Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for January 11th, 2016

COMMUNITY CENTER “REGINA PACIS” Reggio in Emilia, Italy by Iotti + Pavarani Architetti

Monday, January 11th, 2016

Article source: Iotti + Pavarani Architetti

THE MEETING PLACE

The design is a complete re-thinking of the buildings surrounding the Regina Pacis Church involving the adaptation of the existing parish rectory, the re-arrangement of the external areas and the construction of a new community centre, intended to house a multi-purpose hall, rooms for teaching Catechism and service areas for parish activities generally.

Image Courtesy © SaverioCantoni

Image Courtesy © SaverioCantoni

  • Architects: Iotti + Pavarani Architetti
  • Project: COMMUNITY CENTER ”REGINA PACIS” Reggio
  • Location: Reggio Emilia, Italy
  • Client: Parish of Maria Regina della Pace and Diocese of Reggio Emilia e Guastalla
  • Programme: Reorganization of Regina Pacis Parish House and con­struction of a new community center, with multi-purpose hall for theatrical and musical events from 150 seats, 9 teaching rooms and a kitchen. The renovation of the parish house includes new rooms for the Oratory, areas for children, locker rooms for sports activities; reorganization of open spaces for sports and seasonal events.
  • Architect and construction management: Iotti + Pavarani Architetti (Paolo Iotti, Marco Pavarani)
  • Structure: ing.Sarah Trussardi
  • Services: ing.Giancarlo Manghi
  • Contractor: TE.CA (Tecton and CooperativaCattolicaCostruzioni)
  • Area: 1.500 sqm
  • Budget: 1,5 M Euro
  • Project Year: 2014
  • Photographs: Saverio Cantoni

(more…)

2 SEMI-DETACHED DWELLINGS GraçaDOS by Equipoolivares arquitectos

Monday, January 11th, 2016

Article source: equipoolivares arquitectos

The massing has been determined by the environmental conditions, plot orientation as well as the internal distribution of the dwellings.

Image Courtesy © equipoolivares arquitectos

Image Courtesy © equipoolivares arquitectos

  • Architects: Equipoolivares arquitectos
  • Project: 2 SEMI-DETACHED DWELLINGS GraçaDOS
  • Architects Team: Fernando Aguarta García / Javier Pérez-Alcalde Schwartz
  • Technical Architect: José F. Martínez
  • 3D images: Dpc3dInfografía
  • Project Data: September 2015

(more…)

URBAN ECO HOUSE in București, Romania by Tecon Architecture

Monday, January 11th, 2016

Article source: Tecon Architecture

The selection of the site for the future dwelling was determined by the proximity to Herastrau Park, which also determined the small size of the lot which is surrounded by undesirable neighboring areas.  A direct consequence of these conditions was the vertical development of the spaces (ground floor garage, first floor living quarters, second floor for sleeping area and the third floor for relaxation terrace/ spa to make up for the small and shady yard from the yard level).

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

  • Architects: Tecon Architecture
  • Project: URBAN ECO HOUSE
  • Location: București, Romania 
  • Photography: Cosmin Dragomir
  • Authors – architects in charge : arch. Bogdan babici, phd.arch. Eliodor streza
  • Coauthors architecture: arch. Tudor iacob, arch. Anca paunescu, arch. Monica streza, arch. Dragos fodoreanu, arch. Paul lipan weber
  • Structure: inginerie civila, eng. Gheorghe drugea, eng. Cristi voicu
  • Equipment- mechanical: Proing grup, eng. Lucian luca
  • Builder: Atehenaeum construct
  • Software used: AutoCAD, 3d Studio Max

(more…)

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center in Manalapan, New Jersey by ikon.5 architects

Monday, January 11th, 2016

Article source: ikon.5 architects

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center is a portal and orientation to a historic battlefield that figured prominently in the American Revolutionary War.  The building replaces an underutilized structure built for the Bicentennial with a more open pavilion that places primacy on the landscape of the battlefield as an important artifact.   Through its siting and generous use of large expanses of glass, the pavilion dramatically changes the visitor experience and frames views of the battlefield that were previously obscured.  Sited at the top of Combs Hill overlooking the Battlefield, the pavilion is conceived as a modern day primitive hut, templar in its siting, but diminutive in its appearance. Like a floating cloud above the summit, the visitor center is a one story structure that creates a cantilevered roof solar shade that frames views and protects the exhibits from the sun. In addition to the solar shade, the design incorporates a number of sustainable features in achieving a LEED Gold certification. The majority of the exterior of the enclosure is triple glazed low-e laminated glazing units permitting the maximum views, but minimizing heat gain and lost. The new visitor center occurs within the bounds of the existing site and land is not additionally disturbed to commence with this project. The new visitor center and renovated portions of the existing building is heated and cooled with a geo-thermal system. Rain water is collected on the roof and is channeled into a rain garden feature at the entry to the visitor center. Natural grasses and flora are planted adjacent to the structure to minimize maintenance and to encourage indigenous birds and reptiles to live on top of Combs Hill again.

view of visitor center from parking lot upon entrance to park, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

view of visitor center from parking lot upon entrance to park, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

  • Architects: ikon.5 architects
  • Project: Monmouth Battlefield State Park Visitor Center
  • Location: Manalapan, New Jersey
  • Photography: James D’ Addio- interior; Jeffrey Totaro- exterior
  • Client: The State of New Jersey
  • Structural Engineer: Thornton Tomasetti Engineering, Newark, New Jersey
  • Mechanical, electrical, Plumbing:  Altieri, Sebor, Weber engineers, Norwalk, Connecticut
  • Exhibition Design: Gallagher Design, Bethesda, Maryland
  • Software used: AutoCad 

(more…)

Heathdale Residence in Toronto, Canada by Tact Design Inc

Monday, January 11th, 2016

Article source:Tact Design Inc

Custom single-family residence designed by TACT Architecture and TACT Design (architecture and interiors)

Image Courtesy © David Giral

Image Courtesy © David Giral

  • Architects: Tact Design Inc
  • Project: Heathdale Residence
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: David Giral
  • Area: 3,200 SF
  • Year: 2014

(more…)

Villa Marichulegui in San Sebastián, Spain by Estudio Beldarrain

Monday, January 11th, 2016

Article source: Estudio Beldarrain

The good orientation and the view across the city of San Sebastian make Marichulegui villa a privileged place to live.

The house places, almost instinctively, the main spaces oriented diagonally looking for the sights to the Concha bay which are encased between two neighbour villages. To place the maximum possible number of spaces whit this condition, leads to group, apparently in a disordered way, tightening in the narrow front of the plot, as if they were the heads of a children group that who want to look through a little window at the same time. So, the interior space keeping its fluid and unitary condition, creates various areas where the nearest references disappeared in favour of the far sight.

Image Courtesy © Jesus Martín

Image Courtesy © Jesus Martín

  • Architects: Estudio Beldarrain
  • Project: Villa Marichulegui
  • Location: San Sebastián, Spain
  • Photography: Jesus Martín
  • Collaborator architect: Marta Badiola
  • Executive management: Jesus Mari Salaberria
  • Installations: Inconor Ingenieros Consultores
  • Structure: NB 35
  • Surface constructed: 560 m²
  • Developer: Private client
  • Software used: Autocad (more…)

Ibis Styles Hotel in Lviv, Ukraine by EC-5 Architekci

Monday, January 11th, 2016

Article source: EC-5 Architekci

EC-5 Architects, Polish design agency specialising in hospitality architecture and interiors, designed ibis Styles Lviv interiors. Over the course of cooperation with the investor the studio was responsible for creating the concept of rooms and bathrooms interiors, common spaces as well as the signage system.

Image Courtesy © Taras Hipp

Image Courtesy © Taras Hipp

  •  Architects: EC-5 Architekci
  • Project: Ibis Styles Hotel
  • Location: Lviv, Ukraine
  • Photography: Taras Hipp
  • Date of opening: September 2015
  • Project team: Luiza Jodłowska, Ewelina Osakowicz-Nowak, Joanna Chaładaj, Aleksandra Szczepaniak, Paulina Krakowiak, Piotr Płóciennik, Kamil Marciniak

(more…)

Skolkovo Gardens in Moscow, Russia by maxwan a+u

Monday, January 11th, 2016

Article source: maxwan a+u

Maxwan and Arteza (Moscow), in collaboration with MASA architects, have won the competition for a 50ha park for the Skolkovo Innovation Center, Moscow (a special economic zone focusing on bio-medical, space, nuclear, IT and energy). The new park integrates all public space surrounding a series of high profile buildings designed by Herzog & de Meuron, Valode & Pistre, Gensler and Bernaskoni. The team is rewarded with a contract for the realization starting scheduled for spring 2016.

Image Courtesy © maxwan a+u

Image Courtesy © maxwan a+u

  • Architects: maxwan a+u
  • Project: Skolkovo Gardens
  • Location: Moscow, Russia

(more…)

Harbin Opera House in China by MAD Architects

Monday, January 11th, 2016

Article source: MAD Architects

MAD Architects unveils the completed Harbin Opera House, located in the Northern Chinese city of Harbin. In 2010, MAD won the international open competition for Harbin Cultural Island, a master plan for an opera house, a cultural center, and the surrounding wetland landscape along Harbin’s Songhua River.The sinuousopera house is the focal point of the Cultural Island, occupying a building area of approximately 850,000square feet of thesite’s 444 acres total area. It features a grand theater that can host over 1,600 patrons and a smaller theater to accommodate an intimate audience of 400.

Harbin Opera House, aerial view from the east, Image Courtesy © Hufton+Crow

Harbin Opera House, aerial view from the east, Image Courtesy © Hufton+Crow

  • Architects: MAD Architects
  • Project: Harbin Opera House
  • Location: Harbin, China
  • Photography: Hufton+Crow, Adam Mørk
  • Directors: Ma Yansong, Dang Qun, YosukeHayano
  • Design Team: Jordan Kanter, Daniel Gillen, Bas van Wylick, Liu Huiying, Fu Changrui, Zhao Wei, Kin Li ,Zheng Fang, Julian Sattler, Jackob Beer, J Travis Russett, SohithPerera, Colby Thomas Suter, Yu Kui, Philippe Brysse, Huang Wei, Flora Lee, Wang Wei, XieYibang, LyoHengliu, Alexander Cornelius, Alex Gornelius, Mao Beihong, GianantonioBongiorno, Jei Kim, Chen Yuanyu, Yu Haochen, Qin Lichao, Pil-Sun Ham, MingyuSeol, Lin Guomin, Zhang Haixia, Li Guangchong, Wilson Wu, Ma Ning, DavideSignorato, Nick Tran, Xiang Ling, Gustavo Alfred Van Staveren, Yang Jie,
  • Landscape Architect: Turenscape, Earthasia Design Group
  • Interior Design: MAD Architects, Shenzhen Z&F Culture Construction Co., Ltd.
  • Acoustic Consultants: Zhang Kuisheng Acoustics Research Institute of Shanghai Modern Design Group
  • Stage Mechanical Engineers: Chinese PLA General Armament Institute of Engineering Design (more…)

Sports and leisure pool complex in Brauhausberg, Potsdam, Germany by gmp

Monday, January 11th, 2016

Article source: gmp

The new development is located in a central position at the foot of the Brauhausberg, a traditional leisure andb day-trip destination, and the established location of the city’s largest swimming pool complex. As a multifunctional building for all activities involving water, the new pool complex offers significantly more facilities compared to the popular but outdated existing facility built during GDR times. The public municipal baths are expected to draw increasing numbers of visitors and, on that basis, occupy a key position for preserving the special qualities of this part of the city, which – in the wake of numerous new construction projects – is experiencing a revival.

Image Courtesy © gmp

Image Courtesy © gmp

  • Architects: gmp
  • Project: Sports and leisure pool complex
  • Location: Potsdam, Germany
  • Design: Volkwin Marg and Hubert Nienhoff with Kristian Spencker
  • Project leader: Kristian Spencker, Michael Scholz
  • Team, competition: Veit Lieneweg, Silvia Schneider, Katja Godejohann, Daniel Tomé, Oliver Boersch, Arihan Senocak
  • Team, implementation: Silvia Schneider, Katja Godejohann, Kerstin Fuchs, Claudia Chiappini, Chris Hättasch, Christiane Putschke-Tomm, Julia Hilgenberg, Katerine Witte, Elke Glass, Katrin Karos, Sophie-Charlotte Altrock
  • Consortium: HMI Hartwich/Mertens/Ingenieure Planungsgesellschaft für Bauwesen mbH, big Bechtold Ingenieurgesellschaft mbH, Capatti Staubach – urbane Landschaften
  • Client: Stadtwerke Potsdam GmbH.
  • GFA: 19,000 m²

(more…)

Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise