Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Spain’

CASA LLORELL EN LA COSTA BRAVA in Girona, Spain by DOSARQUITECTES

Friday, April 24th, 2015

Article source: DOSARQUITECTES

A house situated in the heart of the Costa Brava with incredible views to a coast bay.
Costa Brava is different of other coasts because of the big forest slopes next to the sea.
The challenge was to fit a big program in a volume with some formal contrast with the nature of the place. So we propose some cubes placed as if they were randomly thrown, like if they were fallen from the sky, but finally they really derive from the fan-shape of the plot.

Image Courtesy © Simon Garcia ARQFOTO

Image Courtesy © Simon Garcia ARQFOTO

  • Architects: DOSARQUITECTES
  • Project: CASA LLORELL EN LA COSTA BRAVA
  • Location: Tossa de Mar, Girona, Spain
  • Photography: Simon Garcia ARQFOTO
  • Plot surface: 2.000 m2
  • Total built surface: 880 m2
    • Underground level (5 parking places, swimming-pool filter room): 92 m2
    • Underground level 2(Spa, Hammam, Service apartment, Installation room): 172 m2
    • Ground floor (main living-room, study, guest apartment): 378 m2
    • First floor (bedrooms, guest area, laundry room, entrance, ferrari garage): 238 m2
  • Architects Team: Francesc Aromir Batiste-Alentorn and Cristina del Pozo Bas
  • Structural design collaborator: Amanda Colom Calsina
  • Technical architect: Lluís Serrat Tarrés
  • Builder: REHABILITACIÓ i CONSTRUCCIÓ SALICHS S.A.
  • Installations: SINOPHOS GROUP

(more…)

LA DOLÇA OF TICKETS RESTAURANT DESIGN in Barcelona, Spain by EL EQUIPO CREATIVO

Thursday, April 23rd, 2015

Article source: EL EQUIPO CREATIVO

La Dolça, the new gastronomic space in Tickets Restaurant, is the result of the successful collaboration of the tandem formed by the chefs Albert and Ferran Adrià and the Iglesias brothers over the past four years. The continued evolution and success of Tickets Restaurant requires an extension, and gives birth to La Dolça, the new space dedicated solely to desserts. For its design the Adrià brothers once again choose EL EQUIPO CREATIVO who designed the original Tickets as well as several of their other gastronomic spaces, like the prize-winning sites 41º Cocktail Bar and the Peruvian-Japanese Pakta Restaurant.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: EL EQUIPO CREATIVO_ Oliver Franz Schmidt + Natali Canas del Pozo + Lucas Echeveste Lacy
  • Project: LA DOLÇA OF TICKETS RESTAURANT DESIGN
  • Location: Av. Paralelo 164, Barcelona, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Project team: Cristòfol Tauler, Anna Martínez Salom

(more…)

VALLE DE EGÜÉS TOWN HALL IN Navarre, SPAIN by Juan M. Otxotorena

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Juan M. Otxotorena 

The built complex is located in plot EP-13 of the ‘Ecocity’ of Sarriguren. It is destined to become the new Town hall of the Valley. It meets to a fairly articulated and complex and very detailed programme of requirements, for which a detailed description of the planned uses and distribution by storeys was provided.

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

  • Architects: Juan M. Otxotorena
  • Project: VALLE DE EGÜÉS TOWN HALL
  • Location: Sarriguren, Valle de Egües, Navarre, SPAIN
  • Photography: José Manuel Cutillas
  • Collaborators architects: Gloria Herrera, Iñigo Jiménez
  • Quantity surveyors: Isabelino Río
  • Structure engineering: José Ignacio Etayo
  • Promoter: Andacelay Society
  • Construction company: ACR
  • Construction area: 7.894,15 m2
  • Budget: 4.829.658 €
  • Date: November 2011

(more…)

NEW BUILDING IN ‘EL REDÍN’ HIGH SCHOOL in Navarre, SPAIN by Juan M. Otxotorena

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Juan M. Otxotorena

The program’s requirements of the project is based on the expectations of the growing number of students of the College, given the evolution of the demand for places. And it is built around the requirements of current legislation, under the specification of the educational project.

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

  • Architects: Juan M. Otxotorena
  • Project: NEW BUILDING IN ‘EL REDÍN’ HIGH SCHOOL
  • Location: Pamplona, Navarre, SPAIN
  • Photography: José Manuel Cutillas, Rubén Pérez Bescós
  • Collaborator architects: Gloria Herrera
  • Quantity surveyor: Isabelino Río
  • Structural engineer: José Ignacio Etayo
  • Site area: 22.200 m²
  • Building area: 1.478,00 m2
  • Construction date: May 2013
  • Client: FEISA
  • Construction company: ACR

(more…)

Center for Psychosocial Rehabilitation in Alicante, SPAIN by Juan M. Otxotorena & José L. Camarasa

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Juan M. Otxotorena & José L. Camarasa

The project refers to a new building to house a Cen]tre for Psychosocial Rehabilitation, in a plot located at the Centro Dr. Esquerdo complex, of the municipality of San Juan de Alicante.

In accordance with the Competition technical specifications, the project meets the needs derived from the two entities concurring: on the one hand, a Residence for people with serious mental disorders that do not require hospitalization; on the other the Centre for Social Rehabilitation and Integration (CRIS) and a Day Centre for persons with serious mental disorders.

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

  • Architects: Juan M. Otxotorena & José L. Camarasa
  • Project: Center for Psychosocial Rehabilitation
  • Location: Alicante, SPAIN
  • Photography: Pedro Pegenaute
  • Architect and construction management: Juan M. Otxotorena & José L. Camarasa
  • Collaborator architects: Gloria Herrera, Jorge Ortega
  • Quantity surveyor: José Javier Segura
  • Structural engineer: Javier Benlloch
  • Client: Diputación de Alicante
  • Site area: 16.657 m²
  • Building area: 10.403,00 m2
  • Completed date: February 2014

(more…)

COAS OFFICES AND HEADQUARTERS in Bilbao, SPAIN by Juan M. Otxotorena

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Juan M. Otxotorena

The location of the proposed new building is set in response to the combination of  clear criteria of availability of space with powerful reasons of ease of use, based on the experience of the life of the school.

The fundamental design decisions are deducted in effect, in general, a number of criteria securely fastened in the minds of the property, from their experience. And this experience is nothing other than that which you have provided years of the College and its various buildings and facilities. Such criteria have decided to check the location of this new construction, according to their functional efficacy in terms of use of the land, organizational coherence, order, and optimizing the circulation, spatial sequence, and above all the desire of minimizing interference from the new building to the daily operation of the existing complex built of the school has played a special role.

Image Courtesy © Rubén Pérez Bescós

Image Courtesy © Rubén Pérez Bescós

  • Architects: Juan M. Otxotorena
  • Project: COAS OFFICES AND HEADQUARTERS
  • Location: Loiu, Bilbao, SPAIN
  • Photography: Rubén Pérez Bescós
  • Collaborator architect: Lander Berasategui
  • Quantity surveyor: Isabelino Río
  • Structure engineering: Alvaro Alberdi
  • Client: ICASA
  • Site area: 29.160 m²
  • Building area: 875,00 m2
  • Completed date: April 2013

(more…)

Novopie Podiatric Clinic in Malaga, Spain by Architecture Studio Antonio Jurado

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Architecture Studio Antonio Jurado

Novopie Podiatric Clinic is located in Torrox, a Malaga town, with the tourist slogan: ‘the best weather in Europe’. It is placed in a small shop of 18 square meters, on the ground floor of a residential building, inside of a coastal development built in the seventies.

Although the space is limited, the needs are the same than in a regular podiatric clinic: WAITING ROOM, WORKING ROOM and a BATHROOM as basic program. We proposed as additional program a WAREHOUSE, a STOREFRONT and a SHOWER.

Image Courtesy © Antonio Jurado

Image Courtesy © Antonio Jurado

  • Architects: Architecture Studio Antonio Jurado
  • Project: Novopie Podiatric Clinic
  • Location: International Centre, Block 78, Torrox, Malaga, Spain
  • Area: 18 m2
  • Architect collaborator: Rosa Maria Jurado
  • Construction: Cosimco.
  • Project Manager: Christophe Joly
  • Carpentry: Daypi
  • Vinyl and Polycarbonate: Digital Sur
  • Project year: 2012.
  • Completion year: 2013

(more…)

Oos House in Alicante, Spain by Sanahuja&partners

Saturday, April 11th, 2015

Article source: Sanahuja&partners

Oos house It is a detached house highly influenced by the peculiarities of the plot where it is inserted. This plot has a deep and diagonally slope that requires to place the entrance in the lowest point of the road and set the house levels from the top to bottom, contrary to usual.

Image Courtesy © Sanahuja&partners

Image Courtesy © Sanahuja&partners

(more…)

CONTEMPORARY ART SPACE IN THE OLD CONVENT OF MADRE DE DIOS, Spain by Sol89

Wednesday, April 8th, 2015

Article source: Sol89

The intervention interprets the building where is inserted, an old convent, as a context in constant transformation over time.

The project arises from a reflection around the creation process in contemporary art, its unpredictable condition and the current dissolution of limits between the space of production and exhibition. We can recognize that much of contemporary art expression understands the architectural space as a matter of work (we remember Shibboleth by Doris Salcedo breaking the floor of the Tate Modern in London in 2007, High Plane V by Katterin Sigurdardottir occupying the false ceiling of the PS1 in New York or Esto no es un graffiti where artists demolished some facings of walls in the same place of our project). We think the contemporary exhibition space shouldn’t be projected like a static room in time but like a never ending space in ellipsis, waiting for each exhibition come for completing it.

Image Courtesy © Fernando Alda

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: Sol89: María González y Juanjo López de la Cruz 
  • Project: Contemporary Art Space in the Old Convent of Madre de Dios
  • Location: Old convent of Madre de Dios, Seville, Spain
  • Photography:Fernando Alda
  • Client: Centro de Iniciativas Culturales de la Universidad de Sevilla
  • Collaborator: George Smudge  and Andrés Pino
  • Installationsengineers: Alejandro Cabanas
  • Built up area: 830 m²
  • Completion date: Firstphase- January 2014
  • Award: Project Nominated to the Mies van der Rohe Award 2015

(more…)

MYNT FLAGSHIP STORE in Barcelona, Spain by Dear design

Saturday, March 28th, 2015

Article source: Dear design

Dear Design studio, design office based in Barcelona, Spain has completed the design of Mynt flagship store, a fashion and accessorize brand. The store of a 40sqm is located in shopping center in Barcelona.

The store design is based on a three-dimensional grid that creates a visually permeable volume, which commands the space, while generating niches to expose the product. The elements of the structure were progressively grown according to a recurrence relation inspired by the Fibbonacci sequence suggesting a progressive and open expansion of space.

Image Courtesy © Xavi Torrent

Image Courtesy © Xavi Torrent

  • Architects: Dear design
  • Project: MYNT FLAGSHIP STORE
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Xavi Torrent
  • Client: Mynt
  • Area: 40 m2
  • Art Director: Ignasi Llauradó
  • Design Team: Paulina Calcagno, Sebastián Pereyra

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy