Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘US’

DAS SWARTZENREADER HAUS in Winchester, Virginia by Reader & Swartz Architects

Friday, April 10th, 2015

Article source: Reader & Swartz Architects

This house was originally built in 1968. It had a 4/12 gable roof, a boxy, conventional floor plan, and a second floor that cantilevered two feet past the first floor. The house sat on the top of a very steep hill, on a small corner lot, within an established neighborhood. Although the house had an amazing view of the Blue Ridge Mountains, there was virtually no way to appreciate it through the minimal number of small windows. The lot dropped 30 feet within its 100-foot depth, helping give the house its great view and vantage point, but also making grading and access difficult. The 8′ ceilings were interrupted by bulkheads, lowering them to 6′-8′ in some rooms.

Image Courtesy © Hoachlander Davis Photography

Image Courtesy © Hoachlander Davis Photography

  • Architects: Reader & Swartz Architects
  • Project: DAS SWARTZENREADER HAUS
  • Location: Winchester, Virginia,US
  • Photography: Hoachlander Davis Photography, Washington, D.C.; Chuck Swartz, AIA, Reader & Swartz Architects, P.C., Kevin Walker, AIA, Reader & Swartz Architects, P.C., Rick Foster Photography Winchester, Virginia
  • Software used: Autocad and SketchUp
  • Structural Engineer: Painter- Lewis, P.L.C., Winchester, Virginia
  • Mechanical Engineer: Comfort Design, Inc., Winchester, Virginia

(more…)

Westport River House in Massachusetts by Ruhl Walker Architects

Friday, April 10th, 2015

Article source: Ruhl Walker Architects

Built on a gentle slope on the Westport River, less than a mile from the coast in southeastern Massachusetts is an unabashedly modern glass house designed for a well known Cambridge general contractor and his wife. Mature oaks and cedars define the property edges and frame dramatic sunset and island views. The architecture expresses the owners’ gregarious way of life, and accommodates their passions for cooking and entertaining their large group of devoted friends.

Image Courtesy © Nat Rea

Image Courtesy © Nat Rea

  • Architects: Ruhl Walker Architects
  • Project: Westport River House
  • Location: Massachusetts, US
  • Photography: Peter Vanderwarker, Nat Rea
  • Software used: Sketchup, Autodesk Autocad
  • Landscape Design: Reed Hilderbrand
  • Interior Design: Diane Cramphin
  • Size: 3000 SFCONDITIONED SPACE
  • Completion:2011

(more…)

Nike Union Square Flagship Installation in San Francisco, California by FreelandBuck

Thursday, April 2nd, 2015

Article source: FreelandBuck

As part of Nike’s overhaul of their flagship store on Union Square, our two-story lobby installation is a dynamic array of over 600 reclaimed bleachers which cantilever out over the escalator leading into the store. The well-worn bleacher board, a material Nike has used in numerous stores to convey familiarity and use, is organized here as a set of vectors that flow through the lobby. Ideally, the anomalies of the material are enough to disrupt the smoothness of the geometry, while the unstable, precarious array disrupts a purely nostalgia reading of the bleachers yielding a wider range of associations.

Image Courtesy © FreelandBuck

Image Courtesy © FreelandBuck

  • Architects: FreelandBuck
  • Project: Nike Union Square Flagship Installation
  • Location: San Francisco, California, US
  • Software used: Rhino and Grasshopper

(more…)

THE RANCHERO in Mazama, Washington by CAST architecture

Thursday, April 2nd, 2015

Article source: CAST architecture

Nestled at the edge of a sub alpine meadow in the upper Methow Valley, the Ranchero is a base camp for year round outdoor adventure and a social h ub for gatherings of friends and family.

Image Courtesy © CAST architecture

Image Courtesy © CAST architecture

  • Architects: CAST architecture
  • Project: THE RANCHERO
  • Location: Mazama, Washington, US
  •  Principal Project Lead: Tim Hammer
  • Design Team: Stefan Hampden, Matt Hutchins, AIA
  • Client: Withheld
  • Structural Engineering: Stoney Point Engineering
  • Project Area:1600 sq. ft. SF home with 800 sq. ft. of covered outdoor space

(more…)

Montee Karp Residence in Malibu, California by Patrick T I G H E Architecture

Wednesday, April 1st, 2015

Article source: Patrick T I G H E Architecture

The 2200 sq. ft. residence is located on a severe hillside site in Malibu overlooking the Pacific Ocean.  The project is an extensive remodel of an existing post-and-beam home in need of a structural, programmatic and environmental upgrade. The residence is re-envisioned for the 21st century.

Image Courtesy © Art Gray Photography

Image Courtesy © Art Gray Photography

  • Architects: Patrick T I G H E Architecture
  • Project: Montee Karp Residence
  • Location: Malibu, California, US
  • Photography: Art Gray Photography, Bran Arifin Photography
  • Project Team: Patrick Tighe Architecture: Evelina Sausina; Antonio Follo; Michael Ho; Kervin Lau; Chia-Min Wang; William Hu; Ted Digiro­lamo; Haleh Olfati; Hazel Aquino; Gelareh Arbab
  • Structural Engineer: A Chan And Company
  • Size: 2,200 SQFT
  • Year: 2014

(more…)

121ST POLICE PRECINCT STATION HOUSE in New York City by Rafael Viñoly Architects

Wednesday, March 18th, 2015

Article source: Rafael Viñoly Architects

Recognizing the need for a greater law enforcement presence and the opportunity for great civic architecture, the New York City Police Department (NYPD) and the Department of Design and Construction (DDC) commissioned Rafael Viñoly Architects to design a station house for Staten Island’s first new precinct in decades, the 121st Precinct.

Image Courtesy © Bruce Damonte

Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Rafael Viñoly Architects
  • Project: 121ST POLICE PRECINCT STATION HOUSE
  • Location: New York City, US
  • Photography: Bruce Damonte

(more…)

Reggio Pre-school and religious center in West Hills, New York by Scalar Architecture

Tuesday, March 17th, 2015

Article source: Scalar Architecture

The pre-school is based on the Reggio pedagogical approach which fosters community through exploration and discovery in a supportive and enriching environment based on the interests of the children through a self-guided curriculum. The environment as a whole becomes a “third teacher”.

Image Courtesy © Miguel de Guzman

Image Courtesy © Miguel de Guzman

  • Architects: Scalar Architecture
  • Project: Reggio Pre-school and religious center
  • Location: West Hills, New York, US
  • Photography: Miguel de Guzman, Imagen Subliminal
  • Team: Julio Salcedo – Principal in Charge, Yetunde Ogunwumi, Megan Roy, Justin Tan, Adam Kuruc, Josh Carrelo-Mendez
  • Structural: Thomas D. Reilly P.E. , Materials: Standing seam enamel metal roof, recycled fiber cement panels, Steel and wood insulated windows, certified harvested wood floors, 2 by 6 balloon frame construction.
  • Photography: Miguel de Guzman, Imagen Subliminal
  • Area: 5,500 sq ft
  • Year of Completion: 2015

(more…)

Upper West Side Penthouse in New York by Turett Collaborative Architects

Saturday, March 14th, 2015

rticle source: Turett Collaborative Architects

Fifty four floors above Broadway, with the Statue of Liberty, the horizon over Long Island and the whole of Central Park in view, this Manhattan penthouse architecture project offered extraordinary potential. The owners had a vision for the space – clean design, a layout with the most panoramic views, and the celebration of a unique collection of Asian art. Architect Wayne Turett of Turett Collaborative Architects (TCA) recognized that the new home had to be a reflection of the clients’ values and ideas and support their close-knit family’s style of living and entertaining. The client sought out TCA for Turett’s design sensibility and broad experience in high-end residential architecture; early meetings revealed a quick rapport and established the intensely collaborative design relationship that would prevail throughout the project.

Image Courtesy © Turett Collaborative Architects

Image Courtesy © Turett Collaborative Architects

(more…)

Cove Residence in Water Mill, New York by Stelle Lomont Rouhani Architects

Friday, March 13th, 2015

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

This bay front house is located on a quiet road off the beaten path in Water Mill within walking distance to the ocean. The new house is configured as two volumes separated by a central circulation core. The habitable portions of both volumes are raised to the required flood elevation, with the space below serving as parking and storage.

Image Courtesy © Matthew Carbone

Image Courtesy © Matthew Carbone

  • Architects: Stelle Lomont Rouhani Architects
  • Project: Cove Residence
  • Location: Water Mill, New York
  • Photography: Matthew Carbone
  • Architect Team: Viola Rouhani, Luca Campaiola, Jonathan Subject
  • Interiors: Eleanor Donnelly, Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

Renton House in Washington by Stettler Design

Saturday, March 7th, 2015

Article source: Stettler Design

Perched above Lake Washington, this new house offers a series of dynamic spaces and a focus in sustainable building techniques.

Image Courtesy © Dale Lang

Image Courtesy © Dale Lang

  • Architects: Stettler Design
  • Project: Renton House
  • Location: Renton, Washington
  • Photography: Dale Lang
  • Software used: Vectorworks and Sketchup
  • Project Team: Daniel Stettler, Will Payne
  • Area: 3,500 sq. ft.
  • Lot Area: 3,500 sq. ft.
  • Year Built: 2011

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy