Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Tokyo’

TAKAHASHI HIROKO OSHIAGE STUDIO in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka/Schemata Architects

Friday, November 21st, 2014

Article source: Jo Nagasaka/Schemata Architects

We renovated the old steel building, originally used as a factory / office, into a workspace for an artist to use for the next several decades. In order to improve the building performance, we applied fireproof coating and structural reinforcement. The construction of the original building was based on the value of “quantity over quality.” As a result, you can see various gaps and distortions all over the building after 40 years, which are made even more clearly visible by newly applied coating and finishes. We intend to transform these gaps and distortions into unique spaces where one encounters unexpected experiences.

Image Courtesy © TAKAHASHI HIROKO INC.

Image Courtesy © TAKAHASHI HIROKO INC.

  • Architects: Jo Nagasaka/Schemata Architects
  • Project: TAKAHASHI HIROKO OSHIAGE STUDIO
  • Location: 4-11-2 Narihira Sumida Tokyo
  • Photography: Shiori Kawamoto
  • Software used: Vectorworks
  • Project team: Masami Nakata
  • Construction: Eiger(building・interior), E&Y(furniture), Kazumasa Higurashi(garden), Yoshiki Maeshiba(planting)
  • Site area: 219.21㎡
  • Building area: 140.85㎡
  • Total floor area: 324.10㎡
  • Floors: 3
  • Structure: steel
  • Completion: 09/2014

(more…)

EN ROUTE GINZA in Tokyo, Japan by Schemata Architects / Jo Nagasaka

Thursday, November 20th, 2014

Article source: Schemata Architects / Jo Nagasaka

I designed slightly oversized furniture for a relatively high space (with 6-meter ceiling height),  containing fitting rooms, hanger racks and a stock room. And it is comprised of industrial materials commonly used in construction sites such as FRP piping, wooden boxes and steel frames.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: Schemata Architects / Jo Nagasaka
  • Project: EN ROUTE GINZA
  • Location: Chuo-ku, Tokyo
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Software used: Vectorworks
  • Project team: Naoki Takatsuka
  • Design: Tamotsu Yagi(sign), PARTY(communication design)
  • Usage: Apparel shop
  • Construction: Tanseisha
  • Floors: 1F+ 2F
  • Floor area: 1F :155.15㎡  2F:197.0㎡
  • Completion: 09/2014

(more…)

Ebisu Town House in Tokyo, Japan by Naoya Kawabe Architect & Associates

Friday, October 17th, 2014

Article source: Naoya Kawabe Architect & Associates

This site appears when walking while gentle slope the alley of the width of about 2.5m by about 30m. Surroundings are built of the house, and see Tokyo Metropolitan Expressway in front of the east side. The connected alley is drawn in to the site as it is in the townhouse in 12 households in all, and the building is arranged on the both sides dividing the volume into two. This building slightly extends the end of a past alley, and makes the depths that comes off to the sky. As for the wall that places the alley and is opposite, a slit window is set up along the ceiling side. It becomes the interface of each unit and the outside, and controls the relation of the room mutually opposite. Implications of the town and the unit of house become shape in a secluded most place in the town district, and it appears.

Image Courtesy © Ken'ichi Suzuki

Image Courtesy © Ken’ichi Suzuki

(more…)

Komachi Building in Tokyo, JAPAN by Akira Koyama + KEY OPERATION INC.

Friday, October 17th, 2014

Article source: Akira Koyama + KEY OPERATION INC.

Facing a street near the JR Ebisu Station circle, the property is a restaurant building principally envisioned for tenants purveying Japanese cuisine. A compact lot of 76 m2 called for securing the most possible tenant floor space. The sky occupancy factor, which would limitthe permitted obstruction of visible sky from land around the lot, was utilized in a study to determine how to gain the most cubic volume for a building. Consequently, the building configuration was set at six levels: tenant space of 48 m2 per level up to the fourth floor with a setback of 50 cm, andan additional setback for the fifth and sixth floors.

Image Courtesy © Akira Koyama + KEY OPERATION INC.

Image Courtesy © Akira Koyama + KEY OPERATION INC.

  • Architects: Akira Koyama + KEY OPERATION INC.
  • Project: Komachi Building
  • Location: Shibuya-ku, Tokyo, JAPAN
  • Software used: AutoCAD
  • Client∕Developer: Time Zone Limited.
  • Construction: Kuboco
  • Site Area: 76.30 m2
  • Construct Area: 50.57 m2
  • Gross Floor Area: 258.51 m2

(more…)

House in Komaba in Tokyo, Japan by so1architect

Friday, September 12th, 2014

Article source: so1architect

This three story wooden house is located in an urban area in Tokyo and the site is at an end of a T-junction. There is a broad view from the site facing parks with greenery on the south and the west. The clients requested the maximum use of the limited site and view of surrounding greenery.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa & Kentaro Nemoto

Image Courtesy © Shigeo Ogawa & Kentaro Nemoto

  • Architects: so1architect
  • Project: House in Komaba
  • Location: Komaba,Meguro,Tokyo,Japan
  • Photography: Shigeo Ogawa,Kentaro Nemoto
  • Area: 71.0m2
  • Year: 2013

(more…)

Transustainable House in Tokyo, Japan by SUGAWARADAISUKE

Friday, August 22nd, 2014

Article source: SUGAWARADAISUKE

Built in the residential area of Tokyo, ‘ Transustainable House ‘ aims to respond to the 4 features of urban housing.

  • ‘Small building site’ – Extension of perceptional spaces beyond the limit
  •  ‘Diverse style of living’ – Composition of spaces that allow arrangements
  • ‘Endlessly updating townscape’ – Surface that engraves the microclimate
  • ‘Artificial thermal environment’ – Diverse thermal environment that offer choices
Image Courtesy © JÉRÉMIE SOUTEYRAT

Image Courtesy © JÉRÉMIE SOUTEYRAT

  • Architects: SUGAWARADAISUKE
  • Project: Transustainable House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: JÉRÉMIE SOUTEYRAT
  • Concept Design: SUGAWARADAISUKE (Daisuke Sugawara, Noriyuki Ueakasaka, Hiroshi Narahara)
  • Schematic Design: SUGAWARADAISUKE (Daisuke Sugawara, Noriyuki Ueakasaka, Hiroshi Narahara)
  • Design Development: SUGAWARADAISUKE (Daisuke Sugawara, Noriyuki Ueakasaka, Hiroshi Narahara)
  • Design Corporation for DD drawings: Yuko Hiura, Chihiro Kotaka, Masayuki Harada
  • Structural Design: RGB Structure (Masayuki Takada)
  • Lighting Design: TOH design (Aki Hayakawa)
  • Plantation Design: GA Yamazaki
  • Plaster Work: Nurikan
  • Construction: Sou Kenchiku Co.,Ltd.
  • Structure: Wood
  • Site area: 100.08 sqm
  • Building area: 38.62 sqm
  • Gross Floor area: 76.30 sqm
  • Height: 6.87m
  • Number of stories: 2
  • Design Period: Apr. 2012 – Apr. 2013
  • Construction Period: May 2013 – Feb 2014

(more…)

House in Yakumo in Meguro city, Tokyo by Yaita and Associates

Wednesday, August 20th, 2014

Article source: Yaita and Associates

This is the house for a couple with two small children located in a suburb of Tokyo. A form like a vase is characteristic. Large bay windows and entrance which were built with galvanization jump out of an outer wall, on the contrary, the longitudinal side wall has been drilled for the balconies.

Image Courtesy © Yaita and Associates

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Yaita and Associates
  • Project: House in Yakumo
  • Location: Meguro city, Tokyo
  • Photography:  Shigeo Ogawa, Hiroyuki Hirai
  • Software used: Vectorworks
  • Architect in Charge: Hisaaki Yaita , Naoko Yaita
  • Structural Engineer: Katsuharu Sugiura
  • Mechanical Engineer: Shimazu Design Office Ltd.
  • General Constractor: Nissyo Constraction
  • Year: July 2011
  • Site area: 106.32m2
  • Footprint area: 63.61 m2
  • Total floor area: 164.55 m2

(more…)

House for green, breeze and light in Ota city, Tokyo by Yaita and Associates

Wednesday, August 20th, 2014

Article source: Yaita and Associates

This residence is in the residential area called Denenchofu which is located about 20 km to the west of the center of Tokyo. This area was developed about 90 years ago, based on the ideas of Eiichi Shibuzawa–to build a garden city on the hill ever blessed with gentle breezes and abundant vegetation.  To maintain the philosophy of this environmental formation, rules for the conservation of green, stricter than those of the other residential areas of Tokyo, were stipulated, such as requiring houses to be set back 2m from the roads. These rules have continued to be observed to this day.

Image Courtesy © Yaita and Associates

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Yaita and Associates
  • Project: House for green, breeze and light
  • Location: Ota city, Tokyo
  • Photography: Shigeo Ogawa
  • Software used: Vectorworks
  • Architect in Charge: Hisaaki Yaita , Naoko Yaita
  • Structural Engineer: Office PLUS ONE Co.,Ltd.
  • Mechanical Engineer: Shimazu Design Office Ltd.
  • General Constractor: Daido Kogyo Co.
  • Year: April 2014
  • Site area: 179.43 m2
  • Footprint area: 68.86 m2
  • Total floor area: 145.31 m2

(more…)

PATIO in Tokyo, Japan by Yaita and Associates

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: Yaita and Associates

The client desired a simple form residence with a interior wide open inside but cannot be perceived from outside. This wish became the entire concept of the residence.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Yaita and Associates
  • Project: PATIO
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Shigeo Ogawa, Shinkenchiku-sha, Hiroyuki Hirai
  • Software used: Vectorworks
  • Architect in ChargeHisaaki Yaita , Naoko Yaita
  • Structural Engineer: Katsuharu Sugiura
  • Mechanical Engineer: Shimazu Design Office Ltd.
  • General Constractor: Nichinan Iron Constraction
  • Year: November 2011
  • Site area: 172.19m2
  • Footprint area: 79.41 m2
  • Total floor area: 226.86 m2

(more…)

HOUSE-K in Tokyo, Japan by K2YT

Saturday, August 9th, 2014

Article source: K2YT

The site is situated amidst the densely packed residential area in Tokyo. Whilst being on a south west corner of the block having frontages to two streets, the elevated railway on the north posed issues of noise and vibration. The corner location offered opportunities for capturing light and air, but the contradiction was that doing so will call for mitigation of noise.

Image Courtesy © Satoshi Asakawa

Image Courtesy © Satoshi Asakawa

  • Architects: K2YT
  • Project: HOUSE-K
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Satoshi Asakawa
  • Floor area: 291.57㎡
  • Consult: Takeshi Suzuki

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise