Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Switzerland’

Pensiun Laresch in Grisons, Switzerland by Architekten Gemeinschaft 4 AG

Sunday, April 3rd, 2016

Article source: Architekten Gemeinschaft 4 AG

The village of Mathon is situated in the Beverin Nature Park whith its unique, wild landscape, thus creating a special challenge for the architecture. The architects’ task was to design a very functional “guest house” with strong attention to detail, while maintaining respectful interaction with the environment. The building was set without a basement directly on the already existing foundation and aligned in such a way that every room had superb views of the Alps. To obtain maximum living space, the planning incorporated a minimal traffic area. The half a meter thick masonry did not require additional insulation and, together with the regional materials, provides for sustainable construction, while also ensuring a pleasant room climate. Thanks also to the warmth of the hosts, the house is a wonderful place to refuel and enjoy.

Image Courtesy © ARCHITEKTEN GEMEINSCHAFT 4 AG

Image Courtesy © ARCHITEKTEN GEMEINSCHAFT 4 AG

(more…)

Neubau Mehrfamilienhaus Cham in Zug, Switzerland by idA

Sunday, April 3rd, 2016

Article source: idA

The multi-family house in Schluechtstrasse is the opening of housing structure in Cham.

Through the language and position of the attic the building manages the transition from small-scale structure in the east to large-scale building in the west.

Image Courtesy © Valentin Jeck

Image Courtesy © Valentin Jeck

  • Architects: idA
  • Project: Neubau Mehrfamilienhaus Cham
  • Location: Zug, Switzerland 
  • Photography: Valentin Jeck
  • Construction Management: Martin Weibel, Weibel Architekten AG
  • Client: private
  • Area: 585 M2
  • Cubic: 1990M3
  • Completion: 2015

(more…)

Neumatt Sports Center in Strengelbach, Switzerland by Evolution Design AG

Wednesday, March 2nd, 2016

Article source: Evolution Design AG

When you walk into the Neumatt sports center, the first thing you notice is its energy and vibrancy. It comes not just from the children playing basketball in a space that’s flooded by natural light, but also from the bright green floor and walls, which lead to large windows that reflect the blue of the sky and the colorful doors of the change rooms, painted in rainbow-like shades of yellow, red, orange and blue.

Exterior, Image Courtesy © SUEBAER – Fotografie

Exterior, Image Courtesy © SUEBAER – Fotografie

  • Architects: Evolution Design AG
  • Project: Neumatt Sports Center
  • Location: Feldgässli 14802 Strengelbach, Switzerland
  • Photography: SUEBAER
  • Client: Community Strengelbach
  • Building plot area: 4’100 m2
  • Floor area: 2’300 m2
  • Building volume: 16’700 m3
  • Start of building work: August 2014
  • Completion: December 2015

(more…)

Transformation of an apartment in Geneva, Switzerland by B29 architects

Tuesday, February 9th, 2016

Article source: B29 architects 

In the heart of Geneva, in the old city, a humble apartment gets transformed in an interesting example of how much beauty can fit in a small house.  The main concept was to insert architectural elements and functional objects in the existing situation, that, put in strategical positions, were able to redefine the margins and transform the spatiality whithout substantially changing the form.

Image Courtesy © B29 architects

Image Courtesy © B29 architects

 

  • Architects: B29 architects
  • Project: Transformation of an apartment
  • Location: Geneva, Switzerland

(more…)

Extension and conversion of the Hôpital du Valais at Sion, Switzerland by gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

Tuesday, February 9th, 2016

Article source: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

The 1st prize in the competition for the extension and conversion of the Swiss Hôpital du Valais at Sion goes to gmp Architects and Ferrari Architects. The extension building adds its additional space at a suitable distance from the existing building. The existing and new buildings form a cohesive light-flooded ensemble with short routes using the open space and a circular access route.

Image Courtesy © gmp

Image Courtesy © gmp

(more…)

Villa G in Lugano, Switzerland by NG architects

Tuesday, February 9th, 2016

Article source: NG architects

The G family home in Sorengo, on the edge of Lugano in Ticino, is the category of villa that Palladio-1 put forward as a contrast with the town house.

The site, a long narrow strip of land on a steep slope, is part of a hilly area, bordered on its short sides by a private road and another property.

Image Courtesy © Francesco Mattuzzi, Marco Tripodi

Image Courtesy © Francesco Mattuzzi, Marco Tripodi

  • Architects: NG architects
  • Project: Villa G
  • Location: Lugano, Switzerland
  • Photography: Francesco Mattuzzi, Marco Tripodi
  • Lead Architect: SCAPE
  • Structure and Construction supervision: Lorenzo Medici
  • Plants engineering: Mauro Gavazzini
  • General contractor: Dado s.r.l.
  • Landscape Design: Letizia Carpi
  • TASK: Complete (study and construction)
  • Gross floor area: 340 sq m, plus outside areas
  • Chronology: 2013-2014 (Delivery: 09/2014)
  • Budget: 2.150.000 €

(more…)

Private car display with underground carport in Tannay, Switzerland by B29 architects

Friday, February 5th, 2016

This garage is situated in the rustic village of Tannay, in Switzerland. Designed to host the client`s beloved vehicles, it offers various spaces with different qualities, maintaining a dynamic but discrete and elegant presence in the context. The project is a sequence of three separate spaces: The entrance, an enclosed space covered by a long roof and a double underground  parking.

Image Courtesy © B29 architects

Image Courtesy © B29 architects

  • Architects: B29 architects
  • Project: Private car display with underground carport
  • Location: Tannay, Switzerland

(more…)

The Autumn House in Daellikon, Switzerland by Daniele Claudio Taddei

Friday, January 29th, 2016

Article source: Daniele Claudio Taddei 

For 3 generations, 2 cats and 1 dog living under one roof was a bit tight, so the grandparents decided to use a leftover corner from their property to get their own roof, building a house attached to the old one for themselves and their pets in this neighborhood adjacent the City of Zurich.

Image Courtesy © Bruno Helbling

Image Courtesy © Bruno Helbling

  • Architects: Daniele Claudio Taddei
  • Project: The Autumn House
  • Location: Bordacherstrasse 41a, 8108 Daellikon, Switzerland
  • Photography: Bruno Helbling
  • Collaboration: Oliver Rogers
  • Client: Jolanda und Peter Eberhart
  • Area: 107 sqm
  • Project Year: 2015

(more…)

The larch barn in Wallis, Switzerland by Alp’Architecture Sàrl

Friday, January 15th, 2016

Article source: Alp’Architecture Sàrl

Isolated at the fringe of a forest in the valley of Bagnes, Wallis in Switzerland, this barn was transformed and extended into a primary residence for a couple. Therefore, new volumes were implanted at the back of the barn, allowing a minimum impact on the main facades. On the ground floor, this new volume is set underground and hosts a garage, a bathroom, the entrance and the equipment room. The visible part of the extension on the first floor breaks away from the old barn with its contemporary cladding and roof overhang detail.

Image Courtesy © Christophe voisin

Image Courtesy © Christophe voisin

  • Architects: Alp’Architecture Sàrl
  • Project: The larch barn
  • Location: Lourtier, Valley of Bagnes, Wallis, Switzerland
  • Photography: Christophe voisin
  • Engineers: LBI Lattion Bruchez ingénieurs SA | Grégoire Bruchez
  • Energy consultants: Acrowatt Sàrl | Ivan Filliez
  • Area: 175 m2
  • Year: 2013-2015

(more…)

The Physic Garden at Novartis Campus in Basel, Switzerland by Sweco architects

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source: Sweco architects

The Physic Garden is a place to celebrate sensuous phenomena of all kinds. It is a place where mystic scents, changing colors, and seasonal variety can be enjoyed and studied. It is also a test bed for pharmacological research.

Image Courtesy © Sweco architects

Image Courtesy © Sweco architects

  • Architects: Sweco architects
  • Project: The Physic Garden at Novartis Campus
  • Location: Basel, Switzerland
  • Landscape architect: Thorbjörn Andersson with Sweco architects
  • Team: Pege Hillinge, Johan Krikström, Johnny Lindeberg, Emma Norrman (plants), Therese Egnor (plants), Alexander Cederroth (light),  Markus Moström (graphics), Pål Svensson (drinking fountains).
  • Client: Novartis Pharma
  • Consultants: Schönholzer + Staufer GmbH/ Beat Rösch, Basler + Partner (structural engineering).
  • Area: 2800 sqm
  • Opening: 2012
  • Software used: AutoCAD, sketch up, Illustrator and PhotoShop

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy