Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Casa en Los Molles in fith region, Chile by Thomas Löwenstein arquitecto

 
April 16th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Thomas Löwenstein arquitecto

The Project arises from the combination between levels and sights, which on the one hand, proposes relations of spacial interior continuity and on the other, it relates this interior with the horizons.

In the first floor, the main topographic levels were redefined as well as the natural paths that existed in the natural terrain to preserve the sensation of moving in the slope. This condition in addition with the size and orientation of the spans constantly frame new horizons of the beach and valley.

Image Courtesy © Alejandro Galvez

  • Architects: Thomas Löwenstein arquitecto
  • Project: Casa en Los Molles
  • Location: Los Molles, fith region, Chile
  • Photography: Alejandro Galvez
  • Completion year: 2016

Image Courtesy © Alejandro Galvez

Two main volumes, of 1 and 2 floors respectively, were defined. The lower one, which does not interfere the view of the mountain when descending to the house, corresponds in the first level to the guest’s area and in the second, to a panoramic terrace where the hot tub is located.

Image Courtesy © Alejandro Galvez

Image Courtesy © Alejandro Galvez

The volume of two floors, indoor and outdoor common spaces on the first floor, and bedrooms in the second, is rotated in relation to the volume of one floor, directing its views towards the bay of Los Molles and the perpendicular view to the sea from the master bedroom.

The west side, which faces the slope, appears as a continuous and closed surface, which allows only the necessary spans to illuminate the hallway spaces, distancing itself on the first floor from the living and dining room, and on the second floor, the bedrooms, from direct solar radiation.

Image Courtesy © Alejandro Galvez

Image Courtesy © Alejandro Galvez

The south-eastern side, which has a sinuous perimeter, accommodates the intermediate spaces and larger spans that collect the main views.

The Project material is mainly wood, both structure and cladding. The black color and the measured and dim lighting, work together to dissolve the volume at dusk and thus get lost in the landscape.

Image Courtesy © Alejandro Galvez

Image Courtesy © Alejandro Galvez

Image Courtesy © Thomas Löwenstein arquitecto

Image Courtesy © Thomas Löwenstein arquitecto

Image Courtesy © Thomas Löwenstein arquitecto

Image Courtesy © Thomas Löwenstein arquitecto

Image Courtesy © Thomas Löwenstein arquitecto

Image Courtesy © Thomas Löwenstein arquitecto

Related posts:

Tags: , ,

Categories: House, Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise