepts share the same interior space, measuring 418 square metres.

Image Courtesy © Asylum

  • Architects: Asylum
  • Project: Kaiseki Yoshiyuki + Horse’s Mouth
  • Location: Singapore
  • Software used: Sketchup and Autocad

SUTD Library Pavilion in Dover Drive, Singapore by City Form Lab

Sunday, July 7th, 2013

Article source: City Form Lab

The Singapore University of Technology and Design (SUTD)library pavilion is located on a sloping lawn on the temporary Dover Campus. Accommodating three mature trees and forming a noise barrier toward the Ayer Raja Expressway in the north, the gridshell structure of the pavilionharnesses the site constraints and activates an outdoor space behind the existing library building.

Image Courtesy © Philip Aldrup

  • Architects: City Form Lab
  • Project: SUTD Library Pavilion
  • Location: Dover Drive, Singapore
  • Photography: Philip Aldrup
  • Unique plywood panels: 3,008
  • Unique steel cladding tiles: 585
  • Unique plywood spacer blocks: 3,255
  • Bolts: 192,562
  • Screws: 30,039
  • Software used: McNeel, Rhino & RhinoPython script for architecture and gridshell, Oasys GSA and McNeel Rhino + Grasshopper for engineering

9 Jalan Siap in Singapore by ONG&ONG Pte Ltd

Thursday, June 13th, 2013

Article source:  ONG&ONG Pte Ltd

Despite being situated on a relatively low-rise site, 9 Jalan Siap manages to overlook the lush greenery of Bukit Timah Nature Reserve.

Image Courtesy © ONG&ONG Pte Ltd

  • Architects: ONG&ONG Pte Ltd
  • Project: 9 Jalan Siap
  • Location: Singapore
  • Team DirectorKurjanto Slamet
  • Team Member: Loh Kah Wai
  • Structural & Civil: E123 Consultants
  • Main Contracto: Littlewoods Design Pte Ltd
  • Completion: 2008

(more…)

Mauboussin Singapore Flagship store by omni//form, inc

Wednesday, May 29th, 2013

Article source: omni//form, inc

Mauboussin at Mandarin Galleries is the first store installation in Asia/Pacific of a new global brand design conceived by regis pean+omni//form. The new look reflects on the fashion sensibility and self-confidence of today’s female shopper by inviting her into a fairy tale dream of unexpected moments and the innovative use of luxury materials, textures and color:

Image courtesy omni//form.inc

  • Architects: omni//form, inc
  • Project: Mauboussin mandarin galleries
  • Location: Orchard Road, Singapore

Mustafa Center in Singapore by Geometrica

Wednesday, May 8th, 2013

Article source: Geometrica

Singapore is well known for its multicultural spirit and universal appeal to travelers–and great shopping. Mustafa Center, a multilevel shopping center, offers an intense, 24-hour-a-day shopping experience, with its myriad of interesting shops that attract more than 15,000 customers of many nationalities every weekend. Mustafa Center offers everything from fine fabrics to electronic devices to jewels. Its restaurants, too, offer a wide selection of cuisine. Crowning it all is a Geometrica dome. Geometrica’s glass and stainless steel structure serves as the eye-catching roof for the restaurant on the top floor of the shopping center, where diners can choose from among a host of offerings while they watch the ever-evolving city come alive as the sun goes down. This structure, similar to the Museo del Niño (Children’s Museum) in Puerto Rico and the Hyatt Hotel in Cancun, Mexico, exemplifies the combined beauty of metal and glass, magnifying its surroundings in a collage of colors and shapes.

Image Courtesy Geometrica

  • Architects: Geometrica
  • Project: Mustafa Center
  • Location: Singapore

(more…)

MEZ – TRANSVERING TIME in Singapore by WY-TO architects

Saturday, April 27th, 2013

Article source: WY-TO architects

The client lives in a housing initiative that incorporates both the contemporary and the historical, combining ubiquitous high-rise living with a façade of traditional houses in one of Singapore’s protected conservation neighbourhoods. Located on the highest floor of the conserved shophouses, the studio is small but offers the possibility of expanding vertically into the attic. An elevated platform is introduced to not only access the available space, but also create a double-heighted volume that lends a more generous feel to the apartment and provide an expanse upon which the client, an art enthusiast, can showcase her collections.

Image Courtesy © Jeremy San 

  • Architects: WY-TO architects
  • Project: MEZ – TRANSVERING TIME
  • Location: Singapore
  • Photography: Jeremy San
  • Code: MEZ
  • Type: duplex
  • Contract: private
  • Timeline: 12/2010 – 10/2011
  • Surface: 55 m2
  • Cost estimate: 35.000 €
  • Contractor : Kolando design & contract

Kallang River Bishan Park in Singapore by Atelier Dreiseitl

Wednesday, November 14th, 2012

Article source: Atelier Dreiseitl

Transformation of concrete canal into naturalised river wows judges

Kallang River Bishan Park, Singapore, designed by Atelier Dreiseitl, has won the ‘Landscape of the Year’ Award at the prestigious World Architecture Festival (WAF) Awards 2012.

Image Courtesy Atelier Dreiseitl

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy