Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘South Korea’

DSSI Elementary School Renovation in Seoul, South Korea by Daniel Valle Architects

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: Daniel Valle Architects

The project focuses on three main strategies to address the school’s requirements:

1. Maximize space. The space was not properly used since the corridor that connects the main door with the other floors was only used sporadically.

2. Equal size. The two classrooms were very different in form and size due to the plan’s layout. The target was to propose a new configuration that gives equal spaces for both.

3. Sharing activities. The new school’s philosophy has to do with sharing spaces to study and providing diverse number of possibilities to educators to perform new pedagogical practices. The two rooms in the existing condition were duplicating spaces for playing, studying, meeting, sharing, etc.

Image Courtesy © Lee Namsun

  • Architects: Daniel Valle Architects
  • Project: DSSI Elementary School Renovation
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Lee Namsun
  • Credits: Daniel Valle, Jiwon Hur, Sunmin Lee, Irene R Vara, Iago Blanco
  • Size: 150 m2
  • Year: 2016

(more…)

Flying House (Pilot’s House) in Incheon, South Korea by IROJE KHM Architects

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: IROJE KHM Architects 

Landing of An Airship that Load Nature

The owner of this house is a young pilot and his family for his future home space, the house landed on the site in the new developing town near the Incheon airport. 

Image Courtesy © Sergio Pirrone

  • Architects: IROJE KHM Architects (HyoMan Kim)
  • Project: Flying House (Pilot’s House)
  • Location: Gyeongseo-dong, Seo-gu, Incheon, South Korea
  • Photography: Sergio Pirrone
  • Team: JiYeon Kim
  • Materials: Dry-vit system, Painted aluminum sheet
  • Structure: Reinforced concrete
  • Site Area:   291.80 M2
  • Building Area:   137.29 M2
  • Total Floor Area:   194.77 M2
  • Status: Completed 2016

(more…)

Common Ground in Seoul, South Korea by URBANTAINER

Thursday, March 9th, 2017

Article source: URBANTAINER

Common Ground is the result of an experiment of revitalising unused land in the middle of the city. By applying prefab methods, e.g. producing modules in a factory, transporting them to the construction site and assembling them on-site, it was possible to reduce the construction time of the 5300 m2 building to five months.

In order to maximise the usage efficiency of the elongated rectangular shaped land, the architectural form is based on a center square connecting two buildings.

Image Courtesy © URBANTAINER

  • Architects: URBANTAINER
  • Project: Common Ground
  • Location: 17-1, Gwangjin-gu, Jayang-dong, Seoul and the 5 lands
  • Construction: Kolon Environmental Service Co., Ltd.
  • Structure Engineer: PAN Structural Engineering Inc.
  • Client: Kolon Industries
  • Structure Steel Frame Structure
  • Modular Construction: Yoochang
  • Landscape design:LIVESCAPE / Seungjong Yoo
  • Building Scope: 4F / B1F
  • Floor Area Ratio: 98.59%
  • Building To Land Ratio: 40.8%
  • Gross Floor Area: 5,060 sqm
  • Building Area: 2,094 sqm
  • Site Area: 5,132 sqm
  • Completion Date: 2015.04.10

 

(more…)

Joyful Church in Gyeongsangbuk-do, South Korea by The Beck Group

Friday, February 3rd, 2017

Article source: The Beck Group

Joyful Church chose The Beck Group to create a new facility for the church’s growing, vibrant worship and education programs on Sundays and for the church’s many social welfare ministries during the week. The church’s vision was to have a design that expressed a strong symbolic Christian message, but that also used traditional Korean symbols in a fusion of architecture, faith and culture. The location was a 10-acre site in a new town development area of Pohang. This site had many development challenges included steep, wooded hillsides and strict zoning limitations.

Image Courtesy © The Beck Group

  • Architects: The Beck Group (Andrea Kirsten)
  • Project: Joyful Church
  • Location: Gyeongsangbuk-do, South Korea

(more…)

Rock & Branch in Seoul, South Korea by HyunjoonYoo Architect

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: HyunjoonYoo Architect

A Tail of The Hill

The building has such unique program and location. This facility is served as a place where the park janitors rest, wash and store cleaning tools at the same time. Boramae Park has small and large hills within the park. The site is located at the endpoint of one of those hills. The fan shaped area, which is about two-thirds of the site, is in contact with the road and the rest one-third touches the end of the hill. In fact, the site is in-between the last tail of the hill and the road. With the site given, the park required a shelter for the janitors and the storage for the equipment.

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: HyunjoonYoo Architect (Taewon Choi)
  • Project: Rock & Branch: Janitor’s Shelter for Boramae Park
  • Location: 395, Shindaebang-dong, Dongjak-gu, Seoul, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Lead Architects: Hyunjoon Yoo, Jinsung Heo
  • Design Team: Jaehong Kim, Daeun Seo
  • Client: Dongbu Park & Landscape Management Office
  • Structural Engineer: Seum
  • Construction: Pureun jongwon construction
  • Mechanical engineer: Min Sung engineering
  • Electrical engineer: Hyeob-In
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 465.90 m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Choco Luce in Chuncheongnam-do, South Korea by studio_GAON

Thursday, January 19th, 2017

Article source: studio_GAON

In Gongju city, Lucia’s husband Johan built a chocolatery and named it <Choco Luce> next to <Lucia’s Earth>, a space provided to study and consume tea.

The building is roofed with blue tiles and is situated adjacent from the fence and the garden of <Lucia’s Earth>. As a layer of cement was, with care, peeled off of pillars from an old Hanok (Korean traditional house) that was revived into the chocolatery, the <Choco Luce> yields rather a modern atmosphere comparatively to that of <Lucia’s Earth>’s traditional sentiment. Re-visitation, I believe, indeed is a glimpse of an aspect of constructing property and a part of building history.

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: studio_GAON (Hyongnam Lim, Eunjoo Roh)
  • Project: Choco Luce
  • Location: Gonju-si, Chuncheongnam-do, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Project Team: Seongwon Son, Hanmoe Lee, Minjung Choi, Sangwoo Yi, Sungpil Lee, Joowon Moon
  • Use: Chocolatery
  • Site Area: 168.6
  • Building Area: 71.1
  • Gross Floor Area: 71.1
  • Building Scope: 1F
  • Height: 3.9
  • Building-Land Ratio: 42.17%
  • Floor Area Ratio: 42.17%
  • Structure: Timber Framing
  • Finish: Stucco
  • Design Period: 2014.12 – 2015.05
  • Construction Period: 2015.06 – 2015.09

(more…)

Red Square House in Gyeonggi-do, South Korea by ArchiWorkshop

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: ArchiWorkshop

Design a house in a residential housing area.

In Bucheon, a suburb of Seoul, there is an area called GgaChiWool. This area, which is also known for a residential housing district, has been continuously expanding. When first visited the site, housing development was already over, and new houses were almost filling the complex. The low-rise houses, the quiet footpaths, and roads to the private gardens brought great attraction of the site. However, most of the houses already built were houses that did not deviate much from the general category of multi-family houses.

Image Courtesy © Nam-Sun Lee

Image Courtesy © Nam-Sun Lee

  • Architects: ArchiWorkshop
  • Project: Red Square House
  • Location: Ojeong-gu, Bucheon, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Nam-Sun Lee
  • Head designers: Hee-Jun Sim, Su-Jeong Park
  • Contractor: ArchiWorkshop
  • Building size and area Residential:
    • Residential 1 (Couple household) – Ground, 2nd, 3rd floor / 100m2
    • Residential 2 (Parents household) – Ground floor / 60m2
    • Residential 3 (Lease household) – Second floor / 60m2
  • Building coverage ratio: 49.22%
  • Floor area ratio: 96.84%
  • Parking spaces: 2 lots
  • Building height: 9m
  • Land area: 218m2

(more…)

Lighthouse Residence in Gyeong-gi Province, South Korea by LEESLIST & Leejae Architects

Thursday, December 8th, 2016

Article source: LEESLIST & Leejae Architects

Korean talented young architect Leejae announced new project called Lighthouse Residence as below.

This house is a detached house, size of 148.76㎡, built in Ilsan, Gyeong-gi Province.

General floor plan for three-member-family consists of the main living room, three bedrooms, two bathrooms, one dress room, kitchen and a workshop; a detached house of 148.76. This house, so called a Light – House, represents the characteristic of owner’s occupation. The land condition for this Light-House was created by land division of about twenty-house-size. Five houses are already completed, and others are currently under construction. Light-House is aims for something higher than a physical housing where you simply eat and sleep; it pursues co-existing of nature and humanity through continuous relationship via interior and exterior of the building. Predicting this region to be crowded with houses in a near future, Light-House is designed to protect owner’s private life from others’ eyes. The three land sides that are touched by other residents’ are equally divided so that they can be entirely surrounded by the exterior wall of the housing. For the last side, an open view of whole window is installed towards the beautiful landscape, created by the thorough design of terraced heights of the housing complexes. Moreover, in accordance with owner’s lifestyle, Light-House is designed for the frequent use of outdoor space in warm seasons. We hope our residents to have a peaceful and protected space where you can enjoy your rest in an outdoor space and courtyard, separated from others’ view.

Image Courtesy © Yang Woosang

Image Courtesy © Yang Woosang

  • Architects: LEESLIST & Leejae Architects (Leejae)
  • Project: Lighthouse Residence
  • Location: Ilsan, Gyeong-gi Province, South Korea
  • Photography: Yang Woosang
  • Project Team: Leejae Architects, Arq.Eunhye Kim
  • Consultant: Eunyoung Kim
  • Constructor: HNH CON.
  • Area: 148.76 m2
  • Project Year: 2016

(more…)

Eunma Housing Development in Seoul, South Korea by UNStudio and Heerim Architects & Planners

Tuesday, December 6th, 2016

Article source: UNStudio

UNStudio in collaboration with Heerim have won the competition to design the 32 tower masterplan for the Eunma Housing Development in Daechi-Dong, Seoul.

The approach of the residents, which involves the complete redevelopment of their current homes into a new and future orientated eco design, is seen as a blueprint for resident-driven development projects.

Image Courtesy © UNStudio and Heerim Architects & Planners

Image Courtesy © UNStudio and Heerim Architects & Planners

  • Architects: UNStudio and Heerim Architects & Planners
  • Project: Eunma Housing Development
  • Location: Gangnam district, Seoul, South Korea
  • Client (Masterplan): Promotion Committee Office of EUNMA Apartment Redevelopment
  • Client (UNStudio): Heerim Architects & Planners
  • Team(UNStudio): Ben van Berkel, Gerard Loozekoot with René Wysk, Harlen Miller and Megan Hurford, Jung Jae Suh, Sibilla Bonfanti
  • Team(Heerim Architects & Planners): Young Kyoon Jeong, Kyu Young Park with Sung Won Oh, Seung Uk Oh, Jae Kyu Lee, Hyun Joon Yoo, Seung Wang Lee, Kyung Sook Cho, Eun Hee Ha, Chanhee Lee, Hyun Il Kang, Mi Ran Kang, Hyun Joo Kim, Yun Hyeok Kim, So Young Choi, Hun Il Park, Sun Wook Kim, Jae Yeon Lee, Hyun Rock Kang, Hee Seung Kim, Jun Seong Park, Seung Woo Lee, Jae Won Kim, Jun Ha Hwang, Sung Jun Moon, YuWon Kang
  • Building surface: Approx. 1149000 m2
  • Building site: ½ KM2

(more…)

Cafe SAPOON SAPOON in Seoul, South Korea by Betwin Space Design

Thursday, November 10th, 2016

Article source: Betwin Space Design

“Two years for gathering energy of the earth with the sounds of water, wind and human footstep, and six years for looking after ginseng. Six-year-old Red Ginseng nourished by the devotion of KGC(Korea Ginseng Corporation) for eight years. ”Opened on the first floor of KT&G (Korea Tobacco & Ginseng Corporation) Tower last August, Café Sapoon Sapoon expresses the advertising copy of Cheong-Kwan-Jang implicatively. Sapoon Sapoon is a compound word of Saponin, main ingredient of red ginseng, and Spoon, a tool to deliver taste and nutriment of food. As Sapoon also means ‘a figure of light and careful step’ and ‘light and refreshing state of body and mind’ in pure Korean word, people can feel refreshing scenery with light beverage. Sapoon Sapoon is a casual space created by KGC in order to be free from the perception, ‘Red ginseng is nothing but health functional food’, while keeping credibility of company and its quality-first spirit. Betwin Space Design grafted traditional ideology of Cheong-Kwan-Jang on this café modernly.

Image Courtesy © Yong-joon Choi

Image Courtesy © Yong-joon Choi

  • Architects: Betwin Space Design
  • Project: Cafe SAPOON SAPOON
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Yong-joon Choi
  • Software used: Adobe photoshop & illustrator, Google sketch up, 3D max, Auto cad
  • Design Director: Jung-gon Kim, Hwan-woo Oh
  • Design Team: Sun Kim, Hye-jin Yang, Su-in Lee, Dae-hyun Lee
  • Client: KGC
  • Area café: 220.9 sqm + terrace 82.3 sqm
  • Completion: Aug, 2016

(more…)

Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise