Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘USA’

Ballantrae Court in Florida by KZ Architecture

Friday, February 2nd, 2018

Article source: KZ Architecture

This Residence was developed as a seasonal home in a golf community in South Florida.  The program specified ample guest accommodations for the clients’ extended family and friends.

The project involved a large program that would yield a massive home on a limited and restricted site.  The design strategy involved deconstructing the volume into pavilions that could generate a dialogue between built form and landscape and create intimate connections between the golf course and the living spaces.

View from the rear. Generous overhangs and louvers pervade throughout the structure to protect it from the harsh Florida sun. Spacious and distinct exterior living spaces such as terraces, porches and balconies continuously connect the structure to the outside, seamlessly integrating indoor and outdoor spaces, Image Courtesy © Robin Hill

  • Architects: KZ Architecture
  • Project: Ballantrae Court
  • Location: South Florida, USA
  • Photography: Robin Hill

(more…)

Hope’s® Steel Windows and Doors Open Up Living Spaces of D.C. Home in Washington, D.C. by ROBERT M. GURNEY, FAIA

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: ROBERT M. GURNEY, FAIA

Hope’s® Hopkins Series™ steel slide and fold doors along with Landmark175™ Series steel windows and doors, all featuring Thermal Evolution™ technology, lend a modern aesthetic to the traditional style of this Washington, D.C. home.

Hopkins Series slide and fold doors on the ground level help create a seamless transition from the beautiful backyard garden to the modern, art-inspired interior.

The existing D.C. residence had a traditional layout with compartmentalized spaces, heavy trim, and a dark palette of materials. The scenic garden, developed over the owners’ thirty years at the property, seemed isolated from the interior spaces.

Image Courtesy © Anice Hoachlander/Hoachlander Davis Photography

  • Architects: ROBERT M. GURNEY, FAIA
  • Project: Hope’s® Steel Windows and Doors Open Up Living Spaces of D.C. Home
  • Location: Washington, D.C., USA
  • Photography: Anice Hoachlander/Hoachlander Davis Photography

(more…)

Stack House in Minneapolis, Minnesota by Lazor Office

Tuesday, January 30th, 2018

Article source: Lazor Office 

The Stack House is essentially a stack of blocks. Solid blocks of private spaces are stacked in an open, laced pattern to form voids for shared living space. The blocks are positioned in response to the urban and natural setting in relation to the site. The result is an open, two-story void of shared space that is simultaneously protected for privacy and immersed in its natural surroundings. Contrasting materials express this stacking and shifting on the exterior. Inside, the blocks are carefully carved with curves and surfaced in white oak to shape more intimate spaces to join a family together to share a meal, to recline, read and take in the majestic oak outside, or to play the piano and fill the void with music.

Image Courtesy © Lazor Office

  • Architects: Lazor Office
  • Project: Stack House
  • Location: Minneapolis, Minnesota
  • Software used: SketchUp, Autocad, Revit, Rhino
  • Completion Date: 2016

(more…)

Self-Excavation Hurricane House in Louisiana by Margot Krasojević Architects

Monday, January 29th, 2018

Article source: v2com

The hurricane house is located near the Louisiana coastline which has a history of hurricanes and their destructive effects.

Due to Louisianna’s location along the Gulf of Mexico and bordering the Atlantic, ocean storms accelerate descending on the state from the coast of Africa which is where they are formed.

Constructed wetland floodwater drainage frame, Image Courtesy © Margot Krasojević

(more…)

Natural History Museum of Los Angeles County in California by CO Architects

Monday, January 22nd, 2018

Article source: CO Architects

CO Architects’ innovative expansion and modernization of the 100-year-old Natural History Museum (NHM) of Los Angeles County fully engages museum-goers and puts an interactive and contextually responsive public face on the museum. Through a highly visible redesign of the museum’s North Campus, featuring a new glass pavilion, entry bridge, outdoor amphitheater, and newly developed landscape, the museum has become an inviting indoor-outdoor experience for visitors and passersby. The iconic Beaux-Arts style 1913 Building was retrofitted and renovated—along with the famed Dinosaur Hall—via an investigative process referencing original drawings to preserve the building’s infrastructure. With a completely re-imagined campus, the museum now offers its patrons an active and dynamic center for public engagement and scientific exploration for the next century.

Image Courtesy © Tom Bonner

  • Architects: CO Architects
  • Project: Natural History Museum of Los Angeles County
  • Location: Los Angeles County, California
  • Photography: Tom Bonner, Tom Lamb and 2_L_Studio
  • Landscape Architect: Mia Lehrer + Associates
  • Structural Engineer: John A. Martin & Associates
  • Civil Engineers: Psomas
  • Size: 108,000 square feet indoors; 3.5 acres outdoors

(more…)

Zig Zag in Los Angeles, California by Dan Brunn Architecture

Sunday, January 21st, 2018

Article source: Dan Brunn Architecture

Israeli-born architect Dan Brunn, AIA, of Los Angeles, designed a modern waterfront home with deep terraces on each floor to maximize outdoor spaces and ocean views. The three-story house occupies a narrow oceanfront lot on Venice Beach between a house previously completed by Brunn (for a different owner) and a two-story apartment building. This tight infill site led the architect to maximize openness and daylight inside the house so the rooms feel spacious and unencumbered. Numerous skylights, floor-to-ceiling glass, and generous windows illuminate the house from the top and sides. The zig-zag shape of the beachfront balconies, gray stucco panels, and rhythmic window patterns create dynamic façades. The visual interplay of projecting and recessed planes facing the beach suggests the ebb and flow of the ocean tides as seen from the house—and artfully comply with local set-back and height regulations.

Image Courtesy © Brandon Shigeta

  • Architects: Dan Brunn Architecture
  • Project: Zig Zag
  • Location: Los Angeles, California
  • Photography: Brandon Shigeta
  • Client: Bruce and Erica Alberts
  • General Contractor: RJC Builders
  • Structural Engineer: The Office of Gordon L. Polon
  • Civil Engineer: Obando and Associates, Inc.
  • Size: 4,500 square feet; three floors

(more…)

Los Altos Residence in California by Bohlin Cywinski Jackson

Thursday, January 18th, 2018

Article source: Bohlin Cywinski Jackson 

Located in an established Los Altos neighborhood, this single-family residence is a modernist reinterpretation of the Northern California ranch style home the clients desired. Nestled amongst neighboring houses and a landscape of mature trees, the residence maintains a sense of privacy and offers this young family reprieve from the bustle of daily activities.

Image Courtesy © Nic Lehoux

  • Architects: Bohlin Cywinski Jackson
  • Project: Los Altos Residence
  • Location: Los Altos, California
  • Photography: Nic Lehoux
  • Software used: Autocad
  • Design Team: 
    • Design Principal: Gregory Mottola, FAIA
    • Project Manager: Laing Chung, Priya Mara, RA
    • Team Member: Joe DiNapoli, RA, Lauren Ross, Michael Waltner, RA
  • Size:

    • Main: 4,151 SF 
    • Guest: 479 SF

(more…)

7510 Zimple in New Orleans, Louisiana by OJT

Thursday, January 18th, 2018

Article source: OJT

The project occupies a previously vacant parcel adjacent the clients existing home. The new home is a linked primary residence for their aging parents with a secondary rental unit. The expressed intent was to create a balance between a shared living experience between the families and a sense of autonomy. The primary unit occupies the entire ground floor, which is organized around a deeply recessed entry porch and an internal, private courtyard. Social program components — kitchen, living, dining — were position to respond to similar spaces of the existing home to create shared-use relationships. Whereas private spaces were located towards the extremities. The secondary unit occupies the street-side second floor, which is accessed from the shared entry porch, and intentionally mirrors the second-floor form of the existing home.

Image Courtesy © William Crocker

  • Architects: OJT
  • Project: 7510 Zimple
  • Location: New Orleans, Louisiana USA 
  • Photography: William Crocker
  • Design Team: Robert Baddour, Rebecca X. Fitzgerald, Lauren Hickman, Kristian Mizes and Jonathan Tate.
  • Structural Engineer: Walter Zehner, Engineer
  • Area: 2,200 Square Feet
  • Year: 2016

(more…)

Old Orchard in East Hampton, New York by Blaze Makoid Architecture

Monday, January 15th, 2018

Article source: Blaze Makoid Architecture

One year after purchasing Old Orchard, the homeowners brought on Blaze Makoid to give the residence a complete redo. The original structure was configured as a linear, single story, glass and metal box with grade carved down to basement level at both ends. This provided below-grade access to a garage at one end and a small courtyard for two lower level bedrooms at the other.

Image Courtesy © Joshua McHugh

(more…)

A+M Residence in Sardis, Mississippi by archimania

Monday, January 15th, 2018

Article source: archimania 

An active couple wanted a simple and clean, yet tough and durable, retirement home. Sited in a cattle pasture in rural Mississippi, this house is a retreat for an active couple to escape busy city life. Appreciating the simple agrarian structures of the region, the clients requested a house that was simple and clean, yet tough and durable. The owners are avid chefs and enjoy outdoor activities like cooking, biking, swimming and dining. A linear bar forms the primary body of the house with its proportions intentionally exaggerated to create a long line when viewed from a distance. The simple form of the shed profile creates a gable when combined with the projection to the rear which frames the pool.

Image Courtesy © Hank Mardukas Photography

  • Architects: archimania
  • Project: A+M Residence
  • Location: Sardis, Mississippi, USA
  • Photography: Hank Mardukas Photography
  • General Contractor: Oak Rivers Fine Homes
  • Consultants: Chad Stewart & Associates, Inc.
  • Construction Cost: $905,200 or $172/sf
  • Square Footage: 5,275

(more…)

Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise