Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘The Netherlands’

Sky Frame House in Voorschoten, The Netherlands by 123DV

Thursday, December 5th, 2013

Article source: 123DV

Residence with swimming pool and unique bedroom pavilions

On part of estate Duivenvoorde seven plots will be available for people who want to design their own home. The future residents will be living in absolute peace in an ancient cultural landscape, while The Hague, Leiden and Schiphol Airport are all within reach. Selling of the plots has started in 20.

Image Courtesy © 123DV

  • Architects: 123DV
  • Project: Sky Frame House 
  • Location: Voorschoten, The Netherlands
  • Description: Modern villa with swimmingpool and unique sleepingpavilions
  • Surroundings: Ancient culture landscape
  • Client: Wonen op Haagwijk
  • Program: Open space for living with livingroom, diningroom and kitchen, studio/office, swimmingpool, 4 bedrooms, 2 bathrooms, toilet, storage room, garage
  • Materials: White stucco and lots of glass
  • Surface area: 400 m² floor space, 295 m² terrace space

Court-housing Cortinghborg Groningen in The Netherlands by Architecten|en|en

Sunday, November 24th, 2013

Article source: Architecten|en|en

On a former sports field within the ring road of the Dutch town of Groningen, a new residential district is being realised by creating a ‘scenery landscape’. This plan achieves the coherence and transition between the ‘garden vilage’ De Oude Hoogte and the industrial area on the northern side of the ring road. The division into sequential living atmospheres provides a varied range of housing typologies.

Image Courtesy © BASE Photography

  • Architects: Architecten|en|en
  • Project: Court-housing Cortinghborg Groningen
  • Location: Groningen, The Netherlands
  • Photography: BASE Photography
  • Client: De Huismeesters
  • Project year: 2003 – 2013

DE BOUWMEESTER GIVES GOLDEN TOUCH in Utrecht, The Netherlands by LEVS architecten

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: LEVS architecten

DE BOUWMEESTER (THE ARCHITECT) GIVES GOLDEN TOUCH TO ZUILEN, DISTRICT OF UTRECHT 
The multifunctional residential and care building stands as a golden sculpture on the edge of the Springer Park. It is one of the anchor points for the renewal of the park and the adjacent post-war neighbourhoods. After 20 months of construction residents, care institution and nursery have moved into their new domicile.

Image Courtesy © Marcel van der Burg

  • Architects: LEVS architecten
  • Project: DE BOUWMEESTER GIVES GOLDEN TOUCH
  • Location: Utrecht, The Netherlands
  • Photography: Marcel van der Burg
  • Program: 10.000 m2 with care and housing for the elderly (5 psycho-geriatric living areas, 2 living areas for psychiatric treatment, day care) , nursery , 30 social apartments and space for neighbourhood functions
  • Client: Mitros Project Development
  • Users: Mitros (housing), Vecht and IJssel (care), Ludens (nursery)
  • Contractor: ERA Contour

Het Arresthuis Hotel in Roermond, The Netherlands by Engelman Architecten

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Engelman Architecten

Originally built around 1850, the Arresthuis prison building underwent various renovations and expansions until the end of the 20th century. This monumental former prison complex extends over almost an entire city block in the historic centre of Roermond. When the prison facilities moved away from the historic complex and left the city centre of Roermond, the buildings were left unoccupied.

Image Courtesy © Engelman Architecten

  • Architects: Engelman Architecten
  • Project: Het Arresthuis Hotel
  • Location: Roermond, The Netherlands

Gross floor surface

  • Hotel: 4570 m2
  • Apartments: 3696 m2
  • Car park: 1226 m2

VILLA in NAARDEN, THE NETHERLANDS by DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates

Tuesday, October 15th, 2013

Article source: DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates 

The construction of this characteristic villa in the forests around Naarden was finished recently. DENOLDERVLEUGELS is responsible for the design of the villa as well as the interior design and the garden design.

The main building has two levels and a thatched roof. The facade is layered by a plinth of masonry, a stucco midsection and a channel siding wooden top. The colour pallet is natural with a dark grey tone as contrast for the wooden window frames.

Image Courtesy © DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates

  • Architects: DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates
  • Project: VILLA
  • Location: NAARDEN, THE NETHERLANDS
  • Client: Private
  • Contractor: Bouwbedrijf Van Rijn B.V.
  • Gardener: Van Dijk Tuinen B.V.
  • Nett Floor Area: 300 sqm2
  • Volume: 1.200 m3

House IV in Eindhoven, The Netherlands by De Bever Architecten

Saturday, October 12th, 2013

Article source: De Bever Architecten

The house is situated on a corner lot in the typical 30’s district ‘de Elzent’ against the natural landscape of the river Dommel valley, in the center of Eindhoven, The Netherlands. The existing main house is relatively small in structure, however the lot size is sufficient enough to resist an carefully threaded extension. An extension where extra comfort is added to the existing house.

Image Courtesy © Norbert van Onna

  • Architects: De Bever Architecten
  • Project: House IV
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Photography: Norbert van Onna
  • Client: Private
  • Realisation: May 2013
  • Program: Extension and renovation private dwelling including outdoor pool, total surface extension 77m²
  • Materials: Concrete floor and roof, chromed steel door, full glass façade, shell-limestone walls, chromed steel door
  • Construction engineer: Archimedes Bouwadvies, Eindhoven
  • Contractor: Burgtbouw, Deurne
  • Glass realization:  Si-X, Benthuizen

Hoflaan House in Rotterdam, The Netherlands by Maccreanor Lavington

Saturday, October 12th, 2013

Article source: Maccreanor Lavington

Hoflaan House replaces a two storey, post-war dwelling that had reached the end of its life due to the poor quality of materials available after the war. The street is characterised by deep front and rear gardens, large mature trees and by numerous individual houses of different widths and heights in different materials, built at different times in a wide variety of architectural styles.

Image Courtesy © Maccreanor Lavington

Terrace of Residential in Rotterdam, The Netherlands by Esthec

Saturday, October 5th, 2013

Article source: Esthec

This beautiful outside area is equipped with Esthec Terrace. Esthec is durable, splinter free, simple to maintain and above all it feels comfortable on bare feet. Even when it’s wet, Esthec provides excellent slip resistance, which is specifically important when it is used on a pool deck.

Image Courtesy © Esthec

  • Architects: Esthec
  • Project: Terrace of Residential
  • Location: Rotterdam, The Netherlands

ROZET CULTURE HOUSE in ARNHEM, THE NETHERLANDS by NEUTELINGS RIEDIJK ARCHITECTS

Saturday, October 5th, 2013

Article source: NEUTELINGS RIEDIJK ARCHITECTS

ROZET, Arnhem

Rozet is the new address for various cultural and educational institutions in Arnhem. The mixture of Library, Heritage Centre, Art Centre and Community College gives rise to one of the most important public buildings in the city.

View facade, Image Courtesy scagliolabrakkee / © Neutelings Riedijk Architects

  • Architects: NEUTELINGS RIEDIJK ARCHITECTS
  • Project: ROZET CULTURE HOUSE
  • Location: ARNHEM, THE NETHERLANDS
  • Photography: scagliolabrakkee, Neutelings Riedijk Architects
  • Program: Cultural center, Library, Music and Dance school, Art studios, Exhibition spaces, Auditorium, Grand-Café, Bookstore
  • Surface Area: 12.000 sqm.
  • Building costs: €25 mio building and construction costs, €31 mio building and construction costs including interior and immediate surrounding area.
  • Client: City of Arnhem Stadhuisplein 1, 3811 LM Arnhem, the Netherlands
  • Design: Competition 2009, first prize
  • Construction start: 2011
  • Completion: 2013

Mercat Amsterdam in Oostelijke, Handelskade, The Netherlands by Concrete Architectural Associates

Sunday, September 15th, 2013

Article source: Concrete Architectural Associates

DESIGN STORY / NARRATIVE

Mercat, the ninth member of the IQ family, is the Spanish sister of the Italian orientated Mazzo and French brasserie Witteveen. Similar to Mazzo and Witteveen, Mercat is a place where guests are welcome to eat drink and enjoy the whole day long. Besides the diverse cuisines, the location of the venue is one of the most significant differences between the three restaurants. Witteveen is situated in the vibrant Pijp area, Mazzo in the world famous Jordaan quarter, Mercat is located in the upcoming eastern harbor area, in a former harbor authority building.

Image Courtesy © ewout huibers for concrete

  • Architects: Concrete Architectural Associates
  • Project: Mercat Amsterdam
  • Location: Oostelijke, Handelskade, The Netherlands
  • Photography: Ewout Huibers
  • Client: IQ creative
  • Project Team: Rob wagemans, Ulrike lehner, Charlotte key, Femke zumbrink (graphic design), Erik van dillen, Bart de beer
  • Total area: 320 m2 + 230 m2 (terrace)
  • Duration construction: 2 weeks
  • Opening: 9 september 2012
  • Special features: Neon letters   by seletti
  • Lighting: Oldwood, midwoud, nl
  • Metal constructions: Smederij van rijn, Hazerswoude rijndijk, nl
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy