Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Valencia’

The Forest House in Valencia, Spain by Ramon Esteve Estudio

Friday, October 28th, 2016

Article source: Ramon Esteve Estudio

The House in the Forest is settled in an extensive residential area. A large pine forest on the plot itself is the closest surroundings of the house.

On the basis of four stone walls, we generate prismatic volumes that fragment the space, identifying each room. The interstitial area between the parts is covered by an element of wood, which acts as a distributor and connector between the spaces of the house.

Image Courtesy © Mariela Apollonio

Image Courtesy © Mariela Apollonio

  • Architects: Ramon Esteve Estudio
  • Project: The Forest House
  • Location: Chiva, Valencia, Spain
  • Photography: Mariela Apollonio
  • Collaborating Architects: Anna Bosca, Víctor Ruiz, Estefanía Pérez, María Martí
  • Collaborators: Silvia M. Martínez, Tudi Soriano
  • Technical Architect: Emilio Pérez
  • Construction: Construcciones Francés
  • Project Manager: Gonzalo Llin
  • Built Surface: 608m2
  • Project: May 2013
  • Completion date: April 2014

(more…)

Casa Flora in Valencia, Spain by Gradolí&Sanz Arquitectos

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: Gradolí&Sanz Arquitectos

Restoration of a town house overlooking two streets with a minor different in altitude between both. The main façade has been maintained along with the two main bays forming the existing construction, with a new side annex being added to this that contains the rear façade and where the garage is housed. This new construction has been taken advantage of in order to create a basement floor intended for installations, washroom and storeroom.

Image Courtesy © Mariela Apollonio

Image Courtesy © Mariela Apollonio

  • Architects: Gradolí&Sanz Arquitectos (Carmel Gradolí & Arturo Sanz)
  • Project: Casa Flora
  • Location: Calle Alegret nº14. Barrio de Benimaclet, Valencia, Spain
  • Photography: Mariela Apollonio
  • Constructor: Ensecon Obras S.L.
  • Quantity surveyor: Julia Fernández  Sorókina
  • Interior design and lighting: Carmen González Úbeda
  • Plot surface area: 108 m2
  • Built-up surface area: 270 m2
  • Project implementation date: 2011
  • Construction date: 2013-2014

(more…)

LOFT REHABILITATION AT “EL CABAÑAL” VALENCIA in Spain by AMBAU taller d’arquitectes

Saturday, July 2nd, 2016

Article source: AMBAU taller d’arquitectes

This peculiar and personal “loft” is located near Malvarrosa Beach, in the distinctive neighborhood of “El Cabañal” at Valencia City. The Origin house responded to the top floor of a very common type of town house between party walls. It’s accessed from the Street through a narrow staircase. The depth of plot required the existence of intermediate rooms that were illuminated and ventilated by a small courtyard; on the other hand, the kitchen and the “toilet” occupied the rear façade as attached parts, and connected through an ancient terrace that had been closed; Finally, throughout the house roof was a ceiling of plaster that hid the actual volume of the steep cover Gable.

Image Courtesy © Germán Cabo

Image Courtesy © Germán Cabo

  • Architects: AMBAU taller d’arquitectes
  • Project: LOFT REHABILITATION AT “EL CABAÑAL” VALENCIA
  • Location: District of Cabañal (Valencia ), Spain
  • Photography: Germán Cabo
  • Surface area: 57 + 16 m2
  • Built: 2015

(more…)

“House in la Cañada” in Valencia, Spain by Ramón Esteve Estudio

Friday, June 17th, 2016

Article source: Ramón Esteve Estudio

The house in La Cañada is placed on a residential area very close to Valencia. Its plot is surrounded by existing vegetation and opened to its immediate surroundings. A large number of pine trees and palm trees forms the background of the house.

The origin of the project is the need of self-enclosed house, protected from the exterior but also fluid and opened to the depth of the garden.

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

  • Architects: Ramón Esteve Estudio
  • Project: House in la Cañada
  • Location: Paterna, Valencia, Spain
  • Project Team: Anna Boscà, Estefanía Pérez, María Parra
  • Staff: Tudi Soriano
  • Building Engineer: Emilio Pérez
  • Area: 1053 m2
  • Year: 2016

(more…)

Casa Mariam in Valencia, Spain by Antonio Altarriba Comes Arquitecto

Sunday, May 15th, 2016

Article source: Antonio Altarriba Comes Arquitecto 

The house is a response to the site where it sits, with the southern part inside the plot and the north facing the street.

Conceptually speaking consists of a volume for the day area on the ground floor, dressed externally with white plaster for the rear areas, and wood for the front, and another volume to the sleeping area located on the top floor, covered with phyllite stone , which is supported by the lower volume and flies in the south and west side.

Image Courtesy © Diego Opazo

Image Courtesy © Diego Opazo

  • Architects: Antonio Altarriba Comes Arquitecto
  • Project: Casa Mariam
  • Location: Betera, Valencia, Spain
  • Photography: Diego Opazo
  • Area: 434 m2
  • Year: July 2009 / 2013             

(more…)

Blanc i Negre Restaurant in Valencia, Spain by Ramón Esteve Estudio

Sunday, March 13th, 2016

Article source: Ramón Esteve Estudio 

Blanc i Negre was based on the aim of recovering the essence of a traditional bar. Its cooking style reflects its environment: an interpretation of the local cuisine that stands up for the taste and quality of the local products.

Image Courtesy © Alfonso Calza

Image Courtesy © Alfonso Calza

  • Architects: Ramón Esteve Estudio 
  • Project: Blanc i Negre Restaurant
  • Location: Ontinyent, Valencia, Spain
  • Photography: Alfonso Calza
  • Interior Design: Ramón Esteve
  • Graphic Design: Ramón EsteveEstudio
  • Collaborators: Isabel Rincón de Arellano, Isabel Meyer, Nacho Poveda
  • Client: Luna Grupo
  • Video: Alfonso Calza
  • Project: Octubre 2015
  • Completion date: December 2015

(more…)

La Ferrera Restaurant in Valencia, Spain by Versea architecture

Thursday, March 3rd, 2016

Article source: Versea architecture

The project consisted in completely rebuilding and designing a restaurant in the seafront ofPinedo, Valencia, in Spain.

The work was done close to the owners, who wanted to thansmit the mediterranean essence of their restaurant in the building, having a warm, welcoming place for their customers.

Image Courtesy © German Cabo

Image Courtesy © German Cabo

  • Architects: Versea architecture
  • Project: La Ferrera Restaurant
  • Location: Pinedo Beach, Valencia, Spain 
  • Photography: German Cabo
  • Designer: Versea (Isabel Señer and Marina B. Vercher)
  • Client: La Ferrera Restaurant
  • Design Year: 2015

(more…)

Quarry House in Valencia, Spain by Ramón Esteve Estudio

Saturday, February 27th, 2016

Article source: Ramón Esteve Estudio 

Located on the top of a hillside, in one of the most established housing states of Valencia, the House of the Quarry is based on the extreme conditions of the ground with the aim of climbing the slope to get views to the landscape.

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

  • Architects: Ramón Esteve Estudio
  • Project: Quarry House
  • Location: Valencia, Spain
  • Collaborating architects: Anna Bosca, Víctor Ruiz, Estefanía Pérez, María Martí, Benedetta Chicchini,
  • Collaborators: Tudi Soriano, Technical Architect, Emilio Pérez
  • Project: 2015

(more…)

Under the blue sky _ Penthouse in Valencia, Spain by Gallardo Llopis Architects

Thursday, February 11th, 2016

Article source: Gallardo Llopis Architects

CONTINUITY | Continuous house concept

The project tries to emphasize the characteristics of a double-oriented penthouse. It is designed as a longitudinal space open at both ends producing a visual communication between two facades.

Mobile screens modulate gradually this connection and allow different configurations for this space.

Image Courtesy © Fernando Alda

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: Gallardo Llopis Architects
  • Project: Under the blue sky _ Penthouse
  • Location: Valencia, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Architects in charge: Carlos Gallardo Llopis, Javier Gallardo Llopis, José Luis Gallardo Blanquer
  • Collaborators: Emmanuel García Menguzzato, Fernando Usó Martín, David Gallardo Llopis, Gemma Aparicio Valero, Ana Llopis Reyna, José Alabau Casaña, 3D Visual Effects, Justine McIvor
  • Contractor: BFM Aedificatoria
  • Built Area: 280,64m2
  • Project Year: 2014

(more…)

Escola Gavina’s multipurpose pavilion in Valencia, Spain by Gradolí & Sanz

Thursday, July 23rd, 2015

Article source: Gradolí & Sanz

The expansion of educational facilities of the “Escola Gavina” involves the construction of a pavilion which can host all type of mass events (meetings, parties, theatrical and musical performances, etc.) in addition to regular use as sports ground. The program comes complete with one music room and a psychomotor one.

Image Courtesy © Mariela Apolllonio

Image Courtesy © Mariela Apolllonio

  • Architects: Gradolí & Sanz
  • Project: Escola Gavina’s multipurpose pavilion
  • Location: Partida La Martina , Picanya , Valencia, Spain
  • Photography: Mariela Apolllonio
  • Authors: Arturo Sanz & Carmel Gradolí , architects and Carmen Martinez Gregori , architect
  • Collaborators: VALTER, Valencian structures
  • Structural calculations: Pablo Gomez Sanchez
  • Plant engineering: Vallet Francisco Ferrer. technical architect
  • Program: Multipurpose Hall School Gavina (more…)
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy