Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Zhejiang’

Wheat Youth Arts Hotel in Zhejiang, China by X+Living

Wednesday, November 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

Sometimes, a city’s hotel weighs more than its attractions.

Hangzhou, a city enjoys a long history, modern civilization and striking features. How could it be possible missing a starting point that makes tourists excited about the trip to Hangzhou even when booking hotel on Ctrip.

Target customers of Wheat Youth Arts Hotel are young people or people who think they are still young. The goal is to design a hotel which itself will flirt with tourists, and a place welcomes tourists to tease at each other.

Image Courtesy © SHAO Feng

Image Courtesy © SHAO Feng

  • Architects: X+Living
  • Project: Wheat Youth Arts Hotel
  • Location: No. 9, Tai’an Road, Binjiang District, Hangzhou, Zhejiang, China
  • Photography: SHAO Feng
  • Design Director: LI Xiang
  • Design Team: FAN Chen, CHEN Dan, WU Feng, ZHANG Xiao, REN Li-Jiao
  • Area: 4500 sqm

(more…)

Zhoushan Sports Stadium in China by John Curran Architects

Sunday, November 8th, 2015

Article source: John Curran Architects

Chinese New Year 2015 marked celebrations on Zhoushan Island for the reopening of their newly transformed 6,000 seat (10,000sqm) Sports Stadium – a Vision that reinvents it as a community attraction, and transforms it into a first class venue, fit for the first time to host National League Games.

Image Courtesy © Yu Jinsong

Image Courtesy © Yu Jinsong

  • Architect: John Curran Architects
  • Project: Zhoushan Sports Stadium
  • Location: Zhoushan, Zhejiang, China
  • Photography: Yu Jinsong
  • Project Architect: Calvin Lim
  • Architect: ZhuDan, Adelina. Popescu
  • Local Design Institute: Baosteel Group
  • Main Contractor: Baosteel Group
  • Structure & MEP Engineering: Baosteel Group
  • Design Director: John Curran
  • Interior Designer: Simone Casati

(more…)

TianTai No.2 Primary School in Zhejiang, China by LYCS Architecture

Thursday, October 9th, 2014

Article source: LYCS Architecture

The project for the TianTai No.2 Primary School strives for a unique design that will serve as a model school which provides a beautiful environment for the cultivation of knowledge, culture,physical fitness, art and ethics for elementary school children. The project effectively solving the problem of  land shortage in the old city. The 200m running track calls for 40% of the land if we put the playground on the ground as the normal way, then the space of the campus will be very cramped. At the same time, it is necessary to ensure students a playground to have sports and activities. With land scarce, the 200m running track was projected onto the roof level, giving an additional 3000+ sqm of usable area on the ground as well as the oval shape of the school building, creating a sense of inwardness and security for the students. Lifting the running track also allows for a total project height of 4 floors instead of 5 as originally required, creating a more harmonious relationship between the new school and the surrounding urban context. In order to create more available green courtyard spaces, the building is twisted about 15 degrees, creating smaller pockets of space between the site wall and the exterior envelope.

Image Courtesy © LYCS Architecture

Image Courtesy © LYCS Architecture

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: TianTai No.2 Primary School
  • Location: Tiantai, Zhejiang, China
  • Project Team: Ruan Hao, Zhan Yuan, Gary He, Shanliang Jin, Lina Chen
  • Project Period: Design 2012, Construction 2013-2014
  • Size: 10190.36 sqm
  • Architect of Record: Zhejiang University Urban Research & Design Institute

(more…)

One Taste Holistic Health Club in Hangzhou, Zhejiang by Crox International

Wednesday, November 14th, 2012

Article source: Tsung-Jen Lin

A lake of pleasure in a cup of tea

One Taste Holistic Health Club, located in this piece of heaven on earth between Hangzhou city’s Chenghuang Temple and the West Lake, is China’s first club that focuses on the healing of our minds. Caring for the society’s wellbeing, One Taste wishes for the development of our spiritual enlightenment, where they have pioneered an open forum for reunification, as we journey back to our own hearts. This is where avant-garde architect Tsung-Jen Lin, has incorporated western holism with eastern serenity to create a plane of Zen for our spiritual awakening.

Image Courtesy Black

  • Architects: Crox International
  • Project: One Taste Holistic Health Club
  • Location: Hangzhou, Zhejiang
  • Design Office: CROX International Co., LTD- www.crox.com.tw
  • Head Designers: Tsung-Jen  Lin, CROX International Director
  • Design Team: Ying-xiu Lin , Ben-tao Li
  • Clients: One Taste Holistic Health Club
  • Address: 8-1-1 Siyi Street, Xihu, Shangcheng District, Hangzhou City, Zhejiang
  • Project Completion: June 2012
  • Area :360m2
  • Materials: Teak Timber Flooring, Fir Timber Ceiling, Lauan Wood, Marble Stone, Mirrors, Foil Ceiling
  • Photographer: Black

Image Courtesy Black

Here lies a scene to escape to, a scene of the West Lake overlooked by the Chenghuang Temple, up on the mountains, where silent hazes and whispering mists rendezvous, a place to calmly attune your rhythm to the hymn of nature. Amidst this ethereal intertwining of wind and water, Lin has composed an air of fluidity within One Taste, focusing on the form of the lake water by using ripples as the main design concept.

Image Courtesy Black

“We often experience nature’s beauty from afar, generally from our comfort zones. A subtle separation can create the safety we need, and from a place of peace, we can then enjoy and ponder the wonders and beauties of nature.” Lin said.

Image Courtesy Black

His concept is portrayed through snaking lauan timber, flowing across One Taste that has shrewdly defined the sense of the public and the private. It gives the space a multi-leveled layering effect,achieving the feel of wind gliding over water. Rhythmic lines,slowly inverting one’s perspectives and then projecting from within, a sense of freedom. The flow of the timber creates multi-functional areas between the curls and waves that curves off naturally to reveal new vistas.

Image Courtesy Black

West Lake reflect, One Taste serene

Practicing the art to a peaceful state of mind is a beautiful practice, One Taste insists so, to greatly value healthy minds and to respect nature and our place within it. By utilizing natural materials such as solid wood and stone, with the reflections of silver foil, Lin believes in capturing the essence of natural beauty not just the aesthetics. The use of materials in One Taste places a strong focus on ‘simplicity’ to ensure the feel of the materials’ original charm and warmth. Not only has Lin preserved the simple beauties of the materials themselves, he has also projected the fusion of eastern and western ideals for beauty upon them.

Image Courtesy Black

The layout was configured through the use of flexible thresholds, i.e. curtains and movable mirrors, to create an open environment that can be utilized freely as well as closed for exclusive workshops. The light that reflects inwards derives from the sunlit courtyard outside, it dances around the atmosphere, spreading light and shadow throughout One Taste.

Image Courtesy Black

 Elegance over decadence

A place of Zen in the bustle of a city’s center is without doubt, hard to find. That breezy lifestyle of leisure, that peaceful space for meditation, can all be experienced in the haven amidst the clamor, One Taste. The holistic health club wittily makes space for all activities that benefits our mind and soul, meditation, taichi and yoga followed by strolling through the gardens and enjoying tea on the courtyard, reaching for a balance between the ideals of east and west. It is also a place where confidants can just gather and chit-chat over aromatic brews, meditate together window-side and read leisurely on the wooden decks. This is the purpose of Lin’s design, to give people a space for quiet contemplation or just a space for escape within the city, so we can enjoy the joys of peace in our everyday lives.

Image Courtesy Black

Influenced by the western world’s way of life, pleasure is no longer in decadence, but in subtle elegance; this is the ideals for a new generation of China. The pure white walls and gentle lauan timber sets the tone for a warm and simple One Taste. Together with the reflecting silver foil ceiling, rippling light that melts our guards against the world and become more and more comforted within this space. Designer Lin handpicked the tasteful ornaments that decorates the club, solidifying the tranquil and serene mood it extrudes. All of this to help and guide us on a journey back to ourselves.

Image Courtesy Black

 

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Plan

 

 

 

Hangzhou South Railway Station in Zhejiang, China by Gmp-Architekten von Gerkan, Marg und Partner

Thursday, September 20th, 2012

Article source: Nicole Schindler

Following their success in winning first prize in an international competition, the architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp) have been commissioned to design the new southern railway station in Hangzhou. The project involves the conversion and extension of the station in the Xiao Shan district to the south of the Qiantang river; after the eastern and main railway stations it will be the third largest railway station of this metropolis.

Image Courtesy © GMP Architects

  • Architects: Gmp – Architekten von Gerkan, Marg und Partner
  • Project: Hangzhou South Railway Station
  • Location: Zhejiang, China.
  • Competition 2011: 1st prize
  • Design: Meinhard von Gerkan and Stephan Schütz with Stephan Rewolle
  • Design team members: Jiang Linlin, Zhang Yingying, Zhang Xiaoguang
  • Client: Ministry of Railways
  • Gross floor area: 90,000 m²
  • Number of Platforms: 7 platforms
  • Number of tracks: 21 tracks
  • Number of passengers/year from 2020: 4.5 million
  • Construction period: 2012-2014

(more…)

Spruce Art Center in Zhejiang, China by LYCS Architecture

Saturday, June 9th, 2012

Article source: LYCS Architecture

Located in Hangzhou, Zhejiang, China, the site is flush with mature spruce trees and a pre-existing one-storey abandoned structure. The design is a mixture of two fundamental challenges in architecture: to evoke new spatial meaning while reconciling an existing structure, and to produce a formal language that can be dynamic and strong, yet carefully caress spruce trees. The Spruce Art Center design is inspired by traditional architectural aesthetics from the southern region of the Yangtze, known as the most desirable place to live in China. The architecture of this region is known to exude an intimate connection to water and to high-profile cultural institutions and people.

Rendering: Atrium

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: Spruce Art Center
  • Location: Zhejiang, China
  • Project Leader: RUAN Hao, ZHAN Yuan
  • Design Team: YANG Meng, LI Yan
  • Software used: Rhino and AutoCAD

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy