Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Victoria’

Fish Creek House in Victoria, Australia by Edition Office

Tuesday, October 3rd, 2017

Article source: Edition Office

The house sits firmly along a winding ridgeline on the outskirts of the small township of Fish Creek. The home surrounds itself in a highly textured brickwork wall in response to its exposed position to strong local winds and a nearby country road. This long wall wraps the three nested, black timber pavilions of the house like a rough and coarse blanket and offers them shelter while they sit upon the lower wall edge and gaze out upon the undulating and extraordinary coastline of Wilsons Promontory. The three pavilions are pulled out from each other and from the northern edge of the rough brick wall to allow sunlight to slide deep into a series of sheltered and planted courtyards that offer immediate garden and deck relationships to the interior spaces. These interiors provide a warm and robust palette of timber-lined walls, black-pigmented concrete floors and black form-ply ceilings.

Image Courtesy © Edition Office

 

  • Architects: Edition Office
  • Project: Fish Creek House
  • Location: Victoria, Australia

(more…)

Waltham Jewel in Victoria, Australia by Melbourne Design Studio (MDS)

Friday, August 11th, 2017

Article source: Melbourne Design Studio (MDS)

Melbourne Design Studios (MDS) are terrifically adaptable. Given a brief for contemporary new residences for a development, the team also took on the dilapidated heritage home on the allotment, transforming it into ‘Waltham Jewel’, one of Richmond’s finest homes.

Image Courtesy © Peter Clarke Photography

  • Architects: Melbourne Design Studio (MDS)
  • Project: Waltham Jewel
  • Location: Richmond, Victoria, Australia
  • Photography: Peter Clarke Photography
  • Software used: Vectorworks, BIM
  • Project Team: MDS: Marc Bernstein-Hussmann, Felicity Bernstein, Paola Provinciali
  • Builder: H Daniel Constructions
  • Building Surveyor: Metro Building Surveying
  • ESD Consultant: Melbourne Design Studios (MDS)
  • Structural Engineer: Hive Engineering
  • Services Engineer: NJM
  • Completion Date: April 2016

(more…)

KLANG & CO. asian food depot in Victoria, Australia by PNEU ARCHITECTS

Thursday, July 6th, 2017

Article source: PNEU ARCHITECTS

The Klang & Co. conceptual design pivots around a desire to combine the tactility of the experience of dining with the contextual quality of Malaysia Klang Depot, which is the provenance of the restaurant culture. The design draws inspiration from Heston’s dish ‘Sound of the sea’, the dish composes the sound of sea wave audible through magnifying the echoes within the sea shell and the olfactory experience of smelling the sea water, Heston aims to heighten the senses associated with dining in order to enhance the innate quality of the ingredients. Our design deploys elements which invoke sensual responses and contextual association, the crane structure overhead adds visual potency to the dining environment, it reflects the industrial oil processing which is essential to Klang’s economic boom, the artificial identity of the crane is counterpoised by the suspended tables, translucent screen wall which signify sea bubble and the sea; and level of bright glimpse effect throughout the spatial arrangement, embodied the illumination atmosphere of the Klang depot’s night life . Deliberately designed elements permeate the restaurant to embellish the overall setting just as sea lives dwell in the sea. The restaurant layout celebrates the coastal industrial process of on and offloading cargo containers, a parallel can be drawn with the on and offloading of pre-packaged food, just like modern craft no longer limits itself to handmade goods and is continuously expanding its possibilities through machine processing, the craftsmanship of takeaway food can inherit authenticity and quality without compromising the effectiveness of its distribution.

Image Courtesy © Jack Lovel

  • Architects: PNEU ARCHITECTS
  • Project: KLANG & CO. asian food depot
  • Location: Shop 8/672 Glenferrie Road Hawthorn Victoria Australia
  • Photography: Jack Lovel
  • Clients: KLANG & CO. Asian Food Depot
  •  Design Team: Nelson Lee, Kiet Yeang Chew, Nick Huynh, Phoebe Wong
  • Builder:  JNT Building Co.
  • Mechanical Engineer: Keeair Refrigeration Pty Ltd
  • Graphic Manufacturers: A Better Sign Pty Ltd, Cargo Crew, O’kelly Group Pty Ltd
  • Budget: AUD 200,000.00 approx
  • Built Area (m2 or sqft): 56m²
  • Completion Year: 2017

(more…)

Arrow Studio in Victoria, Australia by nervegna reed architecture

Wednesday, July 5th, 2017

Article source: nervegna reed architecture 

The Arrow Studio was conceived as an out of focus, reflective vortex in the Australian landscape.

Our client Mr. White retired to the countryside near Hanging Rock in Victoria a few years before the project started. His brief was to build a small gallery in the back yard facing the bush, where he could hang paintings and photos and also use as a studio. For security reasons, as well as to maximize hanging space, we were asked to have minimal windows, and for those windows to be framed in a way that intruders could not break in.

Image Courtesy © Sam Reed + Toby Reed

  • Architects: nervegna reed architecture (Toby Reed)
  • Project: Arrow Studio
  • Location: Hanging Rock, Victoria, Australia
  • Photography: Sam Reed + Toby Reed
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 48 sqm
  • Completion Year: 2013

(more…)

Beach House in Victoria, Australia by DX Architects

Friday, June 2nd, 2017

Article source: DX Architects

The Blairgowrie Beach House on the Mornington Peninsula retained and altered the rear proportion of the existing building and expanded the dwelling forward on a steeply sloped site to accommodate additional living and sleeping areas. Manipulations of the building form were employed to address the access disconnect and setup a conceptual framework where we continued our practices interest in spatial division patterns. The new first floor incorporates a large cantilevered metal clad form which created a covered area for car parking, and was counteracted with concrete rendered vertical walls which pushed out to level out the land. Continuing formal manipulations, the metal clad form had volumes carved out to incorporate a balcony space, and a feature vertical window to illuminate at night and interact with the public realm when the house is being occupied.

Image Courtesy © Aaron Pocock

  • Architects: DX Architects
  • Project: Beach House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Aaron Pocock

(more…)

Bendigo Library in Victoria, Australia by MGS Architects

Thursday, May 11th, 2017

Article source: MGS Architects 

Since its opening in 1984, Bendigo Library has proved both popular and successful, welcoming almost 500,000 users through its doors each year and providing membership services to 40,000 people.

Adjacent to the stately Bendigo Town Hall, and positioned at the gateway to the Hargreaves Mall shopping precinct, the building is ideally placed to embody the principles of access and communication, which are so important to a confident, caring community.

Image Courtesy © Latreille Delage Photography

  • Architects: MGS Architects
  • Project: Bendigo Library
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Latreille Delage Photography

(more…)

Hindmarsh Shire Council Corporate Offices in Victoria, Australia by k20 Architecture

Thursday, April 13th, 2017

Article source: k20 Architecture

Located in the rural setting of Nhill, Victoria, Hindmarsh Shire Council Corporate Offices is a technologically advanced Corporate Civic and Administration Centre with Environmentally Sustainable Design (ESD) principles at the core of the building’s design intent.

Completed in 2014 the precinct re-uses the existing 1960’s building and encapsulates it within its new contemporary built form. The building was inspired by the town’s identity as a hub of wheat production with steel storage silos and agricultural sheds dotting the landscape. The centre’s form and restrained material palette of timber, steel and glass gives subtle references to the local agricultural context; utilising the craftsmanship of the folded metal inherent in the silos in the form of locally sourced steel and zinc finishes along the building’s exterior.

Image Courtesy © k20 Architecture

  • Architects: k20 Architecture
  • Project: Hindmarsh Shire Council Corporate Offices
  • Location: Victoria, Australia

(more…)

Mt Macedon House in Australia by Field Office Architecture

Saturday, February 25th, 2017

Article source: Field Office Architecture

Mount Macedon House was a significant and challenging design opportunity, with a complex site, strict bushfire protection regulations and specific client brief all playing an important role in the final project outcome.

A long, yet narrow site, it is nestled into the side of Mount Macedon with sweeping views across bushland to the north and north east in a very tranquil and restful setting.

Image Courtesy © Dan Farrar

  • Architects: Field Office Architecture
  • Project: Mt Macedon House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Dan Farrar
  • Software used: Microstation and SketchUp
  • Project Team: Chris Barnes, Nick Crawford
  • Completed: September 2016

(more…)

Chadstone Shopping Centre in Victoria, Australia by The Buchan Group + CallisonRTKL

Wednesday, February 22nd, 2017

Article source: The Buchan Group

The first stage of Chadstone’s $660 million redevelopment was recently unveiled, reinforcing the retail mecca’s infinite capacity for reinvention.

The latest revamp of the premier shopping and lifestyle destination delivers a centre unlike anything Australia has ever seen, introducing over 100 new retailers, two new dining precincts, a Hoyts digital cinema complex, the Southern Hemisphere’s first LEGOLAND Discovery Centre and a Tesla Motors dealership.

Image Courtesy © Michael Gazzola

  • Architects: The Buchan Group + CallisonRTKL
  • Project: Chadstone Shopping Centre
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Michael Gazzola

(more…)

Mornington Beach Houses in Victoria, Australia by Habitech Systems

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: Habitech Systems 

This project on the Mornington foreshore creates two double storey houses on a lot facing Mills Beach and bordering the mouth of Tanti Creek with full utilisation of Habitech’s panel system.

Situated near Melbourne in the Victorian town of Mornington, the brief to design two beach houses was primarily driven by the opportunity to create living spaces with extensive northern views over Port Phillip Bay, and both the opportunities and limitations of its creek side location. One house has been designed for our clients to live in, with the second house being offered for sale upon completion.

Image Courtesy © Habitech Systems

  • Architects: Habitech Systems
  • Project: Mornington Beach Houses
  • Location: Victoria, Australia

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise