Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Hafye in Kanagawa, Japan by CUBO design architect

 
March 16th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: NEOPLUS SIXTEN INC.

Located in a terraced residential district, the lot for this project was half flat and half sloping. Nearby is Odawara Castle, built in the 15th century. The property looks down on the neighborhood that grew up around the castle, and beyond that Sagami Bay and Enoshima island in the distance. The client, who was born and raised in Odawara, wanted a relaxing home where he and his family could look out on this familiar yet constantly changing

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: CUBO design architect (Hitoshi Saruta)
  • Project: Hafye
  • Location: Odawara City, Kanagawa, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda
  • Structural Engineer: Kenji Nawa (Nawaken-gym)
  • Structure: Reinforced concrete, Wood
  • Site Area: 318 m2
  • Total Floor Area: 187 m2 (74 m2/1F, 113m2/2F)
  • Date of Completion: September, 2016

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

We envisioned a mid-air space with all the core elements for daily living lifted up onto the second story, and thought about how to bring the scenery of Odawara into every room. The entryway, guest room, and music room had to be located on the ground floor, so we proposed raising everything else up above them.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

The three ground-floor elements are located inside two boxy feet that support the second floor. The feet are connected by a single large slab that runs down to the road, and on top of this sits the light wood-framed structure containing the remaining rooms. The children’s bedroom is located in a section of the structure that angles down diagonally due to the slope of the road; directly below is the approach used by students who take piano lessons with the client. Outside, part of the sloped area was terraced using sheet piles so the family can grow a vegetable garden.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Passing through the dim entryway and up the stairs, one emerges into a space filled with light from large windows that overlook a sweeping view of Odawara. The gently linked rooms are divided into zones by differing floor elevations and ceiling heights, but one can enjoy the views and natural light from each space.

Lifted into the air by its strong, boxy feet, this home provides a comfortable window onto nature’s ever-changing scenery.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Related posts:

Tags: ,

Categories: House, Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise