Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Taipei’

The Inverted Truss in Taipei, Taiwan by B+P Architects

Friday, January 20th, 2017

Article source: B+P Architects 

Historical building contains many strong characteristic of space and living and it expresses the significance of the certain age. While facing the renovation of a historical building, our first intention is to “re-specify” the initial gestures of the space in order to remain the condition for the traces of time could be experienced. Therefore, carefully but distinctive inserting an element to shape new spaces become the key issue of this project.

Image Courtesy © Hey! Cheese

  • Architects: B+P Architects
  • Project: The Inverted Truss
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Hey! Cheese
  • Architects in Charge: Chia-Hao Tsai, Tze-Chun Wei
  • Design Team: Tzu-Li Lin, Chien-Tung Chen
  • Area: 805 sqm
  • Project Year:  2016

(more…)

KT Apartment in Taipei, Taiwan by Marty Chou Architecture

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Marty Chou Architecture 

This project is about designing a home for a young couple, their dog, and future child within a 70 M2  interior space, and how to make space within such a limited condition to create an unique living experience.

Image Courtesy © Kyle Yu Photo Studio

Image Courtesy © Kyle Yu Photo Studio

  • Architects: Marty Chou Architecture
  • Project: KT Apartment
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Kyle Yu Photo Studio
  • Area: 70 M2
  • Year: 2015‐2016

(more…)

LE PLAN LIBRE in Taipei, Taiwan by Waterfrom Design

Wednesday, November 30th, 2016

Article source: Waterfrom Design

As the architect Mies Van der Rohe proposes “Skin and bones architecture”, we try to keep all structure expose with two long horizontal sliding windows. Except for providing the house a spacious view and ample sunlight, the exposed frame and glass blur the line between indoor and outdoor.

The cube extend from the facade is an intermediary space between indoor and outdoor. The stainless steel reflects the blue sky and merges the architecture with nature. On the roof garden, we designed a sink in the shape of giant milk box, which is toppled and sprinkled a pool of grass.

Image Courtesy © Sam Tsen

Image Courtesy © Sam Tsen

  • Architects: Waterfrom Design
  • Project: LE PLAN LIBRE
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Sam Tsen
  • Client: Mr. Lee
  • Layout: B1F/garage 1F/living room, gym, dining room, kitchen ,SPA area, master room  2F/2 bedroom, game room, study area
  • Material:limestone, bianco carrara, titanium plating, ceramic, stainless, oak
  • Area: 726m2
  • Design Period:July.2011 ~ Mar.2012
  • Construction Period:Mar.2012 ~ Oct.2013

(more…)

Happier Café – Paper Space in Taipei, Taiwan by J.C Architecture

Wednesday, September 14th, 2016

Article source: J.C Architecture

A collaboration that started with a discussion of what makes one feel happy, whether tangible or a feeling, from small pleasures tolife conquests. Happier cafe is a place for change and evolution, where people feel comfortable but also are key attributes to the space. For that, we believe each person sharing the space should be able to change and contribute to its creation. We imagined it as an art installation, given the lease was granted for only six months, something perhaps temporary, nonetheless imaginative and playful. Using paper was an ideal scheme to allow people to express, build, and adjust the environment according to their mood. Paper became a simple tool that records the change of the space, and the idea that each one of us can seek and manipulate their own search for balance and transformation. Large paper rolls create a time machine installation, forming walkways, niches, and intimate spaces for coach sessions, gatherings and relaxation. The cafe bar is designed as an open counter where users hand pick their snacks and prepare their drinks, and are trusted to pay and collect their own change, enabling and sharing the responsibility and maintenance of the space to the community, an overall feeling that directly connects the people and space together.

Image Courtesy © Zachary C. Hone

Image Courtesy © Zachary C. Hone

  • Architects: J.C Architecture
  • Project: Happier Café – Paper Space
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Zachary C. Hone
  • Client: Happier Café
  • Lead Designer: Johnny Chiu, Nora Wang, Maria Isabel Lima
  • Built area: Indoor 315 m2,  Outdoor 212 m2

(more…)

HD House in Taipei, Taiwan by YOMA DESIGN

Sunday, September 11th, 2016

Article source: YOMA DESIGN 

Finding the light from shadows as if it leads people to the pure living space which they aspired. Particularly, the main design of this space allocation used the Italian gray stone to present the movement of “facelift”. Namely, we arranged the light in traffic flow to show every kind of light expression.

Image Courtesy © YOMA DESIGN

Image Courtesy © YOMA DESIGN

  • Architects: YOMA DESIGN
  • Project: HD House
  • Location: Taipei, Taiwan

(more…)

Chorus in Taipei, Taiwan by Ganna Design

Sunday, September 11th, 2016

Article source: Ganna Design

This is a place full of memories of growth for the hostess. She grown up and lived with her parents in this house, which is a 30 years house with mezzanine. Regarding to the design genre, the style, influenced by the religion of this family and the two little daughters, tends to be changed from sedate dark to vigorous colors.

Image Courtesy © Siew Shien Sam /MWphotoinc

Image Courtesy © Siew Shien Sam /MWphotoinc

  • Architects: Ganna Design
  • Project: Chorus 
  • Location: Hillside in Taipei, Taiwan
  • Photography: Siew Shien Sam /MWphotoinc
  • Main designers: Shin-Jie Lin, Ting-Liang Chen
  • Acreage(㎡): 192㎡
  • Construction timeframe: 02~2014.09
  • Complete time: 2014.09

(more…)

Remembrance of Childhood in Taipei, Taiwan by Ganna Design

Wednesday, July 27th, 2016

Article source: Ganna Design

Like the old house in the memory of childhood, the house is adopted with the traditional patterned glass in the windows. In this project we extend the visual feeling and let the sunlight in by redefine octagonal window frame and lattice glass on the door leaf.

Image Courtesy © Ganna Design

Image Courtesy © Ganna Design

  • Architects: Ganna Design
  • Project: Remembrance of Childhood
  • Location: Taipei, Taiwan

(more…)

cnYES Office in Taipei, Taiwan by Waterfrom Design

Friday, July 8th, 2016

Article source: Waterfrom Design

Integrating finance and mass communication to provide financial website services, cnYES is an internet media company characterized by stability images of financial business and innovation features of the media. To highlight the sense of speed as in Wall Street and Silicon Valley, Waterfrom Design selects the element of “time” as the theme complemented by the dual fast pace of swift financial, monetary and cash flow as well as online real time information. Time is to be deconstructed in the space while in unison the space is to be reinvented and interpreted with different time definition through rapidly floating and changing rhythm.

Image Courtesy © Sam Tsen

Image Courtesy © Sam Tsen

  • Architects: Waterfrom Design
  • Project: cnYES Office
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Sam Tsen
  • Client: cnYES Office
  • Designer: Nic Lee,Sam Chung, Richard Kuo
  • Floor Area: 820sqm
  • Design: 2015.09 – 2015.11
  • Construction Time: 2015.11 – 2016.03

(more…)

Sky Villa in Taipei, Taiwan by CJ Studio

Wednesday, May 4th, 2016

Article source: CJ Studio

The house is located on the top floor of a high rise building in downtown Taipei. Due to the shift of the family member and the passing of ten years since its completion, the house is in need of a renovation. The main layout remains the same, but two single bedrooms are converted into another master bedroom with a walk-in closet and an adjoining bathroom. Additionally, the upper roof floor is designed for a roof garden and a lounge space.

Image Courtesy © Kuo-Min Lee

Image Courtesy © Kuo-Min Lee

  • Architects: CJ Studio
  • Project: Sky Villa
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Kuo-Min Lee
  • Size: The first floor:298M2, the second floor, interior 66M2, exterior262M2
  • Design period: January – August2014
  • Construction period: January-September 2015

(more…)

Logistic Republic Office in Taipei, Taiwan by JC Architecture

Wednesday, April 20th, 2016

Article source: JC Architecture

Acting as the main office and reception of the vast logistic center in New Taipei City, the ALP owners wanted to establish a reference design for the workplace in the warehouse setting. We utilized the properties of key elements of the logistic center to develop the space. Racking systems, pallets and shipping containers all have the ability to form multi-level spaces within a space, carrying new products and possibilities.

Image Courtesy © Zachary C. Hone

Image Courtesy © Zachary C. Hone

  • Architects: JC Architecture 
  • Project: Taipei, Taiwan
  • Location: Logistic Republic Office
  • Photography: Zachary C. Hone
  • Client: Ally Logistic Property
  • Lead Designer: Johnny Chiu/ Maria Isabel Lima
  • Designers: Winnie Lin
  • Built area: Indoor 196.1 m2   outdoor 45.6 m2
  • Finish date: June 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise