Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Spain’

The House of the Beams in Huesca, Spain by CSLS Arquitectes

Thursday, April 4th, 2013

Article source: CSLS Arquitectes

An attic built in Huesca city in 1965 was the object of the study. The need of living and working simultaneously in the same space and solving the difficult relation between the different programmes is an exercice that connects perfectly with the nowadays social needs.

Image courtesy CSLS arquitectes 

  • Architects: CSLS Arquitectes
  • Project: The House of the Beams
  • Location: Huesca, Spain
  • Software used: AutoCAD to draw

Eco Vall in Castellón, Spain by Juan Marco Marco

Saturday, March 30th, 2013

Article source: Juan Marco Marco

On the basis of a Prototype designed for a competition, we have given shape to this installation in a concrete territory:
an installation in the landscape. Ecoparks being centres of collective collection of domestic waste (excepting the organic kind,
for which normalised channels of elimination already exist), we consider it essential to introduce in the project the communications variable, or at least to generate its possibility.

Image Courtesy © Elena Arroyo 

  • Architects: Juan Marco Marco
  • Project: Eco Vall
  • Location: Industrial Belcaire, Vall d’Uixo, Castellón, Spain
  • Photography: Elena Arroyo
  • Dates: Contest: 2006, Project: 2006-2007, Construction: 2007-2008
  • Plot: 3500 m2
  • Building area: 43 m2

Coma 02 House in Castellón, Spain by Juan Marco Marco

Saturday, March 23rd, 2013

Article source: Juan Marco Marco

The house is located on a lot of 1560 square meters, with a complex topography of steep slopes both in the longitudinal (north-south) and transversal (east-west) directions. The strategy for the project is developed from two initial decisions:

– Locating the dwelling in the highest area (the least usable, a priori), where the slope is the steepest, to generate horizontal areas (habitable, usable) in the rest of the lot. In this way, the entire lot can be surveyed from the house, the relationship with the landscape is thus intensified, and the best natural ventilation is taken advantage of, which is important given the harsh climate especially in the summer.

Image Courtesy © Elena Arroyo 

  • Architects: Juan Marco Marco
  • Project: Coma 02 House
  • Location: Castellón, Spain
  • Photography: Elena Arroyo
  • Construction: 2005-2008
  • Date of project: 2004
  • Built area: 420m2

Social Center in Valencia, Spain by Víctor García Martínez Arquitecto

Saturday, March 23rd, 2013

Article source: Víctor García Martínez Arquitecto

The Social Center and Magistrate’s Court of Rafelbunyol is a facility located in the South area of the village, in a new growth settlement. The public plot appears in the urban design as an interstitial space (almost a leftover) among the roundabout connecting with the consolidated area and the existing buildings.  As a result, the geometry is very irregular with a curved boundary that hinders the disposition of clean volumes. Additionally, the plot dimensions are quite reduced so the occupation is necessarily very high to achieve the programmatic requirements.

Image Courtesy © Diego Opazo

  • Architects: Víctor García Martínez Arquitecto
  • Project: Social Center
  • Location: Rafelbunyol, Valencia, Spain
  • Photography: Diego Opazo
  • Architects Contributors: Daniel Martin Fuentes, Marta Sinisterra Olavarrieta, Cristina Tudela Marco
  • Builder: ELIT, EDIFICACION TERCIARIA E INDUSTRIAL S.A.
  • Developer: AYUNTAMIENTO DE RAFELBUNYOL
  • Area: 930.75 sqm 
  • Year: 2010

Vallpala Sports Centre in Castellón, Spain by Vicente Salvador + Ignacio Vidal arquitectos

Thursday, March 21st, 2013

Article source: Vicente Salvador + Ignacio Vidal arquitectos

The sports facility completes a public urban block where it stands currently theHonoriGarciaHigh School, the local council sports pavilion and the local council swimming pool building.  Given that the entirety of the block is publicly owned, the first thing to establish was the definition of the site to occupy.  With the aim of getting a well rationalised and arranged organisation of built elements and resulting in-between spaces, it was decided to establish the length of the existing sports pavilion as the width of the site, leaving at either side pedestrian streets to access the neighbouring facilities.

Image Courtesy © José Hevia 

  • Architects: Vicente Salvador + Ignacio Vidal arquitectos
  • Project: Vallpala Sports Centre
  • Location: La Vall d’Uixó, Castellón, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Software used: 
    • AutoCAD 2011
    • Google SketchUp Pro
    • 3D Studio Max
    • MS Word 2011
    • Adobe Photoshop CS6
    • Adobe InDesign CS6
    • Adobe Acrobat Pro

Residence and Day Center for the Mentally Handicapped in Barcelona by Aldayjover Arquitectura y Paisaje

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: Aldayjover Arquitectura y Paisaje

In addition to an optimal functional and interior spatial resolution, which is explained below, the project’s key probably lies in an accurate response to the unusual and difficult situation in urban and volume to be inserted.

Image Courtesy © Jordi Bernadó

  • Architects: Aldayjover Arquitectura y Paisaje
  • Project:  Day Center For The Mentally Handicapped
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Jordi Bernadó
  • Material Execution Budget: 2 498.219,31 €
  • Contracted Execution Budget: 3.448.541,94 €
  • Built Surface: 2 098 m²
  • Developer: Generalitat de Catalunya. (GISA) Benestar Social.
  • Program: Residence and day centre for mentally Handicapped
  • Date of Project: 2005
  • Date of Execution : 10/2007 – 2010
  • Team Members: Iñaki Alday, Margarita Jover, author arch. Jesús Arcos, Project coordinator arch. Marilena Lucivero, Aroa Álvarez, Rubén Páez, assistant arch. Iñaki Alday, Margarita Jover, author arch. Jesús Arcos, Project coordinator arch. Marilena Lucivero, Aroa Álvarez, Rubén Páez, assistant arch.
  • Software used: AutoCAD and models

(more…)

Elevated Sports Court at Lasalle Franciscana School in Zaragoza, Spain by Guzmán de Yarza Blache Architect

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: Guzmán de Yarza Blache Architect

The commission is originated by the need from the school to augment the total surface of the courtyard that due to the great amount of students and parents that usually gather during the day, can sometimes obstruct the correct developing of the sports and leisure activities that should take place in it. The courtyard is 33 meters wide per 35 meters long and has a South East Orientation. It is formed by the existing school that has a U form with two wings, one from the 50´s and another one form the 70´s.

Pictures by Miguel de Guzman

  • Architects: Guzmán de Yarza Blache Architect
  • Project: Elevated Sports Court at Lasalle Franciscana School
  • Location: Zaragoza, Spain
  • Finishing DateSeptember 2012
  • Client: Lasalle Franciscanas School
  • Built Surface350 M2
  • Budget290.000 Euros
  • Building CompanyGM Empresa Constructora
  • Proyect ArchitectGuzmán de Yarza Blache
  • Survey of Construction WorksGuzmán de Yarza Blache
  • CollaboratorsAna Guzmán Malpica & Julien Luengo-Gómez
  • Quantity SurveyorJose Manuel Arguedas
  • StructureJosep Agustí de Ciurana & PRAINSA
  • Photography:  Miguel de Guzman
  • Software used: AutoCAD, SketchUp, V-Ray

Sagrada Família in Catalonia, Spain by Antoni Gaudi

Wednesday, March 13th, 2013

Article source: Wikipedia

The Basilica of the Sagrada Família was the inspiration of a Catalan bookseller, Josep Maria Bocabella, founder of Asociación Espiritual de Devotos de San José (Spiritual Association of Devotees of St. Joseph). After a visit to the Vatican in 1872, Bocabella returned from Italy with the intention of building a church inspired by that at Loreto. The crypt of the church, funded by donations, was begun 19 March 1882, on the festival of St. Joseph, to the design of the architect Francisco de Paula del Villar, whose plan was for a Gothic revival church of a standard form. Antoni Gaudí began work on the project in 1883. On 18 March 1883 Villar retired from the project, and Gaudí assumed responsibility for its design, which he changed radically.

Gaudí, Sagrada Família : Image Courtesy Antoni Gaudi 

  • Architects: Antoni Gaudi
  • Project: Sagrada Família
  • Location: Barcelona, Catalonia, Spain

Yute’s Warehouse in Barcelona, Spain by Flores Prats Arquitectos

Wednesday, March 13th, 2013

Article source: Flores Prats Arquitectos

The YUTE’S project is an extension of an existing textile warehouse. The two young clients had bought an old offices building with some storage at its side, and after a few years of use they started to miss storage area, so they though in enlarging it. The original building didn’t have much quality from the architectural point of view, but from the beginning we thought that was better to keep as much as possible of the existing and growing from that, instead of demolishing all and start a new building.

Image Courtesy © Hisao Suzuki 

  • Architects: Flores Prats Arquitectos
  • Project: Yute’s Warehouse
  • Location: 3 Trabajo Street, Sant Just Desvern, Barcelona, Spain
  • Photography: Hisao Suzuki
  • Project: 1999 – 2001
  • Construction: 2002 – 2005
  • Built area: 2000 m2
  • Promoter: YUTE’S Textiles
  • Structural adviser: Arch. Manuel Arguijo
  • Supply adviser: Eng. Bernat Alonso
  • Quantity surveyor: Alberto Rodríguez (Rodríguez-Tozzi)
  • Collaborators: Silvia Bianchini, Nina Leypoldt, Els van Meerbeek, Cristian Zanoni, Guido Fiszson, Ellen Halupczok, Inecita Florez, Paula Avila, Eugenia Troncoso, Israel Hernando, Jonny Pugh.

Tudela Courts in Navarra, Spain by Otxotorena Arquitectos

Wednesday, March 13th, 2013

Article source: Otxotorena Arquitectos

The building occupies a singular geometry plot, the available space has the form of an almost equilateral triangle whose facades give urban roads of different character. On one side is the Avenue of Merindades that is the only way that surrounds the building and therefore must accommodate the road access, the building also offers street facade of The Almoceda having pedestrian nature, while its third façade overlooking the park leading down to the shore of Queiles.

Image Courtesy © Rubén Pérez Bescós 

  • Architects: Otxotorena Arquitectos
  • Project: Tudela Courts
  • Location: Tudela, Navarra, Spain
  • Photography: Rubén Pérez Bescós & José Manuel Cutillas
  • Architect and construction management: Juan M. Otxotorena, Mariano González Presencio, José Javier Esparza
  • Collaborators architects: Miren Pérez, Maialen Avizanda
  • Quantity surveyors: Isabelino Río
  • Facilities engineering: AM ingenieros
  • Promoter: Navarre Gobernment
  • Construction company: OHL
  • Construction area: 7.465,20 m2  
  • Date2010
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy