Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Tokyo’

House at Matsubara, Setagaya ward, Tokyo by atelier HAKO architects

Saturday, February 15th, 2014

Article source: atelier HAKO architects

This house sits at the tiny corner lot, while facing the tree-lined ginkgo.

Around this dwelling area of the small city block and the narrow road, the human scale that offers friendly atmosphere to the pedestrian from the old days is kept, also thanks to the tree-lined ginkgo.

Façade; exterior view from the opposite side of the corner, with the tree-lined ginkgo, photo © Shinsuke Kera/Urban Arts

  • Architects: atelier HAKO architects (Yukinobu Nanashima + Tomomi Sano)
  • Project: House at Matsubara
  • Location: Setagaya ward, Tokyo
  • Photography: Shinsuke Kera/Urban Arts
  • Completion: May 2011
  • Primary usage: private residence
  • Structure: wooden construction, three stories above ground
  • Clients: couple
  • Site area: 51.71 m2
  • Building area: 35.20 m2
  • Total floor area: 86.30 m2

COMPOLUX in Tokyo, Japan by Nendo

Friday, February 14th, 2014

Article source: Nendo

The multi brand and shared areas for the women’s clothing floor on the third floor of the Seibu department store in Tokyo’s Shibuya. The ‘contemporary luxury’ floor presents multiple brands together in a unified environment, but each brand needs to be gently distinguished from the others.

Image Courtesy © Masaya Yoshimura

  • Architects: Nendo
  • Project: COMPOLUX
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Masaya Yoshimura
  • Software used: Vectorworks.
  • Brands : 3.1 Phillip Lim, CARVEN, Acne, Theyskens’ Theory, SONIA BY SONIA RYKIEL etc 30 brands

Light Cave in Tokyo, Japan by Moriyuki Ochiai Architects

Saturday, February 8th, 2014

Article source: Moriyuki Ochiai Architects

We performed the interior design for a restaurant/bar in a long and narrow cave-like setting where dynamic ridges and furrows form luminous vicissitudes that artfully create a space enfolded in a brilliant burst of light.

Full view from dining1, Image Courtesy © Tetsu Hiraga

  • Architects: Moriyuki Ochiai Architects
  • Project: Light Cave
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Tetsu Hiraga
  • Area: 96sqm
  • Constructor: aslego
  • Completion: 2013.12

Materials

  • Ceiling: recycled aluminum sheet,resin boards ,painted board
  • Floor: stone tile
  • Wall: painted drywall

CALM House in Bunkyo ward, Tokyo by APOLLO Architects & Associates

Sunday, December 15th, 2013

Article source: APOLLO Architects & Associates

This three-story residence is designed to function not only as a house but as a guesthouse that occasionally accommodates foreign guests and exchange students. It is made of concrete using wood formworks composed of 40mm-wide cedar. The authentic and solid materiality of concrete is contrasted by sharp stainless steel louvers covering the second floor window, and this facade gives a touch of elegance to the streetscape of the neighborhood. Louvers effectively provide security and privacy at the same time.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates
  • Project: CALM House
  • Location: Bunkyo ward, Tokyo
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Architect: Satoshi Kurosaki
  • Date of Completion: April 2013
  • Principal Use: Private Housing
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 125.81m2
  • Building Area: 88.05m2
  • Total Floor Area: 225.67m2(70.55m2/1F, 74.53m2/2F,73.67m2/3F,6.92m2/PHF)
  • Structure Engineers: Masaki Structure (Kenta Masaki)
  • Facility Engineers: Shimada Architects (Zenei Shimada)
  • Construction: MaekawaConstruction

Timber structure archery hall and boxing club in Tokyo, Japan by FT Architects

Friday, December 6th, 2013

Article source: FT Architects

The project consists of two buildings, an archery hall and a boxing club, standing a few hundred meters apart on the grounds of Kogakuin University in west Tokyo.

The formal rituals of Kyudo (Japanese archery) and the very physical nature of boxing may appear worlds apart. However, surprisingly, the two built facilities share a number of commonalities.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: FT Architects
  • Project: Timber structure archery hall and boxing club
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Shigeo Ogawa
  • Completion: 2013
  • Principal use: archery hall (Japanese archery=Kyudo) and boxing club
  • Total floor area: archery hall  106.00m2, boxing club  92.75m2
  • Structure: wood

House at Komazawa, Setagaya Ward, Tokyo by atelier HAKO architects

Friday, November 22nd, 2013

Article source: atelier HAKO architects

The site is located on a town in which single-family houses and apartments mixed, and is hard to forecast the state of environment in the future.

Shape of the house is determined according to the height limit of the Building Standards Law.

Internal areas for two generations that have the different ceiling heights are stacked vertically, while sharing the entrance and bath area.

Shape of the house is determined according to the height limit of the Building Standards Law, Image Courtesy © Shinsuke Kera / Urban Arts

  • Architects: atelier HAKO architects
  • Project: House at Komazawa
  • Location: Setagaya Ward, Tokyo
  • Photography: Shinsuke Kera / Urban Arts
  • Architect: Yukinobu nanashima + Tomomi sano
  • Structural Engineer: Shin’itsu Hiraoka, Hiraoka
  • Constructor: Hirano kensetsu co.,ltd
  • Primary usage: Private residence for two generations
  • Structure: steel construction, basement floor and three stories above ground
  • Clients: couple and a child and their parents
  • Site area: 58.35 m2
  • Building area: 31.92 m2
  • Total floor space: 129.10 m2

House at Akatsuka, Itabashi ward, Tokyo by atelier HAKO architects

Friday, October 25th, 2013

Article source: atelier HAKO architects

The site is a narrow L shaped site that is located on Tokyo’s typical dwelling environment would be surrounded by the buildings around.

The client maked a request good balance of privacy and openness to us.

We created internal areas and terraces on skip floors, and linked these areas in a loop around the central void, while concealing from surrounding neighbors by the wall that is along site boundary.

House at Akatsuka, photo © shinsuke kera/urban arts

  • Architects: atelier HAKO architects
  • Project: House at Akatsuka
  • Location: Itabashi ward, Tokyo
  • Photography: shinsuke kera/urban arts,  atelier HAKO architects
  • Architect: Yukinobu Nanashima + Tomomi sano
  • Structural engineer: Shin’itsu hiraoka, hiraoka structural engineers
  • Constructor: Sanyo-jutaku
  • Completion: may 2012
  • Primary usage: Private residence
  • Structure: wooden construction, two stories above ground
  • Clients: couple with two children
  • Site area: 84.57 m2
  • Building area: 44.82 m2
  • Total floor space: 77.51 m2

House in Shimomaruko, Oota ward, Tokyo by atelier HAKO architects

Thursday, October 24th, 2013

Article source: atelier HAKO architects

The narrow site is located facing the small alley that people only go through almost.

Internal areas that have the different ceiling heights are stacked vertically, and are linked by spiral stair directly.

The site is located facing the small alley that people only go through almost. Facade formed by lines of the roof, eave, railings, eaves ceiling and wall made In different angles is designed to look different shapes in response to pedestrian’s position. photo © atelier flor

  • Architects: atelier HAKO architects
  • Project: House in Shimomaruko
  • Location: Oota ward, Tokyo
  • Photography: atelier flor
  • Architect: Yukinobu nanashima + Tomomi sano
  • Structural engineer: Shin’itsu hiraoka, Hiraoka structural engineers
  • Project manager: zaus co.,ltd
  • Completion: march 2012
  • Primary usage: private residence
  • Structure: wooden construction, two stories above ground
  • Clients: couple
  • Site area: 54.89 m2
  • Building area: 32.84 m2
  • Total floor space: 63.03 m2

ALLEY house in Sumida ward, Tokyo by APOLLO Architects & Associates

Thursday, October 10th, 2013

Article source: APOLLO Architects & Associates

A client for a house, of which I designed and supervised eight years ago, got married and bought a small lot near Tokyo Skytree, which is located in a place with a downtown atmosphere. Due to difficulty of construction within the small narrow site at the end of a narrow path, a wooden construction was chosen. Soft, dark brown Galvanized steel exterior walls create a Japanese impression, and the house naturally blends into the old neighborhood.

By using glass walls on the street side, indoor views include the surrounding environment.

Image Courtesy © APOLLO Architects & Associates

  • Architects: APOLLO Architects & Associates
  • Project: ALLEY house
  • Location: Sumida ward, Tokyo
  • Date of Completion: February 2013
  • Principal Use: Private House
  • Structure: Timber
  • Site Area: 52.78m2
  • Total Floor Area: 102.13m2 (32.89m2/1F, 32.89m2/2F, 32.89m2/3F, 3.46m2/PHF)
  • Structural Engineer: Masaki Structures Laboratory, Kenta Masaki
  • Mechanical Engineer: Shimada Architects, Zenei Shimada

Material Information

  • Exterior Finish: Galvalume Steel
  • Floor: Engineered Hardwood
  • Wall: Plywood

Private house + apartments for rent in Setagaya-ku, Tokyo by Atelier Tekuto

Wednesday, October 9th, 2013

Article source: Atelier Tekuto

This architecture consists of a second house with garage and two studio-type apartment units for rent. Our client asked me to design architecture similar to “Reflection of Mineral” that we completed in 2006. Therefore basic concepts of ‘Mineral’ are taken into consideration. And in order to further evolve from our previous design we focus on the following three issues: (1) Form should be carefully considered in order to protect white walls from dirt from rainwater. (2) Design and detailing of large skylight (3) Selection of materials to minimize cost.

Image Courtesy © SOBAJIMA, Toshihiro

  • Architects: Yasuhiro Yamashita + Azusa Ishii / Atelier Tekuto
  • Project: Private house + apartments for rent
  • Location: Setagaya-ku, Tokyo
  • Photography: SOBAJIMA, Toshihiro
  • Date of completion: September 2013
  • Program: Private house + apartments for rent
  • Site area: 85.92㎡
  • Building area: 42.61㎡
  • Total floor area : 90.82㎡
  • Structure: Reinforced concrete
  • Structural engineer: Jun Sato +Yoshihiro Fukushima/Sato Structural Engineers
  • Construction: Yoshiya Uchida+Masaru Shibasaki/Uchida Sangyo 
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy