Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘The Netherlands’

Fletcher Hotel in Amsterdam, The Netherlands by KOLENIK Eco Chic Design

Wednesday, February 5th, 2014

Article source: KOLENIK Eco Chic Design

The new four-star Fletcher Hotel in Amsterdam has been given a unique, sustainable interior. The hotel opened to the public on 11 January. Rising design talent Robert Kolenik (31) endowed the inspiring design with his own deliberate style: eco-chic. The eco-chic style stands for natural, unique and honest materials which simultaneously have to exude luxury and warmth too.

Image Courtesy © Rene van Dongen

  • Architects: KOLENIK Eco Chic Design
  • Project: Fletcher Hotel
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Rene van Dongen
  • Project Management: M. Caransa b.v
  • Area: 7000.0 sqm
Year: 2013
  • Structural Engineering: Van RossumRaadgevendeIngenieurs, Amsterdam
  • 
Double Skin Façade: Octatube
  • Building Physics: moBius consult, Driebergen

Adventure Tower in Beldert Beach, The Netherlands by Ateliereen Architecten

Friday, January 17th, 2014

Article source: Ateliereen Architecten

For our client in the Betuwe -Holland Evenementen Groep- Ateliereen designed an adventure tower at Beldert Beach, which is a recreational lake. The tower can be used for climbing and other group activities and there is a small kiosk included in the building. There is a viewing platform at a height of nineteen meters, which offers a view over the water, the wide area and the Holland Evenementen Groep.

Image Courtesy © Ateliereen Architecten

  • Architects: Ateliereen Architecten
  • Project: Adventure Tower
  • Location: Beldert Beach, The Netherlands
  • Photography: Ateliereen Architecten
  • Client: Holland Evenementen Groep, Zoelen
  • Building contractor: Van Arnhem Bouwgroep, Culemborg
  • Concrete manufacturer: Mombarg Beton B.V., Doetinchem

Sports Hall ‘De Smeltkroes’ in Liessel, The Netherlands by Slangen+Koenis Architects

Tuesday, January 7th, 2014

Article source: Slangen+Koenis Architects

The sports hall was commissioned by a group of sports clubs; a football club, a netball club and a volleyball club. The combined effort of this group – for example with volunteering construction workers – made it possible to construct this building on a very tight budget. For us the challenge was to design a building that would house all the clubs, could be used both separately and simultaneously by the different users and still be a notable landmark for the small community of Liessel. By combining parts of the functions of the original program and the newly designed flexible spaces, we were able to reduce the total gross floor area and thereby the total building cost.

Image Courtesy © Marcel van der Burg

  • Architects: Slangen+Koenis Architects
  • Project: Sports Hall ‘De Smeltkroes’
  • Location: Liessel, The Netherlands
  • Photography: Marcel van der Burg
  • Project size: 1.400m²
  • Duration: dec 2011 – dec 2012
  • Chief Designers: Erik Slangen, Jakko Koenis
  • Team: Sander Laheij, Bart Solinger

A mixed-use vertical city in Rotterdam, The Netherlands by OMA

Sunday, December 22nd, 2013

Article source: OMA

De Rotterdam is conceived as a vertical city: three interconnected mixed-use towers accommodating offices, apartments, a hotel, conference facilities, shops, restaurants, and cafes. The project began in 1997. Construction started at the end of 2009, with completion in 2013.

Image Courtesy © Michel van de Kar

  • Architects: OMA
  • Project: A mixed-use vertical city
  • Location: Rotterdam, The Netherlands
  • Photography: Michel van de Kar, Charlie Koolhaas, Ossip van Duivenbode, Philippe Ruault, OMA
  • Status: Commission 1997, groundbreaking December 2009, completion November 2013
  • Clients: De Rotterdam CV, The Hague (Joint venture MAB, The Hague, OVG, Rotterdam)
  • Site: Former harbor waterfront between KPN tower and Cruise Terminal at Kop van Zuid
  • Program: Total 162,000m2: offices 72,000m2; 240 apartments 34,5000m2; hotel (278 rooms), congress, restaurant 19,000m2; retail, F&B 1,000m2; leisure 4,500m2; parking (approx. 650 vehicles) 31,000m2
  • Partners in charge: Rem Koolhaas, Reinier de Graaf, Ellen van Loon
  • Associate in charge: Kees van Casteren Team 1997–2001 (50% SD): Christina Beaumont, Stefan Bendiks, Frans Blok, Robert Cheoff, Bert Karel Deuten, Sharon Goren, Juan Guardetti, Jens Holm, Alex de Jong, Adam Kurdahl, Carolien Ligtenberg, Anna Little, Nuno Rosado, Saskia Simon, Johan de Wachter, Barbara Wolff.
  • Team 2007–08 (50% SD – building permit): Chantal Aquilina, Eva Dietrich, Anita Ernödi, Markus Frank, Jonah Gamblin, Clarisa Garcia-Fresco, Alex de Jong, Michel van de Kar, Christoph Michael, Elida Mosquera, Mauro Parravicini, Ippolito Pestellini Laparelli, Raphael Pulido, Louise Sullivan, Olaf Turck, Manuel Villanueva, with: Chun Chiu, Duncan Flemington, Evangelos Kotsioris, Sören Martinussen, Nobuki Ogasahara, Theo Petrides, Benoit Schelstraete, Ian Schopa, Kyo Stockhaus, Joao Viera Costa, Luca Vigliero, Jussi Vuori, Jean-Paul Willemse.
  • Team 2009–13 (construction phase, interiors): Michel van de Kar (associate), Marlies Boterman, Christoph Michael, with: Katrien van Dijk, Nathalie Gozdziak, Sai Shu, Saskia Simon, Tomas Dirrix, Erik de Haan, Jue Qiu, Pal Trodahl.
  • Interiors hotel (2013): Saskia Simon, Marina Cogliani, Clive Hennessey, Yasuhito Hirose, Arminas Sadzevicius.

Theatre Spijkenisse in The Netherlands by UNStudio

Thursday, December 19th, 2013

Article source: UNStudio

The design for the Theatre Spijkenisse focuses on the placement and orientation of the building in the urban location, whilst simultaneously providing architectural solutions for programming needs and public access.

Traffic flows play an important role in the organisation of the building. Access routes to the theatre form an essential artery for the city, with the theatre providing a point of recognition for returning visitors and functioning as a visiting card for the city as a whole.

Image Courtesy © UNStudio

  • Architects: UNStudio
  • Project: Theatre Spijkenisse
  • Location: The Netherlands
  • Client: Municipality of Spijkenisse
  • Building surface: 5800m2 gross, 4500m2 net
  • Building volume: 42000m3
  • Building site: 3600m2
  • Programme: Theatre
  • Status: Under construction
  • Credits: Ben van Berkel, Caroline Bos, Gerard Loozekoot with Jacques van Wijk and Hans Kooij, Thomas Harms, Lars Nixdorff, Gustav Fagerstrom, Ramon van der Heijden Tatjana Gorbachewskaja, Jesca de Vries, Wesley Lanckriet, Maud van Hees, Benjamin Moore, Philipp Mecke and Daniela Hake

The craftsmanship of a retail pavilion in Haarlem, The Netherlands by Powerhouse Company

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Powerhouse Company

At the train station of Haarlem, The Netherlands, underneath the historical roofed gallery, Powerhouse Company designed two retail pavilions, one for Starbucks and one for Broodzaak, a Dutch chain for take-away sandwiches, coffee and snacks. With the arrival of the pavilions the site retrieves its original function as an area for meeting and waiting.

Image Courtesy © Christian van der Kooy.

Sky Frame House in Voorschoten, The Netherlands by 123DV

Thursday, December 5th, 2013

Article source: 123DV

Residence with swimming pool and unique bedroom pavilions

On part of estate Duivenvoorde seven plots will be available for people who want to design their own home. The future residents will be living in absolute peace in an ancient cultural landscape, while The Hague, Leiden and Schiphol Airport are all within reach. Selling of the plots has started in 20.

Image Courtesy © 123DV

  • Architects: 123DV
  • Project: Sky Frame House 
  • Location: Voorschoten, The Netherlands
  • Description: Modern villa with swimmingpool and unique sleepingpavilions
  • Surroundings: Ancient culture landscape
  • Client: Wonen op Haagwijk
  • Program: Open space for living with livingroom, diningroom and kitchen, studio/office, swimmingpool, 4 bedrooms, 2 bathrooms, toilet, storage room, garage
  • Materials: White stucco and lots of glass
  • Surface area: 400 m² floor space, 295 m² terrace space

Court-housing Cortinghborg Groningen in The Netherlands by Architecten|en|en

Sunday, November 24th, 2013

Article source: Architecten|en|en

On a former sports field within the ring road of the Dutch town of Groningen, a new residential district is being realised by creating a ‘scenery landscape’. This plan achieves the coherence and transition between the ‘garden vilage’ De Oude Hoogte and the industrial area on the northern side of the ring road. The division into sequential living atmospheres provides a varied range of housing typologies.

Image Courtesy © BASE Photography

  • Architects: Architecten|en|en
  • Project: Court-housing Cortinghborg Groningen
  • Location: Groningen, The Netherlands
  • Photography: BASE Photography
  • Client: De Huismeesters
  • Project year: 2003 – 2013

DE BOUWMEESTER GIVES GOLDEN TOUCH in Utrecht, The Netherlands by LEVS architecten

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: LEVS architecten

DE BOUWMEESTER (THE ARCHITECT) GIVES GOLDEN TOUCH TO ZUILEN, DISTRICT OF UTRECHT 
The multifunctional residential and care building stands as a golden sculpture on the edge of the Springer Park. It is one of the anchor points for the renewal of the park and the adjacent post-war neighbourhoods. After 20 months of construction residents, care institution and nursery have moved into their new domicile.

Image Courtesy © Marcel van der Burg

  • Architects: LEVS architecten
  • Project: DE BOUWMEESTER GIVES GOLDEN TOUCH
  • Location: Utrecht, The Netherlands
  • Photography: Marcel van der Burg
  • Program: 10.000 m2 with care and housing for the elderly (5 psycho-geriatric living areas, 2 living areas for psychiatric treatment, day care) , nursery , 30 social apartments and space for neighbourhood functions
  • Client: Mitros Project Development
  • Users: Mitros (housing), Vecht and IJssel (care), Ludens (nursery)
  • Contractor: ERA Contour

Het Arresthuis Hotel in Roermond, The Netherlands by Engelman Architecten

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Engelman Architecten

Originally built around 1850, the Arresthuis prison building underwent various renovations and expansions until the end of the 20th century. This monumental former prison complex extends over almost an entire city block in the historic centre of Roermond. When the prison facilities moved away from the historic complex and left the city centre of Roermond, the buildings were left unoccupied.

Image Courtesy © Engelman Architecten

  • Architects: Engelman Architecten
  • Project: Het Arresthuis Hotel
  • Location: Roermond, The Netherlands

Gross floor surface

  • Hotel: 4570 m2
  • Apartments: 3696 m2
  • Car park: 1226 m2
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy