Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘The Netherlands’

New Soccer clubhouse in Capelle aan den IJssel, The Netherlands by MoederscheimMoonen Architects

Saturday, November 24th, 2012

Article source: MoederscheimMoonen Architects

Recently the new clubhouse of the amateur soccer club VV Capelle designed by MoederscheimMoonen Architects finally opened its doors.

The newly build structure, consisting of two volumes, houses the changing rooms and the canteen that functions as a meet-and-greet area for soccer players and visitors. In combination with the newly developed soccer fields, the project is a part of the overall modernization of the Sportpark ´T Slot in the Dutch city of Capelle aan den IJssel. MoederscheimMoonen Architects were not only in charge of the building and site design, but also managed the overall building process.

Image Courtesy Luuk Kramer

  • Architects:MoederscheimMoonen Architects
  • Project: New Soccer clubhouse
  • Location: Capelle aan den IJssel, The Netherlands
  • Project Architect: Erik Moederscheim
  • Project Team: Erik Moederscheim, Ruud Moonen, Julia Gegg, Jim de Koning
  • Structural Engineering: CAE Nederland
  • General Contractor: Schipper Bouw BV
  • Client: Municipality of Capelle aan den IJssel
  • Gross floor space: 750 sqm
  • Photographs: Luuk Kramer

(more…)

Sustainable Gas Station Avia Marees in Den Oever, The Netherlands by Knevel Architecten BV

Wednesday, November 21st, 2012

Article source: Knevel Architecten BV

The commission concerns the construction of a sustainable gas station and related program for Avia Marees close to the ‘Afsluitdijk’ and the exit of motorway A7 in Den Oever. The gas station is located on a prominent location in the industrial area between provincial roald N99 and the mainroad to Den Oever. The location will combine the weekly or even daily practice of fuelling with office space and a fishmonger. This development proposes principles such as sustainability, specific crafts from the region and climate neutral buildings. On a long plot, a two sided orientated design expresses a division in key elements. This results in a visual en physic relation between the Havenweg (the main road to the village) and the N99. From the Havenweg the building could be described as inviting and form the N99 it is highly visible and spatially interesting.

Image Courtesy John Lewis Marshall

  • Architects: Knevel Architecten BV
  • Project: Sustainable Gas Station Avia Marees
  • Location: Havenweg, Den Oever, The Netherlands
  • Client: Marees & Kistemaker BV / Meko, Op- en Overslag B.V.
  • Project architect: Benjamin Robichon
  • Project team: Dirk Jan Schaap, Ramon Acha Valls, Jacques van Adrichem
  • Project management: Knevel Architecten
  • Stuctural engineer: ABT
  • Installation consultant: Herman De Groot ingenieurs
  • Cost consultant: Van Kessel & Janssen
  • Plot size: 4.290m2
  • Footprint: 1.200m2
  • Start design: 2011 – maart
  • Start constructions: 2012 – januari
  • Completion first phase: 2012 – september
  • Photos: John Lewis Marshall

(more…)

Veilige Veste in Leeuwarden, The Netherlands by KAW architecten en adviseurs

Tuesday, November 20th, 2012

Article source: KAW architecten en adviseurs

The story behind the ‘ Veilige Veste’

Wish: a new beginning

The ‘Veilige Veste’ is a sanctuary for women fleeing from maltreatment, loverboys, forced prostitution and honor-related violence. In the ‘Veilige Veste’, care organisation Fier Fryslân wants to create a place where these young women can feel safe. As a consequence of all the modern media, these women are often literally hunted. Before, the victims were hidden away anonymously; now they are in a fortress where nobody can enter that does not belong there. A building that says: ‘here we are!”.

Image Courtesy Gerard van Beek Fotografie

  • Architects: KAW architecten en adviseurs, Groningen
  • Project: Veilige Veste
  • Location: Holstmeerweg 1, Leeuwarden, The Netherlands
  • Architect / project manager: Beatrice Montesano, Johannes Klimstra
  • Project team: Kasper Niezen, Annette Barelds, Dennis Hofman, Reinier Buisman
  • Owner: WoonFriesland (housing corporation)
  • User: Fier Fryslân , Leeuwarden (care institution)
  • Advisor installations: Technion, Heerenveen
  • Advisor constructions: EconStruct, Leeuwarden
  • Advisor telecommunication and security: Telecomservice Leek
  • Builder: Bouwgroep Dijkstra Draisma, Dokkum
  • Installations W+E: ITBB, Heerenveen
  • Composite facade elements: Polux, Medemblik
  • Budget building costs excl VAT: € 4.350,000
  • Tendered excl VAT for: € 4.100.000
  • Photographer: Gerard van Beek Fotografie

(more…)

100% Terschelling in The Netherlands by Studio Elmo Vermijs

Saturday, November 17th, 2012

Article source: Elmo Vermijs

On June 15th 2012, during the opening of Oerol Festival on the island Terschelling in the north part of the Netherlands, The Pavilion was officially opened. A Pavilion by Studio Elmo Vermijs and Arie van Ziel developed from waste materials and knowledge on the island of Terschelling. A platform for debates, discussions, lectures, presentations and musical interludes. In short, a place where “the word” can be conducted.

Image Courtesy © Gemma of Linden

  • Architects: Studio Elmo Vermijs
  • Project: 100% Terschelling
  • Location: Terschelling, The Netherlands
  • Photography: Gemma of Linden
  • Year: 2012
  • Materials: beach-pavilion rafters, tent groundsheets, discarded fat, pine-cutting residues, combers deal-wood, metal water tanks, jerrycans, fishingnets etc.
  • Dimensions: 1200cm x 1200cm x 550cm
  • Design: Elmo Vermijs and Arie van Ziel
  • Engineer: Gert Jan Roelofsen
  • Technical drawing: Frank Feder
  • Realization: various local parties
  • Graphic Designer: Casper Glorius

(more…)

Garden studio in Amsterdam, The Netherlands by CC-Studio

Friday, October 19th, 2012

Article source: CC-Studio

Building an extension is not always the solution if you want more living space. At least that was the out of the box answer cc-studio came up with after having been asked to add more space to the ground floor apartment of the family Maarten and Lori Lens-Fitzgerald in Watergraafsmeer– a lovely living district of Amsterdam. Extending would have added square metres but would have meant destroying a relatively new kitchen, not adding any new rooms due to the building layout and planning restrictions. But more importantly it would have narrowed the 12m deep garden.

Image Courtesy John Lewis Marshall

  • Architects: CC-Studio
  • Project: Garden studio
  • Location: Archimedeslaan 41, 1098 PW Amsterdam (Watergraafsmeer), The Netherlands
  • Photography: John Lewis Marshall (www.johnlewismarshall.com) copyrighted
  • Photography (building phase): Lori Lens-FitzGerald cc-studio
  • Client: Family Maarten and Lori Lens-FitzGerald (www.lens-fitzgerald.com)
  • Program: Office/studio + Storage
  • Design & Engineering: CC-studio ,Gerald Lindner, Peter Heideman, trainee TU/e: Danny van Kessel

(more…)

Gate House IPKW in Amhem, The Netherlands by NL Architects

Sunday, October 14th, 2012

Article source: NL Architects

Industriepark Kleefse Waard is a successful business park in Arnhem focusing on innovative technologies. The park is spacious and features numerous beautiful industrial buildings both old and new.

One of the keys to the success of the IPKW is the safety policy; the premises are under permanent surveillance. The park is fenced and features a porter’s lodge. Visitors, employees and suppliers find their way to the terrain via this reception area. The lobby is open 24 – 7. All visitors are registered and announced and subsequently directed to their destination.

Image Courtesy © Jeroen Musch

  • Architects: NL Architects
  • Project: Gate House IPKW
  • Location: Amhem, The Netherlands
  • Photographs: Ralph Kämena and Jeroen Musch
  • Project Architects: Guus Peters and Bart Schoonderbeek (Schipper Bosch)
  • Client: Schipper Bosch – Bart Schoonderbeek
  • Concept Phase: Guus Peters, Arne van Wees, Gen Yamamoto
  • Team Members: Lorena Valero Miñano, Inés Quinteiro Antolín, Jaewoo Chon
  • Contractor: Karbouw
  • Facade Material: Scotchlite retro-reflective Sheeting by 3M 580 – 85

(more…)

Waterfront Housing Blocks in Rotterdam,The Netherlands by Jvantspijker

Sunday, October 14th, 2012

Article source: Jvantspijker Urbanism, Architecture, Research

A waterfront community of family houses in historic urban fabric Recently, in Historic Delfshaven, Rotterdam (The Netherlands), the housing project Achterhaven was completed. The project, fits a modern neighborhood seamlessly into an historic urban context.

Image Courtesy © Rubén Dario Kleimeer

  • Architects: Jvantspijker Urbanism, Architecture, Research
  • Project: Waterfront Housing Blocks
  • Location: Achterhaven, Havenstraat, Rotterdam, Netherlands
  • Photography: Rubén Dario Kleimeer
  • Project Designed: Sputnik while J. van ‘t Spijker was partner
  • Project Architects: J. van ‘t Spijker, B K Deuten, H. Bultstra with Gabriel Pena, Ruud van Duren, Gaby van den Boom.
  • Gross Floor Area:  4500m2
  • Building Costs: € 8.000.000
  • Building Costs per m2: € 1.400
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Bornego College in Heerenveen, The Netherlands by HVDN and Studioninedots

Thursday, October 4th, 2012

Article source: HVDN and Studioninedots

Commissioned by the Bornego College of Heerenveen, we designed a cost-effective and sustainable school of 4500m2 with multi-use areas and a sports hall. The new building is located next to the existing Bornego College and will be used mostly by students in their first year. An independent functioning and well-organized building.

Image Courtesy © HVDN and Studioninedots

  • Architects: HVDN  and Studioninedots
  • Project: Bornego College HVDN
  • Location: Dominee Kingweg, Heerenveen, The Netherlands
  • Client:  Bornego college Heerenveen
  • Type: Auditorium, Sportshall, 22 classrooms and study areas
  • Area: 4300m2 BVO
  • Contractor: Bouwgroep Heerenveen
  • Contract Value: €4.372.339,-
  • Design-Delivery: 2009-2012
  • Design Team: Arie van der Neut, Albert Herder, Tom Jonker, Jan Pieter Penders
  • Project Team: Arie van der Neut, Jan Pieter Penders

(more…)

IkHa Restaurant in Hague, the Netherlands by Oatmeal Studio

Tuesday, August 28th, 2012

Article source: Oatmeal Studio

Filmhuis Den Haag is an art house cinema located in the city center of the Hague. The building, by Hertzberger, also contains a café, restaurant, library, and an art space: “Zaal 5”.
This summer, with no exhibition taking place in the gallery, the restaurant is moving into this space.
This temporary restaurant, ‘IkHa’, is the latest creation of Oatmeal Studio, who were asked to create a temporary interior for the restaurant based on the the theme ‘Ikea Hack’ to coincide with the Nordic Film Festival.

Image Courtesy Nadine Stijns

  • Architects: Oatmeal Studio
  • Project: IkHa Restaurant
  • Location: Hague, the Netherlands
  • Client: Filmhuis Den Haag
  • Interior Design: Oatmeal studio
  • Team: Annika Syrjämäki & Rosa Dalle Vedove
  • Photography: Nadine Stijns
  • Contributer: Manon Bovenkerk, Curator of the Project Space, Filmhuis Den Haag
  • Floor Area/Space: Approx. 70 sqm
  • Materials used: Ikea basic materials containing approx. 80% wood, metal, glas, plastic, paper and paint.
  • Completion/release time: May, 2012
  • Construction period: Approx. 4 weeks (include design and all other progress)
  • Budget: € 2100 for materials
  • Software used: AutoCAD
    (more…)

Futurumshop Apeldoorn in Europaweg 165, The Netherlands by AReS architecten

Tuesday, August 21st, 2012

Article source: AReS architecten

On a prominent location on the outskirts of Apeldoorn we have designed a sturdy-looking business property for Futurumshop, a successful online sports retailer.

The building has some remarkable features. These include a huge glass facade across the full length of the building, the height of the building, the custom-made front panels, and also a wall consisting of 12 maritime containers. This wall acts as both a partition between the warehouse and the offices, and the general and technical services zone which includes a pantry, toilets, storage space and a conference room.

Image Courtesy Thea van den Heuvel/DAPh

  • Architects: AReS architecten, Apeldoorn
  • Project:  Futurumshop
  • Location: Europaweg 165, Apeldoorn, The Netherlands
  • Completed: november 2011
  • Client: Futurumshop.nl
  • Area: 2158 m2
  • Project Architect:Sen Heesen
  • Project Team: Tjeerd Hermsen, Rogier Penning
  • Contractor: Aan de Stegge bedrijfshuisvesting, Twello
  • Stuctural Engineer: Ingenieursbureau Hartman Constructies, Lochem
  • Photographer: Thea van den Heuvel/DAPh

 

Image Courtesy Thea van den Heuvel/DAPh

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy