Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

DSSI Elementary School Renovation in Seoul, South Korea by Daniel Valle Architects

 
March 14th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Daniel Valle Architects

The project focuses on three main strategies to address the school’s requirements:

1. Maximize space. The space was not properly used since the corridor that connects the main door with the other floors was only used sporadically.

2. Equal size. The two classrooms were very different in form and size due to the plan’s layout. The target was to propose a new configuration that gives equal spaces for both.

3. Sharing activities. The new school’s philosophy has to do with sharing spaces to study and providing diverse number of possibilities to educators to perform new pedagogical practices. The two rooms in the existing condition were duplicating spaces for playing, studying, meeting, sharing, etc.

Image Courtesy © Lee Namsun

  • Architects: Daniel Valle Architects
  • Project: DSSI Elementary School Renovation
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Lee Namsun
  • Credits: Daniel Valle, Jiwon Hur, Sunmin Lee, Irene R Vara, Iago Blanco
  • Size: 150 m2
  • Year: 2016

Image Courtesy © Lee Namsun

Sharing spaces and common areas to study can be problematic when other activities or people passing by overlap. Therefore, the design proposed a system that allows both: the possibility to share a common area that at the same time can give certain privacy from others.

The most significant feature of the new proposal is that the two classrooms are separated by an “exterior” space which is the sharing area. This space is not related to the core of the classroom but, at some times, it becomes part of it.

Image Courtesy © Lee Namsun

Image Courtesy © Lee Namsun

A system of rotational walls will allow this reconfiguration of the space from a smaller concentration-like classroom to a bigger playful-like classroom.
The classroom’s walls will be storage as well. This will free the main space in the classrooms from obstacles.

The wall is opaque until 1,7m height and glass on the upper part so that we can perceive that we are in a larger space while bringing more natural light to the core of the room.

Image Courtesy © Lee Namsun

Image Courtesy © Lee Namsun

Image Courtesy © Lee Namsun

Image Courtesy © Lee Namsun

Image Courtesy © Lee Namsun

Image Courtesy © Lee Namsun

Image Courtesy © Lee Namsun

Image Courtesy © Lee Namsun

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

Tags: ,

Categories: Elementary School, Interiors, Renovation, School

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: RealityModeling
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise