Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Spain’

PRIVATE HOUSE IN L’AMETLLA, Spain by MIRAG

Friday, June 28th, 2013

Article source: MIRAG

The house is located in L’Ametlla del Vallès in a sloping plot.

To the east, there is a street and a group of neighbouring private houses; to the west, views to the pinewood. In this environment, the intent of the building is to turn its back to the vehicular traffic and to open itself to the surroundings.

The building has two façades. The white one opens itself to the interior part of the plot, with views to the pinewood, Image Courtesy © Jordi Surroca

 

  • Architects: MIRAG
  • Project: PRIVATE HOUSE
  • Location: C/ Bertí, 17 in L’Ametlla del Vallès (Spain)
  • PhotographyJordi Surroca
  • Typology: Private house
  • Authors: MIRAG Arquitectura i Gestió (Pau Millet & Xavier Ramoneda, architects)
  • Year: September 2013
  • Building Engineering: GPCat Toni Floriach, building engineers
  • Structures engineering: Javier Monte, engineer
  • Facilities engineering: ORDEIC Oriol Ruiz Dotras, engineer
  • Developer: Private developer
  • Construction company: There was no construction company. The building was made by freelance manufacturers

 

(more…)

MULTI-FUNCTIONAL PAVILION IN VILADRAU, Spain by MIRAG

Friday, June 28th, 2013

Article source: MIRAG

The challenge on the enlargement of this therapeutic centre -‘Riera Major’, located in a privileged site in the outskirts of Viladrau, Girona- was, on the one hand, to offer an improved relation between the patient and the surrounding nature through a reinterpretation of traditional constructions of the area. And on the other hand, to study the real needs of the centre in order to offer them a moderate, affordable solution.

Elevation of the pavilion. The relation between construction and nature is present, Photograph by Jordi Surroca.

  • Architects: MIRAG
  • Project: MULTI-FUNCTIONAL PAVILION
  • Location: VILADRAU, Spain
  • Photography: Jordi Surroca
  • Typology: Cultural center
  • Authors: MIRAG Arquitectura i Gestió (Pau Millet & Xavier Ramoneda, architects)
  • Year: 2011
  • Structures engineering: Javier Monte engineer
  • Facilities engineering: Oriol Ruiz Dotras engineer
  • Developer: ‘Salud y Comunidad’ foundation
  • Building Engineering: GPCat Toni Floriach y Beth Bacardit
  • Budget: 140.000 €
  • Built surface: 106 sqm

Pasaron Stadium in Pontevedra, Spain by ACXT

Wednesday, June 26th, 2013

Article source: ACXT

Facing Pontevedra, on the other side of the river Lerez, an untidy urban setting has developed with a mixture of houses and amenities. It is an environment that demands clear actions that will regenerate the urban surroundings. The renovation of the old Pasaron stadium tried to liberate space on its perimeter in order to create new urban squares and green areas for the enjoyment of neighbours  and to allow for an easier access to the stadium.

Image Courtesy © Héctor Santos-Díez

  • Architects: ACXT
  • Project: Pasaron Stadium
  • Location: Pontevedra, Spain
  • Photography: Héctor Santos-Díez
  • Client: Xunta de Galicia,  Diputación de Pontevedra, Concello de Pontevedra
  • Office : ACXT Arquitectos www.acxt.net
  • Project Director:  Galo Zayas
  • Project Architects: Jesús Llamazares, Galo Zayas
  • Other architects: José Espada, Ismael Ameneiros, José Rodríguez Laiño
  • Costs: Daniel Dapena
  • Structures: Proyecto, Alejandro Acerete, Raúl Lirola Dirección de Obra , Mecanismo S.L
  • Environmental Engineering: Carolina Muñoz
  • Electrical Engineering: José Manuel Germán
  • Telecommunications: Enrique Grandal
  • Site Supervision: Galo Zayas
  • Construction execution management: Enrique Alonso, Carlos Urdampille

Ego Sport Center in Almería, Spain by FERRER ARQUITECTOS

Tuesday, June 25th, 2013

Article source:  FERRER ARQUITECTOS

The project is located in one of the most important plots in the centre of Almeria which was occupied by the old Ismael Moratón Sports Complex. The intervention keeps the building of the 25m indoor pool built for the Mediterranean Games and demolishes the remaining existing buildings. At the corner of Avenida del Cabo de Gata and Calle Angel Jover an L-shapedbuilding in two heights is designed to house the Sports Centre and other commercial uses that complement an interesting range of services for citizens. The roofs are occupied by a series of paddle and other sports courts.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: FERRER ARQUITECTOS
  • Project: Ego Sport Center
  • Location: Almería, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Developer: UTE CDS Almadrabillas
  • Architect: José Ángel Ferrer.
  • Architectural technologist: Antonio Pérez
  • Internal collaborators: Raúl Vallejo, Antonio Palenzuela, Javier de Simón, Antonio García, Rafael Robles, smael Motos, Pedro Seguíand José Espín 
  • External collaborators: E3i. Eycom, Ayma, Ernesto Miras
  • Contractor: Construcciones Tejera and FACTO
  • Built area: 13.554.35  m2

Restoration of the house“El Bosquet” in La Garrotxa, Spain by Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Thursday, June 20th, 2013

Article source: Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

The project consisted of the restoration of the house “El Bosquet”, which is inside the neighbourhood of “Can Gustí”, located in “La Vall de Riu”. The objective was to set the house up as a short-stage refugee. Thus, the restoration entailed the reinforcement of the stony walls, the change in the house layout turning it into a main space which encompassed the dining room and the living room, and the relocation of the services (kitchen and bathroom).

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

  • Architects: Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa
  • Project: Restoration of the house“El Bosquet”
  • Location: Montagut, La Garrotxa, Spain
  • Software used: AUTOCAD 2012

The night area was in the lower level, in an enclosed space. Moreover, the facade composition was developed offering new windows as view frames which valued the astonishing landscape of the valley. At the same time, another layer was gained in the walls and the roof with a great deal of isolation and wood plaques, so that they improved the thermal conditions of the interior. On the whole, we were seeking a seclusion atmosphere in order to observe and enjoy this privileged spot.

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

CEIP RAIGUERO DE BONANZA in ORIHUELA, ALICANTE, SPAIN by MACLA Arquitectos

Saturday, June 15th, 2013

Article source: MACLA Arquitectos

The project responds to the surrounding landscape defined by two different topographies: one horizontal plane oriolana garden, where it supports the building, and on the other the ubiquitous mountain in the north facing the delimitation. The volume of the building reflects this duality fragmenting the different volumes that comprise this mechanism to recognize the profile of the mountains to the opening. The building consists of two classrooms of children, four primary classrooms, a gym and a dining room for one hundred students in two shifts, plus all associated teaching spaces.

Image Courtesy © Diego Opazo

  • Architects: MACLA Arquitectos
  • Project: CEIP RAIGUERO DE BONANZA
  • Location:  ORIHUELA, ALICANTE, SPAIN
  • Photography: Diego Opazo
  • Project year: 2006
  • Construction year: 2009
  • Construction surface: 2601 m2
  • Urbanitation surface: 4444 m2
  • Architectes: Miguel Cabanes Ginés, Elena Robles Alonso & Pedro Gambín Hurtado
  • Quantity Surveyor: José Vicente Martínez Romero
  • Engineer Direction: Ignacio Lozano Morato
  • Builder: Ferrovial-  Agroman
  • Budget: 4.075.492 euros
  • Promoter: CIEGSA (more…)

Centro de Surf de Somo in Cantabria, Spain by Javier Romero Soto. Architect

Friday, June 14th, 2013

Article source:  Javier Romero Soto. Architect

The Ribamontán al Mar Surf Center is located in the seafront of Somo, a small town in near Santander. It’s essential for this new facility to be located as close as possible to the beach (it would be unthinkable that surfers have to move to change, shower or store the surfboards to some urban area of the town); therefore, in the absence of municipal property plot with the required characteristics, we chose to place the building on the seafront. The venue lacks environmental value; one of the goals of the project is in fact to recover this underused space, situated just 20 meters away from the sealine.

Image Courtesy © Javier Azurmendi

  • Architects: Javier Romero Soto. Architect
  • Project: Centro de Surf de Somo
  • Location: Somo, Cantabria, Spain
  • Photography: Javier Azurmendi
  • Construction Company : ARRUTI SANTANDER S.A.
  • Installations: DISEÑO Y OBRA INDUSTRIAL 2004 SL
  • Estructures: gv408 arquitectos
  • Telecomunications: DISEÑO Y OBRA INDUSTRIAL access control, security and surveillance system SALTOmetal carpentry Jansen
  • Budget: 579.045 € (more…)

PGA Catalunya in Girona, Spain by Studio RHE

Saturday, June 8th, 2013

Article source: Studio RHE

Located within “the best golf course in Spain”, Studio RHE’s La Selva Villas at PGA Catalunya Resort in Spain are designed to merge with the surrounding 300 hectares of verdant landscape.

Perfectly situated in the major Catalonian city of Girona, the two villas are a stone’s throw away from the idyllic Costa Brava, medieval villages and the Pyrenees.

Image Courtesy © Studio RHE

19 Apartments Housing Block in Valencia, Spain by García Floquet Arquitectos

Thursday, June 6th, 2013

Article source: García Floquet Arquitectos

Between the historical responsibility and the new ways of living. Residential building in “Barri dels Velluters”, very degraded historic district, however, attractive and possible. It is an initiative of private nature that is added to a series of public proposals (social housing, equipment) intended for the recuperation of the urban center. The project assumes responsibility of the surroundings and responds to the problems of the current dwelling. A program of 19 minimum units, between 30 and 50 m2, the ground floor is intended for people with reduced mobility.

Image Courtesy © Inaki Bergera 

  • Architects: García Floquet Arquitectos
  • Project: 19 Apartments Housing Block
  • Location: calle Viana, 16 Valencia, Spain
  • Photography: Iñaki Bergera
  • Design year: 2007
  • Construction years: 2009 – 2010
  • Area: 1.256,50 m2
  • Surveyor: Francisco Javier Betancor Blasco
  • Contractor: Mayocons s.l.
  • Client: Gestvalencia s.l.
  • Building services: Valnu s.l.

Housing block in Valencia, Spain by García Floquet Arquitectos

Thursday, June 6th, 2013

Article source: García Floquet Arquitectos

The building is located on a corner plot in the periphery of the locality of Turís, in the boundary between the urban areas and agricultural fields. It is one of the first constructions of an extension of the rural center, which should accommodate nine homes, a commercial premise on the ground floor and parking in the basement. A monolithic element is proposed in this colonization of the territory, which defines the corner in a blunt way and is established as the first solid piece of reference for future buildings in a still undefined place.

Image Courtesy © Inaki Bergera 

  • Architects: García Floquet Arquitectos
  • Project: Housing block in Valencia
  • Location: Valencia, Spain
  • Photography: Inaki Bergera
  • Building: 9 apartments housing block
  • Design year: 2005
  • Construction years: 2007 – 2008
  • Area: 1.593,00 m2
  • Surveyor: Francisco Javier Betancor Blasco
  • Contractor: HERAN 06 S.L.
  • Client: LEVANTE 3 S.L.
  • Building services: Valnu s.l.
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy