Open side-bar Menu

Posts Tagged ‘South Korea’

KAIST IT Convergence Building in Daejeon, South Korea by Kyu Sung Woo Architects

Friday, November 8th, 2013

Article source: Kyu Sung Woo Architects

Located in a suburb of Daejeon, Korea, the campus is comprised of buildings scattered throughout a lush setting of tree groves and fields.  Selected from an open design competition, the scheme places the new 26,000sm building on the northern edge of a green lawn running parallel with the East Gate axis. The design brings together the fields of Computer Science and Electronic and Electrical Engineers. Rectangular boxes are stacked nine stories high and arranged around a central core of large multi-level, indoor and outdoor social spaces that enhance cross-discipline communication between both students and professors.

Image Courtesy © Goongsun Nam

  • Architects: Kyu Sung Woo Architects
  • Project: KAIST IT Convergence Building
  • Location: Daejeon, South Korea
  • Photography: Goongsun Nam, Won Yang Kim
  • Project Type: Computer Science & Electronics and Electrical Engineering Lab Building
  • Type of Client: University
  • Construction Type: New Building
  • Total Floor Area: 26,023 sm (280,109 sf) – includes 4,536 sm (48,825 sf) of covered parking
  • Program: Labs, professors offices, classrooms, seminar rooms, international conference hall, lecture hall, department lounges, student and professor’s lounges, cafe, fitness center
  • Parking Spaces: 155 open-air, green roof covered
  • Site Area: 215,278 sf
  • Site Description: The site is a trapezoidal-shaped parcel of land just outside the center of campus at northern edge of the campus adjacent to the east-gate entrance. The site was an open field sloping from west to east and surrounded primarily by a r­­oad on one side and woods on the other.
  • Materials Used – Exterior: Solid and Perforated Clear Anodized Aluminum Panels, Clear Anodized Aluminum Curtain Wall and Windows, Clear, Translucent, Fritted Glass, Extruded Cement Panels, Wood decking, Stone Pavers
  • Materials Used – Interior: Polished exposed concrete floors, Exposed concrete ceilings and columns, Painted GWB, Glass partitions, Wood flooring, Extruded-cement panel stairs

Sejong Center for Performing Arts in South Korea by Asymptote Architecture

Wednesday, October 30th, 2013

Article source: Asymptote Architecture

Asymptote’s design for a new Center of Performing Arts for the city of Sejong in South Korea celebrates the cities emergence and growth as a place of stature and culture. The proposal calls for an architecture centered around notions of contemporary urbanism as expressed through a distinctive and unique envelope and object-bulling perched on an open site that connects the city, a park and nearby waterway.

Image Courtesy © Asymptote Architecture

  • Architects: Asymptote Architecture
  • Project: Sejong Center for Performing Arts
  • Location: Sejong, South Korea
  • Design Partners: Hani Rashid, Lise Anne Couture
  • Project Director: John Guida
  • Design Team: Danny Abalos, Bika Rebek, Du Ho Choi, Hong Min Kim,
  • Project Team: Matthew Slattery, Valentina Soana, Mu Jung Kang,
  • Client: Multifunctional Administrative City Construction Agency (MACCA)
  • Local Architect: EGA Seoul
  • Structural Engineer: Knippers Helbig Stuttgart- New York
  • Environmental Design: Transsolar Inc. New York

CHUNGHA BUILDING in Seoul, South Korea by MVRDV

Thursday, September 5th, 2013

Article source: MVRDV

Just before a Korean pop-song became a global success on YouTube for the first time in history, and Gangnam became world famous as the nouveau riche hangout of the South-Korean capital Seoul, MVRDV was commissioned by Woon Nam Management Ltd. to redefine a building on Gangnams chic Apgujung Road. Even though the Chungha building was completed in the 1980’s it was already outdated in a street dominated by flagship stores. The transformation, which added an extra level, was completed in just 9 months.

Image Courtesy © Kyungsub Shin

  • Architects: MVRDV
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Kyungsub Shin
  • Client: Woon Nam Management Co. Ltd. Seoul, KR.,Transformation of 2820m2.
  • Program: Shops, offices, café.
  • Budget: undisclosed.
  • Co-Architect: InC Design Group : Chang rock Kim, Jaehoon Lee, Boram Lee, Anna Lee, Jinju Dong, Eun ae Choi
  • Contractor: Ain Construction
  • Structure: 1’st Structure, Seoul, KR.
  • Lighting: Total LED.
  • Tiles: M&S Ceramic.

Cinema Center in Busan, South Korea by Coop Himmelb(l)au

Friday, August 16th, 2013

Article source: Coop Himmelb(l)au

The basic concept of this project was the discourse about the overlapping of open and closed spaces and of public and private areas.

While the movie theaters are located in a mountain-like building, the Center’s public space is shared between an outdoor cinema and a huge public space which is called Red Carpet Area  i.e. reception area.

Image Courtesy © Duccio Malagambar

  • Architects: Coop Himmelb(l)au
  • Project: Busan Cinema Center
  • Location: Busan, South Korea
  • Photography: Duccio Malagamba , COOP HIMMELB(L)AU, Markus Pillhofer
  • Client: Municipality of Busan: Kim,  Byung-Heui; Cho, Seung-Ho; Chai, Young-Eeon; Seo,  Myoung Seok
  • Planning: COOP HIMMELB(L)AU, Wolf D. Prix , W. Dreibholz & Partner ZT GmbH
  • Design Principal CEO: Wolf D. Prix
  • Project Partner: Michael Volk
  • Project Architect: Günther Weber
  • Design Architects: Martin Oberascher, Jörg Hugo
  • Project Team: Sergio Gonzalez, Rob Henderson, Guthu Hallstein, Matt Kirkham, Veronica Janovska, Dieter Segerer, Markus Baumann, Jasmin Dieterle, Anja Sorger, Jana Kucerova, Jan Brosch, Ivana Jug
  • 3D Design: Renate Weissenböck, Jan-Ruben Fischer

Conan House (Toy House) in Daejeon Yusung-gu Bang-Dong 176, South Korea by Moon Hoon

Tuesday, August 13th, 2013

Article source: Moon Hoon

Bangdong is a famous place for sight seeing and leisure for near by dwellers. It can be quite crowded during the holiday seasons.

The irregular plot of land situated right in front of Bang dong lake boasts a beautiful open view of the lake and a low mountain as a back drop. When visited for the first time, the vacant site seemed to invite some kind of a sculptural object, unhindered by its neighbors, standing rather conspicuously.

Image Courtesy © Moon Hoon

  • Architects: Moon Hoon
  • Project: Conan House (Toy House)
  • Location: Daejeon Yusung-gu Bang-Dong 176,  South Korea
  • Client: Gun Young Lee
  • Design Team: ByungYup Lee
  • Building to Land Ratio: 20%
  • Floor Area ratio: 36.72%
  • Building Scope: 2F, 1B
  • Structure: Reinforced Concrete, Wood
  • Total Floor Area: 105.3㎡
  • Site Area: 261.6㎡
  • Floor Area: 45.8㎡

Mood Map in Seoul, South Korea by E/B Office

Wednesday, June 26th, 2013

Article source: E/B Office

Mood map visualizes the moods of Korean people in color and light through textual analysis of their Tweets on Twitter. We will create a custom software program in Processing that will search and analyze Tweets in Korean language through the Twitter API. Tweets will be analyzed using a text analysis library that searches for specific strings of Korean characters that describe certain moods or feelings.

Image Courtesy © E/B Office

  • Architects: E/B Office (Yong Ju Lee and Brian Brush) 
  • Project: Mood Map 
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: E/B Office
  • Year: 2013
  • Visualization: Noa Younse (
  • Assembly team: KwangYeon Cho, Kibum Park, Young-Won Chi, Byunghwa Kim, Min Jae Lee, Sang Ki Nam, Daram Park, Sooyoung Park, HyunWoo Yoo
  • Software used: Rhino, Grasshopper and Processing


Tuesday, June 18th, 2013

Article source: THEEAE LTD


In order to use the maximum site area within the budget, initial design began with functional requirements of setback and parking circulation at the ground floor area. So, 1st floor area was defined by the space required for parking and use of common space. 2nd floor includes cafeteria and office area. 3rd floor was planned for classrooms for students during week days. The final 4th floor had been set to follow the required capacity of occupancies 250 for the church service for Sunday service.

Image Courtesy © THEEAE LTD

  • Architects: THEEAE LTD
  • Location: Daegu, South Korea
  • Site Area : 587.4 sqm 
  • Gross Floor Area : 914.4 sqm 
  • Floors : Level 1 to Level 4 
  • Height : 15.6m 
  • Status : Commissioned, Built, Dec. 2011 
  • Construction Budget : 720,000 USD.


Heaven For Real in Daegu, South Korea by TheeAe LTD

Tuesday, June 18th, 2013

Article source: TheeAe LTD  

Design Concept

The site is located urban area close to the down-town of Daegu, one of the biggest Cities in South Korea. In contrast to its locality, this town is isolated from the major city development. The community gets older, and young couples have been moving out to other towns to provide better education for their children.

Image Courtesy © TheeAe LTD

  • Architects: TheeAe LTD
  • Project: Heaven For Real
  • Location: Daegu, South Korea
  • Site Area: 2,700 sm
  • Construction Size: Level 1 ~ 5
  • Total floor area: 3,800 sm
  • Building Cost: USD 2,700,000. 00
  • Status: Commissioned / Unbuilt  (more…)

Sungui Arena Park Soccer Stadium in Incheon, South Korea by Rossetti Architects

Wednesday, May 29th, 2013

Article source: Rossetti Architects

This project is part of a 22-acre urban renewal plan, connecting an Asian city with its major sea port. Its goal is to revitalize a depressed area by catalyzing growth powered by a new soccer stadium and mixed-use development. The design team carefully integrated the stadium’s site and program to respond to its urban context. An existing multi-modal transit station became a critical anchor in the northwest corner.

Image courtesy Rossetti Architects 

  • Architects: Rossetti Architects
  • Project: Sungui Arena Park Soccer Stadium
  • Location: Incheon, South Korea

Daegu Library in South Korea by Disguincio&co + OPENSYSTEMS

Friday, May 3rd, 2013

Article source: Disguincio&co + OPENSYSTEMS


The site is characterized, on the south and west side, by a homogeneous low-rise urban texture. To the north side, the site faces a long and narrow urban park which is stretched along a major circulatory artery. On the north side of the main road, high-rise housing block are distributed along the circulatory axis.
On a urban level, one of the challenges of the project was to reconnect the diverse building scales existing in the surroundings area while providing the local community with an eye-catching, friendly integrated new public library.

Image Courtesy Disguincio&co + OPENSYSTEMS

  • Architects: Disguincio&co + OPENSYSTEMS
  • Project: Daegu Library
  • Location: Daegu, South Korea
  • Design team: Disguincio&co + OPENSYSTEMS , 
Mirko Daneluzzo, Mirco Bianchini, Marco Vannucci
  • Visuals: Telegram 71, 
Giacomo Dodich, Sergio Bortolussi
  • Plan design: Paola Tonizzo (D&co)
  • Year: 2012
  • Typology: public building
  • Client: Daegu public library competition, South Korea, 2012
  • Floor area: 3500 sqm
  • Max H: 13 m


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy