Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Taipei’

Qiyan Cloud in Taipei, Taiwan by CYS.ASDO

Sunday, July 23rd, 2017

Article source: CYS.ASDO 

The site is located at the Beitou Qiyan ecology redevelopment district. Therefore, to integrate with the natural scenes of sky and mountains has become a major focus for the project.

Extension after compression

In response to the planning concept of the area, it is required to provide a large amount of open space including the entrance square, street square, dotted square and linear open space for public use. The interior space on the ground floor is reduced, but through the extended floor/ ceiling inside out and by adopting the natural building materials, we add the texture of integrating with the environment and the visual extension. A large number of windows and grills create the openness and layers of the space, which makes even broader visual effect on the ground floor.

Image Courtesy © K. M. Lee

  • Architects: CYS.ASDO
  • Project: Qiyan Cloud
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: K. M. Lee
  • Architect in charge: Chung-Yei Sheng
  • Design Team: Jill Yang, Orange Kang, Peggy Chiang
  • Area: 11762 sqm
  • Project Year: 2015

(more…)

Boundary in Taipei, Taiwan by Wei Yi International Design Associates

Tuesday, July 11th, 2017

Article source: Wei Yi International Design Associates 

The concept, Wabi-Sabi, from Japanese aesthetics is the principle in the project. The materials with texture of modesty, rustic and asymmetry are used as the main substance in the space, trying to create an unrefined and lean atmosphere. Through the peculiarity of imperfection, the inhabitant are led to discern the hidden beauty of the truly excellence and here they can find their pure sanctuary from the turmoil world.

Image Courtesy © Wei Yi International Design Associates

  • Architects: Wei Yi International Design Associates
  • Project: Boundary
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Software used: Autocad
  • Main Material:  oak veneered brushed and painted、special hand painting, German cement paint,  titanium metal, Belgium chalkboard paint, grey glass, panDOMO, Engineered flooringns and thoughts are subside and dissolved into the state of serenity of heart.
  • Designer: Shin-Yuan Fang
  • Area: 270 sqm
  • Completed:  March, 2017

(more…)

Ant Farm House in Taipei, Taiwan by XRANGE

Wednesday, July 5th, 2017

Article source: XRANGE 

Xrange wraps a new layer of 80- 177cm wide by 7m high living spaces around an existing indigenous stone house to create an “extreme” new house of outrageous living proportion.  The newly added programs of pantry, bar, study, library, dog house and bathrooms are new “rooms” averaging about 4m2 in footprint, but with soaring 7m headroom.  The new house becomes a sequence of small narrow vertical spaces that interlock like the spaces within an ant colony.

Image Courtesy © Scott Morgan

  • Architects: XRANGE
  • Project: Ant Farm House
  • Location: Shihlin District, Taipei, Taiwan
  • Photography: Scott Morgan, Ruen Wei-Min
  • Software used: Autocad, 3dS Max
  • Site area: 350 m2
  • Total floor area: 500 m2
  • Design/ construction: 2004- 2006

(more…)

Taipei European School Yangmingshan Campus Redevelopment in Taiwan by Aedas

Friday, June 30th, 2017

Article source: Aedas

Designed by Andy Wen, Global Board Director of Aedas, the redevelopment of Taipei European School Yangmingshan Campus broke ground today (8 June 2017). Located on the beautiful Yangmingshan in northern Taipei and adjacent to the famous Taipei Hwa Kang Arts School, the new campus for the international school will be a contemporary, vibrant campus that roots in traditional Taiwanese cultural and meets modern day demands for teaching and learning. The project was recently named the 5-star Best Public Service Architecture in Taiwan at Asia Pacific Property Awards 2017 and will represent Asia Pacific to compete against other regional winners for the ultimate World’s Best at the year-end International Property Awards 2017.

Taipei European School Yangmingshan Campus Redevelopment Project, Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Taipei European School Yangmingshan Campus Redevelopment
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Client: Taipei European School Foundation
  • Director: Andy Wen
  • Gross Floor Area: 19,361 sq m
  • Completion Year: 2021

(more…)

Hotel Proverbs Taipei in Taiwan by RAY CHEN +PARTNERS ARCHITECTS

Friday, March 24th, 2017

Article source: RAY CHEN +PARTNERS ARCHITECTS

The site of Hotel Proverbs is located at the heart of Taipei City central where the MRT, night market, department stores, public park and densely occupied apartments create a vibrant and busy area 24-7. To take full advantage of – and to mediate – this lively and yet extremely intricate urban condition, the building splits diagonally into two parts: the upper 42 hotel rooms and the lower hotel amenities. The lower part is pushed back from the park side to make space for the trees indigenous to the site. The upper part, on the other hand, is shifted forward to lean into the park while maintaining an accommodating distance from the apartments closely situated behind the hotel.

Image Courtesy © Shawn Liu Studio

  • Architects: RAY CHEN +PARTNERS ARCHITECTS
  • Project: Hotel Proverbs Taipei
  • Location: No.56, Sec.1, Da’an Rd., Da’an District, Taipei 106, Taiwan
  • Photography: Shawn Liu Studio; Takahiro Nedachi
  • Client: Gloria Hotel Group
  • Structural System: Reinforced concrete beam-column system
  • Exterior Finish: Off-form concrete + expanded metal screen
  • Interior Design: Ray Chen International
  • Building Floors: B3-11F
  • Site Area: 834 sqm.
  • Project Area: 2500 sqm
  • Completion: 01/2016

(more…)

Thinking Gallery Space in Taipei, Taiwan by Studio In2

Thursday, February 16th, 2017

Article source: Studio In2

The Thinking Gallery Space provides rental services for exhibitions, parties, and classes.

Design Concept:

Concretizing abstract thinking enables us to sketch outlines on paper. The orientations of thought are like angles and changes in light and shadow, and different people do not necessarily see details of pictures in the same way. Based on this, we derived a means by which to embody thought and created the Thinking Gallery Space, which allows us to enjoy the thinking process in a tranquil atmosphere.

Image Courtesy © Studio In2

  • Architects: Studio In2
  • Project: Thinking Gallery Space
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Software used: Autocad and 3dS Max
  • Designer : Howard Yu, William Sun
  • Total Square Footage: 1,210 sq ft

(more…)

The Inverted Truss in Taipei, Taiwan by B+P Architects

Friday, January 20th, 2017

Article source: B+P Architects 

Historical building contains many strong characteristic of space and living and it expresses the significance of the certain age. While facing the renovation of a historical building, our first intention is to “re-specify” the initial gestures of the space in order to remain the condition for the traces of time could be experienced. Therefore, carefully but distinctive inserting an element to shape new spaces become the key issue of this project.

Image Courtesy © Hey! Cheese

  • Architects: B+P Architects
  • Project: The Inverted Truss
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Hey! Cheese
  • Architects in Charge: Chia-Hao Tsai, Tze-Chun Wei
  • Design Team: Tzu-Li Lin, Chien-Tung Chen
  • Area: 805 sqm
  • Project Year:  2016

(more…)

KT Apartment in Taipei, Taiwan by Marty Chou Architecture

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Marty Chou Architecture 

This project is about designing a home for a young couple, their dog, and future child within a 70 M2  interior space, and how to make space within such a limited condition to create an unique living experience.

Image Courtesy © Kyle Yu Photo Studio

Image Courtesy © Kyle Yu Photo Studio

  • Architects: Marty Chou Architecture
  • Project: KT Apartment
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Kyle Yu Photo Studio
  • Area: 70 M2
  • Year: 2015‐2016

(more…)

LE PLAN LIBRE in Taipei, Taiwan by Waterfrom Design

Wednesday, November 30th, 2016

Article source: Waterfrom Design

As the architect Mies Van der Rohe proposes “Skin and bones architecture”, we try to keep all structure expose with two long horizontal sliding windows. Except for providing the house a spacious view and ample sunlight, the exposed frame and glass blur the line between indoor and outdoor.

The cube extend from the facade is an intermediary space between indoor and outdoor. The stainless steel reflects the blue sky and merges the architecture with nature. On the roof garden, we designed a sink in the shape of giant milk box, which is toppled and sprinkled a pool of grass.

Image Courtesy © Sam Tsen

Image Courtesy © Sam Tsen

  • Architects: Waterfrom Design
  • Project: LE PLAN LIBRE
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Sam Tsen
  • Client: Mr. Lee
  • Layout: B1F/garage 1F/living room, gym, dining room, kitchen ,SPA area, master room  2F/2 bedroom, game room, study area
  • Material:limestone, bianco carrara, titanium plating, ceramic, stainless, oak
  • Area: 726m2
  • Design Period:July.2011 ~ Mar.2012
  • Construction Period:Mar.2012 ~ Oct.2013

(more…)

Happier Café – Paper Space in Taipei, Taiwan by J.C Architecture

Wednesday, September 14th, 2016

Article source: J.C Architecture

A collaboration that started with a discussion of what makes one feel happy, whether tangible or a feeling, from small pleasures tolife conquests. Happier cafe is a place for change and evolution, where people feel comfortable but also are key attributes to the space. For that, we believe each person sharing the space should be able to change and contribute to its creation. We imagined it as an art installation, given the lease was granted for only six months, something perhaps temporary, nonetheless imaginative and playful. Using paper was an ideal scheme to allow people to express, build, and adjust the environment according to their mood. Paper became a simple tool that records the change of the space, and the idea that each one of us can seek and manipulate their own search for balance and transformation. Large paper rolls create a time machine installation, forming walkways, niches, and intimate spaces for coach sessions, gatherings and relaxation. The cafe bar is designed as an open counter where users hand pick their snacks and prepare their drinks, and are trusted to pay and collect their own change, enabling and sharing the responsibility and maintenance of the space to the community, an overall feeling that directly connects the people and space together.

Image Courtesy © Zachary C. Hone

Image Courtesy © Zachary C. Hone

  • Architects: J.C Architecture
  • Project: Happier Café – Paper Space
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Zachary C. Hone
  • Client: Happier Café
  • Lead Designer: Johnny Chiu, Nora Wang, Maria Isabel Lima
  • Built area: Indoor 315 m2,  Outdoor 212 m2

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy