Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘USA’

Spring Street Salt Shed in New York by Dattner Architects

Tuesday, April 4th, 2017

Article source: Dattner Architects

Located at the terminus of Canal Street at the Hudson River, the Salt Shed’s crystalline, faceted planes enliven this highly visible structure. The cast-in-place concrete structure tapers toward the bottom—creating more pedestrian space—and rises from a glazed moat that will be illuminated at night. The Salt Shed’s solid, crystalline surface acts as a counterpoint to the diaphanous, scrim-like façade of the Manhattan 1/2/5 Garage, directly across Spring Street to the north. Rising nearly 70 feet, the shed houses 5,000 tons of salt and has already become an iconic landmark at this important intersection.

Image Courtesy © Field Condition

  • Architects: Dattner Architects
  • Project: Spring Street Salt Shed
  • Location: New York, USA
  • Photography: Field Condition, Albert Vecerka/Esto

(more…)

35HP in New York by Joeb Moore & Partners

Sunday, March 26th, 2017

Article source: Joeb Moore & Partners

The renovation/addition of this Tudor style residence in Rye, New York links the home to its exterior by adding light filled program and circulation. While maximizing the habitable use of the site, the addition also responds to the key parameters of the existing home, preserving its character and history within the suburban neighborhood context.

Image Courtesy © David Sundberg/Esto

  • Architects: Joeb Moore & Partners
  • Project: 35HP
  • Location: Rye, New York, USA
  • Photography: David Sundberg/Esto and Dorothy Hong
  • Collaborators:

    • General Contractor: Prutting & Company Custom Builders
    • Structural Engineer: Edward Stanley Engineers LLC
    • Civil Enginner: Frangione Engineering, LLC
    • Interior Design: DB Design
  • Design Principal: Joeb Moore
  • Project Manager: Doug Patt
  • Gross Built Area: 4815 square feet
  • Completion Year: 2014

(more…)

Mill Valley Guesthouse in California by Turnbull Griffin Haesloop Architects

Saturday, March 25th, 2017

Article source: Turnbull Griffin Haesloop Architects

Sited in an existing small level clearing at the top of a steeply sloping Mill Valley lot surrounded by mature cedar and redwood trees, this 640 square foot guest house is designed to serve multiple generations and functions; a guest room for visiting parents and friends, a media room, and a hangout space for teenage children. The porch and media room are situated on the more open side of the site and the guest room is tucked into the trees.

Image Courtesy © David Wakely

  • Architects: Turnbull Griffin Haesloop Architects
  • Project: Mill Valley Guesthouse
  • Location: Mill Valley, California, USA
  • Photography: David Wakely
  • Design Team: Eric Haesloop, Mark Hoffman
  • Geotechnical & Civil Engineer: DAC Associates
  • Structural: Fratessa, Forbes & Wong
  • Landscape: Outerspace Landscape Architecture
  • General Contractor: Hennessey Construction
  • Area: 640 sq. ft.
  • Project Year: 2016

(more…)

Rock Creek House in Washington D.C. by NADAAA

Saturday, March 25th, 2017

Article source: NADAAA 

The Rock Creek House is an adaptive re-use project of a 1920’s brick structure that was originally composed of two floors, with a mechanical basement and attic. This adaptation leverages the robustness of the existing structure to capture the attic and basement to double the house’s size, while expanding its functions into the landscape.

Image Courtesy © John Horner

  • Architects: NADAAA
  • Project: Rock Creek House
  • Location: Washington D.C., USA
  • Photography: John Horner
  • Software used: Autocad, Rhino
  • Principals: Nader Tehrani; Katherine Faulkner, AIA
  • Project Manager: Harry Lowd
  • Project team: Sarah Dunbar, Remon Alberts, John Houser, Stephen Saude, Jonathan Palazzolo, Lisa Lostritto, Parke Macdowell, David Richmond, Dane Assmusen, Ghazal Abbasy-Asbagh,  Mehdi Alibakhshian, Sina Mesdaghi, Tom Beresford, Dan Gallagher
  • Structural Engineer: SGH
  • Mechanical Engineer: Allied Consulting Engineering

(more…)

New York City Offices Complemented with Fashionable, Durable Banker Wire Mesh in Elevator Cabs

Friday, March 24th, 2017

Article source: Banker Wire

Corporate tenants in 589 5th Avenue, a 17-story mid-century building in Midtown Manhattan, now have new elevator cabs to complement their redesigned corridors and existing lobby. The cabs are clad with Banker Wire mesh, offering a sophisticated look with unmatched durability.

A total of four elevators were redesigned and clad with Banker Wire’s DF-6 stainless steel woven metal mesh, in concert with frosted back-painted glass, LED lights and terrazzo tile.

Image Courtesy © Banker Wire

  • Manufacturer: Banker Wire
  • Project: New York City Offices Complemented with Fashionable, Durable Banker Wire Mesh in Elevator Cabs
  • Location: Manhattan, New York City, USA

(more…)

Restless Response: Emergency Medical Station 50 at Queens Hospital in New York City by Dean/Wolf Architects

Sunday, March 19th, 2017

Article source: v2com

The Queens Hospital EMS station was commissioned by the design excellence initiative process implemented by the New York City Department of Design and Construction, for the Fire Department of New York City.

Kathryn Dean, Principal for Dean/Wolf Architects explains the design by staying “I am interested in the capacity for architecture to convey identity and meaning through emotional resonance. I believe this happens through the impact of materials and form coming together in a particular place… In order to understand the building, it is important to understand two departure points: First, the building was commissioned shortly after 9/11. Second, when I work, I often build intuitive paper models to investigate ideas. When I received the commission, I started making these models. After several more rational schemes, the double horizontal bars emerged. It took me a bit of thought to realize why this felt right. They were my own deep emotional response to the fallen towers.”

The diagonal form pulses with the anticipation of movement, embodying the programmatic need for immediate action and energizing the community with a sense of engagement, Image Courtesy © Paul Warchol

  • Architects: Dean/Wolf Architects
  • Project: Restless Response: Emergency Medical Station 50 at Queens Hospital
  • Location: New York City, USA
  • Photography: Paul Warchol

(more…)

Blue Table Post in Brooklyn, New York by WSDG-Walters Storyk Design Group

Sunday, March 19th, 2017

Article source: WSDG-Walters Storyk Design Group 

Blue Table Post, an ultra-modern video/audio post-production complex with an artisan-based creative philosophy and a high technology core is already drawing stars to its brand new, top-flight suites. A long-time dream of triple Emmy-winning editor Oliver Lief, the complex was designed to support his creative talents and, those of Emmy-winning recording mixer/sound designer Rich Cutler and senior colorist/vfx artist Begonia Colomar.  Situated in a handsomely renovated five story building, in Brooklyn’s burgeoning Boerum Hill neighborhood, Blue Table Post is a collaboration by architects Craig Shillito, Bob Kellner and Chris Inthurburn, and Architectural /Acoustic consultants, WSDG-Walters-Storyk Design Group. The first project in the door was Michelle Obama’s CNN “We Will Rise” documentary directed by Tony Gerber, for which Blue Table handled all of the editing, sound-mixing, color grading, graphics and vfx. They had the pleasure of collaborating on site with Meryl Streep for nine days of intensive writing and VO.

Blue Table Post 3D Dolby Atmos Mix Room (r-t-f), Image Courtesy © Tom Schaefer Crossley Acoustics

  • Acoustic Consultants: WSDG-Walters Storyk Design Group
  • Project: Blue Table Post
  • Location: Brooklyn, New York, USA
  • Photography: Tom Schaefer Crossley Acoustics

(more…)

Cowiche Canyon Kitchen and Ice Bar in Yakima, Washington by Graham Baba Architects

Saturday, March 18th, 2017

Article source: Graham Baba Architects

The first half of the 20th-century was a time of growth and dignity for downtown Yakima. Presidents Roosevelt and Taft visited the emerging agricultural center where the main street featured fountains, grand theaters, and stately, multi-story brick-and-masonry buildings. By mid-century, however, most of these structures had been demolished to make way for parking lots as businesses struggled to keep their downtown relevant and residents fled to the suburbs.

Image Courtesy © Lara Swimmer

  • Architects: Graham Baba Architects
  • Project: Cowiche Canyon Kitchen and Ice Bar
  • Location: Yakima, Washington, USA
  • Photography: Lara Swimmer, Jenn LaFreniere
  • Software used: Autocad, Google SketchUp

(more…)

Five Fields Play Structure in Lexington, Massachusetts by Matter Design + FR|SCH Projects

Friday, March 17th, 2017

Article source: Matter Design 

This play structure is situated on the sloping landscape of a mid-century modern common land, where neighborhood kids enjoy a shared backyard. The Architects Collaborative designed and developed the Five Fields neighborhood in the early 1950s hoping to foster community by creating a piece of shared common land. In the ensuing 60+ years homeowners have come and gone but the community and its care and appreciation for the common land remain. TAC conceived the neighborhood as an experiment and the community, wishing to keep the experimental spirit alive, requested a structure that is both safe and exhilarating for the kids. They wanted something that would challenge the kids without any singularly functional elements.

Image Courtesy © Matter Design + FR|SCH Projects

  • Architects: Matter Design + FR|SCH Projects (Brandon Clifford, Michael Schanbacher)
  • Project: Five Fields Play Structure
  • Location: Lexington, Massachusetts, USA
  • Project Team: Dar Adams,  Courtney Apgar,  Josh Apgar, Michael Leviton, Daniel Marshall, Chris McGuiness, Dan Roseman
  • Graphic Design: Johanna Lobdell
  • Kid Consultants: Liam Apgar, Mack Apgar, Bella Dubrovsky, Sam Leviton, Ainsley Schanbacher,  Judson Schanbacher
  • Size: 115 sqft  / 36’ long, 18’ tall and 4’ wide 66’ zipline
  • Year: 2016

(more…)

555 Howard in San Francisco, California by Renzo Piano Building Workshop

Thursday, March 16th, 2017

Article source: Renzo Piano Building Workshop 

OVERVIEW

San Francisco‐based Pacific Eagle and local entitlement partner SKS Partners are proposing a 36-story mixed-use residential and hotel property at 555 Howard, designed by Renzo Piano Building Workshop (RPBW), in collaboration with Mark Cavagnero Associates. The LEED Platinum-targeted project will include 69 residential units, a 255-room luxury hotel, meeting and ballroom facilities, a spa and fitness center, ground floor restaurant, a skybar/café on the top floor that will be open to the public and a rooftop public open space with panoramic views of the city and bay.

Second And Howard, Image Courtesy © Steelblue

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy