Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for October 4th, 2016

Wood and the Dog in Province of Cuneo, Italy by StudioErrante Architetture

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: StudioErrante Architetture

Despite its small dimension, the cabin includes a series of functions which determine its formal solutions.

It’s a shed, where the firewood required by the client’s house heating system is stored. The air passing through the planks of the building’s shell ensures the collected wood to dry.

It’s a shelter, a refuge, a place that provides interaction between the private but open courtyard and the outside public space. A center of gravity around which the life of the clients and the inhabitants of the small hamlet takes place: the niche on the south facade is a special seat for humans an animals.

Image Courtesy © StudioErrante Architetture

Image Courtesy © StudioErrante Architetture

  • Architects: StudioErrante Architetture
  • Project: Wood and the Dog
  • Location: Fraz. Ghisola 40, Paesana, Province of Cuneo, Italy
  • Year of construction: 2012 – 2013

(more…)

Simona and Carlo’s Apartment in Varese, Italy by Duearchitetti

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: Duearchitetti

They have asked us to rethink the entrance to the house. The direct access to the dining area was preventing the sensation of surprise that every home should have.

A big sliding panel put in front of you, after having passed the entrance staircase, serves a dual purpose: to arouse your curiosity and to oblige your choice of itinerary, that is, walking up the stairs to the bedrooms or entering the living area. A com­pact space has been created in order to reveal in advance the expanded and bright living area of the house.

Image Courtesy © Duearchitetti

Image Courtesy © Duearchitetti

  • Architects: Duearchitetti
  • Project: Simona and Carlo’s Apartment
  • Location: Varese, Italy

(more…)

Museum Voorlinden in Wassenaar, Netherlands by Kraaijvanger Architects

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: Kraaijvanger Architects

Museum Voorlinden Wassenaar opened its doors to the public. The museum, designed by Dirk Jan Postel, displays the modern and contemporary art collection of private collector Joop van Caldenborgh. Natural light and an abundance of space with a focus on the art are the essence of the design.

Image Courtesy © Ronald Tilleman

Image Courtesy © Ronald Tilleman

  • Architects: Kraaijvanger Architects
  • Project: Museum Voorlinden
  • Location: Wassenaar, Netherlands
  • Photography: Ronald Tilleman

(more…)

La Olivia in Barcelona, Spain by RÄS studio

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: RÄS studio 

We are an architecture studio from Barcelona that grew among the floods –and the delusions– from another generation. We closely walk with our projects, questioning assumed models and redrawing possible relationships between the architect, the space and who inhabits it. The result is a thoughtful and efficient architecture, sensitive but bold, and as affordable as shocking. Here we present three of our projects.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: RÄS studio (Clàudia Raurell, Joan Astallé, Marc Peiró)
  • Project: La Olivia
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Date: December 2015

(more…)

Tribeca in Shanghai, China by Linehouse

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: Linehouse

Located in Jing’an, Shanghai on a tree lined street, Tribeca is a New York style gastro pub. The interior has a lightness and a freshness, which is a departure from the surrounding dark and industrial bars and restaurants.

Linehouse wanted to create a strong distinction between the existing and the new; a white datum was inserted into the space which operates as a shelf for display at high level and wraps the bar with a perimeter of shadowless bulbs suspended below. This new insertion contrasts to the existing concrete shell, which was left in its raw state.

Image Courtesy © Dirk Weiblen

Image Courtesy © Dirk Weiblen

  • Architects: Linehouse
  • Project: Tribeca
  • Location: 966 Wuding Road, Jing’an District, Shanghai
  • Photography: Dirk Weiblen
  • Area: 90sqm
  • Year of completion: 2015

(more…)

Istakagrha in West Jakarta, Indonesia by RAW Architecture

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: RAW Architecture

Located in Taman Meruya Ilir, West Jakarta region, Istakagrha meaning brick house,Situated in the increasingly crowded West Jakarta area, the 180 sqm house occupies a 150 sqm plot of land, 10m x 15m. Istakagrha is reflected by its name, brick House, it is a small and compact house with a orange painted color on the light weight brick, black colour , and rough concrete texture finishes.The expression creates humble and distinctive look.

Image Courtesy © Ifran Nurdin

Image Courtesy © Ifran Nurdin

  • Architects: RAW Architecture
  • Project: Istakagrha
  • Location: Taman Meruya Ilir, West Jakarta, Indonesia
  • Photography: Bambang Purwanto, Ifran Nurdin
  • Client: Mr. Ferdi Septiono and Ms. Joice Verawati and Family
  • Principal: Realrich Sjarief
  • Project Team: Bambang Priyono, Tatyana Kusumo, Miftahuddin Nurdayat, Rio Triwardhana, Anton Suryanto, Christiandy Pradangga, Maria Vania
  • Supervisor in charge: Sudjatmiko and Singgih Suryanto
  • Construction Manager: Eddy Bachtiar, Jasno Afif Angga
  • Structure Engineer: John Djuhaedi
  • Landscape: Mr. Ferdi Septiono and Ms. Joice Verawati and Family
  • Team Leader plan and illustration: Miftahuddin Nurdayat, Tatyana Kusumo, Rimba Harendana
  • Gross Built Area: 180 sqm
  • Completion Year: 2015

(more…)

Reydon Grove Farm in Suffolk, UK by Norm Architects

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: Norm Architects

Situated on the border of a working farm in Suffolk (UK), the Reydon Grove Farm has been designed as a long and narrow flat roofed pavillon, to give the building a sufficient magnitude and scale to correspond sizes of the existing barn and the old dairies on the site.

Use

It is proposed to use the site for a single bungalow that will be sited in the north east corner of the site that is well screened from the wind by the trees towards the east, separating the farm site from the meadows.

Image Courtesy © Norm Architects

Image Courtesy © Norm Architects

  • Architects: Norm Architects
  • Project: Reydon Grove Farm
  • Location: Suffolk, UK
  • Area: 247 m2

(more…)

Gap house in Kanagawa, Japan by STORE MUU Design Studio

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: STORE MUU Design Studio

The house is located in the residential area of facing the Sagami Bay in Kanagawa Prefecture, Japan. This town has a mild climate and open atmosphere with sea breeze for long time. On the other hand, the site has different atmosphere of the whole town by surrounded new housing group.

Image Courtesy © ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

Image Courtesy © ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

  • Architects: STORE MUU Design Studio
  • Project: Gap house
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Photography: VIBRA PHOTO/Yoshihiro Asada
  • Architect in Charge: Ippei Kimoto
  • Structure: Wooden , 2F
  • Building area: 59.26sqm
  • Total floor space: 99.17sqm
  • Construction: 2015

(more…)

Sonoma Academy in Santa Rosa, California by WRNS Studio

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: WRNS Studio

Last month, Sonoma Academy, an independent college prep high school located in Sonoma County, broke ground on a 22,000-square-foot expansion project, designed by San Francisco-based architecture and planning firm WRNS Studio. Situated on a 34-acre campus nestled at the base of Taylor Mountain, this marks the first phase of a two-phase campus-wide transformation. Known as the Grange & Studios, the two-level educational facility will add key academic, social and cultural spaces that will support the overall mission of the school. In less than 14 months, the project went from design phase to beginning construction.

 Image Courtesy © WRNS Studio

Image Courtesy © WRNS Studio

  • Architects: WRNS Studio
  • Project: Sonoma Academy
  • Location: Santa Rosa, California, USA
  • Contractor: XL Construction
  • Civil Engineer: Sherwood Design Engineers
  • Structural: Mar Structural Design
  • Landscape Architect: RHAA Landscape Architects
  • Mechanical: Interface Engineering
  • Electrical: Integral
  • Green Roof: Ranicreek
  • Size: 22,000 SF

(more…)

D2 House in Bratislava, Slovakia by ARCHITEKTI mikulaj & mikulajová

Tuesday, October 4th, 2016

Article source: ARCHITEKTI mikulaj & mikulajová 

A house in a steep slope with a beautiful view over a valley.

The depth difference of the slope is nearly 12 meters, the functions are spread in four height levels. The ground as well as the house is accessible from both streets.

Image Courtesy © Tomáš Manina

Image Courtesy © Tomáš Manina

  • Architects: ARCHITEKTI mikulaj & mikulajová
  • Project: D2 House
  • Location: Bratislava, Slovakia
  • Photography: Tomáš Manina
  • Team: Andrea Ambrovičová, Juraj Mikulaj
  • Net Floor Area: 242 m2
  • Year: 2012-14

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: RealityModeling
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise