Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Zurich’

RESTAURANT LOEWENECK in Zurich, Switzerland by Dyer-Smith Frey

Wednesday, February 5th, 2014

Article source: Dyer-Smith Frey

Located on the ground Floor of Hotel City Zurich, the new Restaurant & Bar Löweneck completes the design language of Dyer-Smith Frey. The interior design concept reflects the standards of the restaurants cuisine: freshness, originality and authenticity.

Image Courtesy © Dyer-Smith Frey

  • Architects: Dyer-Smith Frey
  • Project: RESTAURANT LOEWENECK
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Building area: 160 sqm
  • Purpose: Restaurant & Bar
  • Collaborations: Philipp Wiederkehr und Toby Trafelet

not guilty in Zürich, Switzerland by Ippolito Fleitz Group GmbH

Tuesday, October 15th, 2013

Article source: Ippolito Fleitz Group GmbH

The Swiss restaurant chain “not guilty” is the embodiment of honest and nutritious foods, imaginatively prepared into many different salads and snacks.The downtown Zurich location, opened in 2013, is now the 3rd location of the “not guilty” expansion to have opened.

Image Courtesy © Zooey Braun

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH
  • Project: not guilty
  • Location: Zürich, Switzerland
  • Photography: Zooey Braun
  • CLIENT: not guilty Management GmbH
  • YEAR: April 2013
  • SIZE: 230 m², sqm
  • TEAM: Peter Ippolito, Gunter Fleitz, Alexander Fehre, Felix Rabe, Katja Heinemann, Tanja Ziegler
  • GRAPHIC DESIGN: Sonja Schneider

THE REVITALIZATION AND DEVELOPMENT OF THE KAPPEL MONASTERY in Zürich, SWITZERLAND by Atelier Kempe Thill

Friday, August 30th, 2013

Article source: Atelier Kempe Thill

Atelier Kempe Thill in collaboration with BBZ landscape architects has recently won the invited international competition for the revitalization / development of Kappel Monastery near Zürich / Switzerland, a protected historical monumental complex that today serves as a seminar hotel and educational centre of the protestant church of Zürich.

Image Courtesy © Atelier Kempe Thill

  • Architects: Atelier Kempe Thill
  • Project: THE REVITALIZATION AND DEVELOPMENT OF THE KAPPEL MONASTERY
  • Location: Zürich, SWITZERLAND
  • Client: Verein Kappelerhof
  • Landscape architect: BBZ Bern GmbH
  • Budget (2013): 14 Mio

Gottshalden in zurich, Switzerland by Rossetti + Wyss Architekten

Sunday, July 21st, 2013

Article source: Rossetti + Wyss Architekten 

The house in Gottshalden is located on a plateau over the Lake Zurich. It is set in green surroundings with a high quality of life, dominated by agriculturaluse. The volume exhibits a unified design, with a reduced, sharp-angled timber facade. The furniture-like wooden skin defines both walls and rooftops, covering the exterior in a single material, unbroken. The various geometries lend the structure plasticity, while the windows flush with the exterior, are emphasized with lighter-colored reveals.

Image Courtesy © Jürg Zimmermann

  • Architects: Rossetti + Wyss Architekten
  • Project: Gottshalden
  • Location: zurich, Switzerland
  • Photography: Jürg Zimmermann
  • Year of completion: 2012
  • Netto surface area: 320 m2
  • Site area: 2’300 m2
  • Project leader: Claudio Sticca
  • Supporting structure: Dr. Lüchinger+MeyerBauingenieure AG, Zürich Switzerland
  • Electro planning: ZürcherElektroplanungen AG, St. Gallen Switzerland
  • Heating and ventilation planning: Geiger AG, WädenswilSwitzerland
  • Building physics: BWS Bauphysik AG, Winterthur Switzerland
  • Execution: October 2010, May 2012
  • Software used: Topcad

House at Zimmerberg Bottom in Zurich, Switzerland by Rossetti + Wyss Architekten

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Rossetti + Wyss Architekten 

HOUSE AT ZIMMERBERG BOTTOM

The one-story house, which has impressive diagonal views of Lake Zurich and the Alps, issituated on the upperedge of the village, on a longish, slightly sloping site. The constructionisd efined by a guide wall and angular concrete wall establishing the diagonal panorama towards the lake.

Image Courtesy © Jürg Zimmermann

  • Architects: Rossetti + Wyss Architekten
  • Project: House at Zimmerberg Bottom
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Photography: Jürg Zimmermann
  • Project leader: Tobias Lindenmann
  • Collaborators: Claudio Sticca, Caroline Welter
  • Supporting structure: Ingenieurbüro Hansruedi Schlatter, Oberrieden
  • Building physics: Bakus Bauphysik & Akustik GmbH, Zürich
  • Execution: April 2006, February2007
  • Living area: 170 squaremetres
  • Software used: TopCad

Prayer Hall – IBC Zurich in Zurich, Switzerland by Filter Architecture

Tuesday, May 14th, 2013

Article source: Filter Architecture

Interior is located inside former industrial building. The project was commissioned by Muslim community of Bosnian immigrants, permanently residing in Zurich/Switzerland. Design is steered by a notion that conventional form of sacral spaces has an important symbolic function related to collective memory.

Image Courtesy Filter Architecture

  • Architects: Filter Architecture
  • Project: Prayer Hall – IBC Zurich
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Client: 
IBC Zurich

  • Type: 
interior architecture
  • year: 
2012
  • status: 
built
  • Net Area: 240 m2
  • Costs: Estimated 360000 CHF

(more…)

2Verandas in Zürich, Switzerland by Gus Wüstemann

Friday, October 19th, 2012

Article source: Gus Wüstemann

This is a house for a young South African family in Erlenbach, just outside Zurich along the lake.The plot is in a suburban context and therefor pretty dense with family homes, typical for the area. The site is on a slope, where on top there are beautiful views to the lake with evening sun and at the lower part there is a group of smaller family houses.
The clients asked us for a solution for a house that made most of the big plot, wanting a view, but not end up with a house on top of the hill and a rest of a garden down below.

Image Courtesy © Bruno Helbling

  • Architects: Gus Wüstemann
  • Project: 2Verandas
  • Location: Erlenbach, Zürich, Switzerland
  • Photography: Bruno Helbling

(more…)

St. Josef Parish Centre in Zurich, Switzerland by Frei + Saarinen Architekten

Friday, October 12th, 2012

Article source: Frei + Saarinen Architekten

Frei + Saarinen Architects converted a 100-years-old Parish Centre in Zurich and implanted a new wooden lobby with a unique atmosphere that is generated by a clash of „trendy“ facetted geometries and an old fashioned way of detailing. The geometry of the new lobby is the consequence of stretching the formerly enclosed space towards the facades and respecting the given bearing structure. A new rooflight accentuates the entrance to the hall (see plan). Additionally this vertical element  „slows down“ the dynamic character of the lobby. Aditionally,  a new appartment for the priest was designed at the top level. Since a part of the former bigger terrace was covered by a roof-extension, a portion of the tilted roof became a tilted interior wall. Thereby a new pentagonal room with four tilted walls is generated – the priest’s new „tilted“ living room.

Image Courtesy Nicolaj Bechtel & Stefan Wülser

  • Architects: Frei + Saarinen Architekten
  • Project: St. Josef Parish Centre
  • Location: Roentgenstrasse 80, CH-8005 Zurich, Switzerland
  • Photographs: Nicolaj Bechtel & Stefan Wülser, Hannes Henz
  • Designer: Frei + Saarinen Architekten
  • Frei + Saarinen Architekten
  • Team Members: Barbara Frei, Martin Saarinen, Nicolaj Bechtel, Stefan Wülser, Corina Trunz, David Winzeler, Bastien Turpin
  • Client: Roman-Catholic Church Zurich
  • Build Area: 1,200 m2 Usable Area
  • Finishing Material: Floor / Wall / Ceiling
    Floor: Brushed, Coloured and Sealed Parquet (Oak)
  • Completion: 2010

(more…)

Feldbalz House in Zürich, Switzerland by Gus Wustemann Architects

Monday, September 17th, 2012

Article source: Gus Wüstemann Architects

This project is not a house but a family sculpture looking for freedom and social interaction. The created sculpture contains family life, where everybody meets and circulates on the first floor, while providing a great view over the lake of Zurich.

This sculpture separates the parents’ area, which is on top of the shape and the children’s area, which lies underneath. The whole construction rests on the volume of the fireplace; an element of content and emotion.

Image Courtesy © Bruno Helbling

  • Architects: Gus Wustemann Architects
  • Project: Feldbalz House
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Photography: Bruno Helbling
  • Year: 2008
  • Program: Family House
  • Project team: Marta b.goñi, Rodrigo iturrieta
  • Floor area: 276 m2
  • Inhabitants: 4

(more…)

Feuerwehrdepot Wald ZH near Zürich by moos. giuliani. herrmann. architekten.

Thursday, August 30th, 2012

Article source: Christoph Schneider

The orientation of the fire stations and its forecourt parallel to Laupenstrasse underscores the importance of this public institution. The fire station becomes a part of the rural character and shows him his typical and necessary presence. By the position of the building behind the residential development being put off by the noise of Laupenstrasse and disengaging the fire.

Image Courtesy beat bühler, ch-zürich

  • Architect: Christoph Schneider, Roman Giuliani, Roger Moos, Alexandra Braun
  • Project: Feuerwehrdepot Wald ZH
  • Plans: Christoph Schneider
  • Images: beat bühler, ch-zürich
  • Location: CH- 8636 Wald ZH

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise