Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘The Netherlands’

Rijksmuseum in Amsterdam, The Netherlands by Cruz y Ortiz Arquitectos

Thursday, July 4th, 2013

Article source: Cruz y Ortiz Arquitectos

The Rijksmuseum in Amsterdamwas designed in the late nineteenth century by Dutch architect Pieter Cuypers. The function of the building was twofold: one part was the national museum, the other the gateway to the south ofAmsterdam.

Image Courtesy © Cruz y Ortiz Arquitectos

Conference Centre, Corporate Campus Apeldoorn in The Netherlands by ADP Architects

Tuesday, June 11th, 2013

Article source: ADP Architects

The central building of the Corporate Campus Apeldoorn, designed by ADP Architects, is the conference centre. The whole building is set up to stimulate interaction and communication.

As working in a green environment is the main concept of the campus the landscape literally continues in to the entrance hall of the conference building, so nature and architecture melt together in the heart of the campus. Standing in the tall entrance hall you can see the restaurant, and the 25 conference rooms located on different floors. The restaurant, seating 750 people, is spread out over different levels gradually stepping down towards the forest outside.

Image Courtesy © Gerard van Beek, Jeroen Musch

  • Architects: ADP Architects
  • Project: Conference Centre, Corporate Campus Apeldoorn
  • Location: Apeldoorn, The Netherlands
  • Photographs: Gerard van Beek, Jeroen Musch, ADP Architects
  • Project team: Marc a Campo, Erik Wiersema, Wim Woensdregt, Pieter Boerstra, Bert Beentjes, Erikjan Cuperus, Esmee Bais, Jeroen Bos, Pieter de Bruyn Kops, Harald Mooij, Daniel Sudkamp, Paul Rutjes, Toon van Schijndel, Arjen Tuinman.
  • Interior architect: ADP Architects and Ex Interiors
  • Landscape architect: ADP architects and Bureau B+B
  • Area: Buildings (phase 1 and 2) 86.450 m², Landscape 10.2 Ha
  • Realized: 2011- 2012
  • Collaborating Architects: B+B architects (landscape co-architects), Ex Interiors (interior co-architects)
  • Client: Achmea
  • Completed: 2012
  • Area: 9.600 m2

Home 09 in Bloemendaal, The Netherlands by i29 l interior architects

Sunday, May 5th, 2013

Article source: i29 l interior architects

Close to Bloemendaal, on the edge of the Kennemer dunes, the site of Villa Bloemendaal is situated. A sustainable home that follows a minimalistic design and shows respect for man and nature alike, in a unique residential area where the existing flora and fauna are given full rein.

Image Courtesy © i29 interior architects

  • Architects: i29 l interior architects
  • Project: Home 09
  • Location: Bloemendaal, The Netherlands
  • Photography: i29 interior architects
  • Client: Private
  • Floor area: 489 m²
  • Contractor: Scholz Groep – IJmuiden
  • Cabinet maker: Kastwerk
  • Materials: pine wood panelling, steel, concrete, glass walls, linoleum, painted wood

(more…)

Kulturhus De Nieuwhof in Westervoort, The Netherlands by Johan De Wachter Architects

Sunday, May 5th, 2013

Article source: Johan De Wachter Architects

In September 2011, the renovation and expansion of Kulturhus The Nieuwhof in Westervoort started. With the transformation of the Nieuwhof to Kulturhus the area Westervoort South now has a representative cultural centre with a full array of services for all residents.

Image Courtesy JDWA

(more…)

Housing in Den Helder, The Netherlands by Tony Fretton Architects Ltd

Wednesday, May 1st, 2013

Article source: Tony Fretton Architects Ltd 

Located in the northern Dutch town of Den Helder, the project occupies a long site between two canals, the Helderskanaal and Werfkanaal where it looks out onto Den Helder’s fine Napoleonic naval yard. West 8’s masterplan for the scheme reflected the character, scale and diversity of the city fabric along each canal and provided for a range of size and cost of dwellings.

Type D West Elevation,street view looking north next to Helderskanaal : Image Courtesy © Christian Richters

  • Architects: Tony Fretton Architects Ltd 
  • Project: Housing in Den Helder
  • Location: Molenplein, Den Helder, The Netherlands
  • Photography: Christian Richters
  • Client:  Proper-Stok
  • Programme dates: Feb 2008 – June 2008 stages A-D. Start on site Dec 2008
  • Value:  Euro 4.8million approx
  • Site area: 2300 sqn approx (relating to TFA buildings only)
  • Gross internal area (sqm):  3200 sqm approx
  • Design Team:  Geurst & Schulze executive architects
  • Project Architect:  Chris Snow
  • Structural Engineer: Ingenieursbureau Dijkhuis bv
  • Services Engineer: Wolf Dikken adviseurs (building physics)
  • Quantity Surveyor: Tuin Den Helder bv (contractor)
  • Landscape Architect:  West 8 (urban plan)
  • Software used: Vectorworks, Autocad

(more…)

De Jacobsvlinder School in Zoetermeer, the Netherlands by Paul de Vroom Architecten

Wednesday, April 24th, 2013

Article source: Paul de Vroom Architecten

De Jacobsvlinder (Cinnabar) School, previously known as the Prins Bernhard School, is a part of the restructuring of the Palenstein neighbourhood, a quarter of Zoetermeer near the centre, built in the nineteen-sixties. Architecturally, the new school building forms the link between the urbanity of the Nieuw-Schoutenhoek housing complex currently under construction, and the small-scale character of the existing village of detached houses that directly adjoins the location.

Image Courtesy © Ossip van Duivenbode

  • Architects: Paul de Vroom Architecten
  • Project: De Jacobsvlinder School
  • Location: Zoetermeer, the Netherlands
  • Photography: Ossip van Duivenbode
  • Client: Proper Stok BV with Vidomes and the Municipality of the city Zoetermeer
  • Artist: Isao
  • Construction-Engineer: Zonneveld Ingenieurs
  • Installation-advisor: Schreuder
  • Planning :  2007 – commission, 2007-2011-design, 2011-2012-construction
  • Gross Floor Area: 1250m2
  • Exterior materials: Brick in polymetrical bond
  • Interior materials: Wood, ceramics, epoxy
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Fletcher Hotel in Amsterdam, The Netherlands by Benthem Crouwel Architects

Thursday, April 11th, 2013

Article source: Benthem Crouwel Architects

In development area of Amstel III, situated on Amsterdam’s southeast side, Meibergdreef lane is currently being re-developed into an urban axis. This re-development constituted the catalyst for the construction of a four-star hotel, just across a present food strip. The hotel is located as closely as possible to the flanking highway A2. On approach from the south, the volume recognisably marks the entrance to Amsterdam.

Image Courtesy © Jannes Linders 

  • Architects: Benthem Crouwel Architects
  • Project: Fletcher Hotel Amsterdam
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Photographer exterior: Jannes Linders
  • Photographer interior: Rene van Dongen
  • Client: M. Caransa b.v.
  • User: Fletcher Hotel Groep
  • Project team: Jan Benthem, Peter Kropp, Okke van den Broek, Pieter Rijpstra, Volker Krenz
  • Project management: M. Caransa b.v.
  • Structural engineering: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Amsterdam
  • Building services engineering: Wichers & Dreef, Badhoevedorp
  • Interior design: Robert Kolenik, Amsterdam
  • Building physics: moBius consult, Driebergen
  • Construction façade: Octatube, Delft

Villa Al in Almere, The Netherlands by WHIM Architecture

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: WHIM Architecture

Villa Al is a green villa in a green environment. This proposal emphasises the existing qualities and character of the location.
A meandering river through a green environment is translated into a meandering route through a green pavilion.

In a natural context also the electricity and heating are found in natural resources. A heat pump installation allows for heating from the soil. Electricity is captured by solar panels and from the water motion in the river.

Image courtesy WHIM architecture 

  • Architects: WHIM Architecture
  • Project: Villa Al
  • Location: Almere, The Netherlands
  • Program: 1 Villa
  • M2: 174m2 floor area, excl. terraces

Villa L – Paradox of Uniting Diversity in Utrecht, The Netherlands by Powerhouse Company

Friday, March 29th, 2013

Article source: Powerhouse Company

Powerhouse Company, in close collaboration with RAU, recently completed Villa L. Designed to fulfil the desires and needs of a young family, Villa L is set in the woods of central Netherlands, fully oriented towards the sun and the views on the garden. Villa L is a spatially diverse residence where every floor has its own strong identity, creating a broad spatial spectrum within a unified whole.

Image Courtesy © Christian van der Kooy

  • Architects: Powerhouse Company
  • Project: Villa L – Paradox of Uniting Diversity
  • Location: Utrecht, The Netherlands
  • Photography: christian van der kooy
  • Partner in charge: Nanne de Ru
  • Co-architect:  Thomas Rau – RAU
  • Design: Nanne de Ru, Charles Bessard
  • Project leader: Stijn Kemper
  • Team: Ard-Jan Lootens, Bjørn Andreassen
  • Structural engineering: Gilbert van der Lee – BREED Integrated Design
  • Project management: Stef Pierik – Pierik Projecten Groep BV
  • Contractor: Coen Hagedoorn Bouwgroep BV
  • Landscape design: Sander Lap – LAP Landscape & Urban Design
  • Interior design: Bart Vos – VOS Interieur

(more…)

Fire Station in Utrecht ,The Netherlands by Van Rooijen Nourbakhsh Architecten

Saturday, March 23rd, 2013

Article source: Van Rooijen Nourbakhsh Architecten

The program consists of a garage for 3 fire trucks, dressing rooms, workshops office and instructions areas and a cafeteria. The fire station is situated in a suburban area with mainly traditional housing. On the relatively small site a two floor building was designed with a cubic shape. The floor plans are very compact and functionally designed to support speedy action in case of fire and emergencies. One has to reach a calamity within 8 minutes. In contrast with the brick of the houses in the area the fire station was given a specific character expressing the professionalism of the fire brigade.

Image Courtesy © Cornbread Works 

  • Architects: Van Rooijen Nourbakhsh Architecten
  • Project: Fire Station
  • Location: Vleuten, Utrecht ,The Netherlands
  • Photography: Cornbread Works
  • Client: Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Utrecht
  • Interior architect: Van Rooijen Nourbakhsh Architecten
  • Software used: AutoCad and SketchUp
  • Year of completion: 2011
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy