Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for June 8th, 2017

Kant K in Kyoto, Japan by koyori DATT

Thursday, June 8th, 2017

Article source: koyori DATT

A residential complex located in Muko city, Kyoto. The building is facing to a historical street. The location is mixed with historic sites and countryside sceneries as well as the modern shops and apartments, making the area rather unarranged. Thus, we aimed not just to meet the requirements as a preferable rent but also aimed to make the architecture have positive effects to the townscape when to design this apartment.

Image Courtesy © Shohei Yoshida

  • Architects: koyori DATT (Keita Ikebe, Masahiko Nakamura, Taichi Ito)
  • Project: Kant K
  • Location: Muko city, Kyoto, Japan
  • Photography: Shohei Yoshida
  • Main structure: RC structure
  • Lot area: 1292.93m2
  • Total floor area: 1369.69m2
  • Completion: August, 2016

(more…)

Canto Cholul House in Yucatán, México by Taller Estilo Arquitectura

Thursday, June 8th, 2017

Article source: Taller Estilo Arquitectura

“Humans should not try to conquer nature with technology, they should create architecture that is blessed by nature” Toyo Ito

Immersed in a 2300 square meter plot containing around 60 trees is Casa Canto Cholul, a project that seeks to create a dynamic, spatial and formal coexistence between nature and architecture. Curved walls made with stone from the region and pigmented cement embrace the trees as if trying to fit in, these being the ones that give a welcome into the house; paths between trees and shadows direct to the main entrance of the building.

Image Courtesy © David Cervera

  • Architects: Taller Estilo Arquitectura (Arq. Víctor Alejandro Cruz Domínguez, Arq. Iván Atahualpa Hernández Salazar, Arq. Luís Armando Estrada Aguilar)
  • Project: Canto Cholul House
  • Location: Cholul, Yucatán, México
  • Photography: David Cervera
  • Collaborators: Arq. Silvia Cuitún Coronado, Arq. Jorge Escalante Chan, D.I Paloma Ortiz Díaz, Alberto Góngora Brito
  • Structure: Taller Estilo Arquitectura S de R.L de C.V., Ing. Rafael Domínguez Barjau
  • Lote size: 2,310.00 sqm
  • Living space: 361.00 sqm
  • Year: 2016

(more…)

Unicity in Seoul, Korea by D-Werker Architects

Thursday, June 8th, 2017

Article source: D-Werker Architects

Unicity – Carver Korea Lab.: to obtain “Idetity” in urbanscape.

Unicity is the headquarters and research center of Carver Korea, a cosmetic business in South Korea. Carver Korea wants to make a splendid building design to show recent growth of the company.

Image Courtesy © Inwoo Yeo

  • Architects: D-Werker Architects (Jieun Lee, Hwon Yoon)
  • Project: Unicity
  • Location: 459-1, Daeheung-dong, Mapo-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Inwoo Yeo
  • Client: Sang Rok Lee
  • Construction: Gaudikorea Co.
  • Structure: Ferroconcrete
  • Finishing Materials: Pine Board Exposed Concrete, Exposed Concrete
  • Levels: 1 Basement, 5 Fllors
  • Total Area: 1,961.91 sqm
  • Year: 2017

(more…)

Il Mercante in Venice, Italy by A+B2 architettura

Thursday, June 8th, 2017

Article source: A+B2 architettura  

The new cocktail bar “Il Mercante” is born from a path of innovation in the Venetian tradition.

It occupies the space of the historic “Caffè dei Frari”, known and frequented by many Venetians and situated just in front of the main entrance of the Basilica dei Frari.

Image Courtesy © Marco Cappelletti

  • Architects: A+B2 architettura
  • Project: Il Mercante
  • Location: Venice, Italy
  • Photography: Marco Cappelletti
  • Completion Year: 2016

(more…)

Perched House in Melbourne, Australia by Rara Architecture

Thursday, June 8th, 2017

Article source: Rara Architecture

Perched House is a light extension at the rear of an inner city semi-detached Edwardian house that sweeps over your head.

The brief and site are common in inner-city Melbourne properties. Usually, because of the need to pack in as much space and storage as possible, the spaces are susceptible to becoming dark and feeling cramped. We decided to stick to the essentials and neatening up the layout to reduce dead space while playing with natural light to increase the drama and the effect – the space is in fact quite small, but no one would think so.

Image Courtesy © Natalie Jeffcott

  • Architects: Rara Architecture
  • Project: Perched House
  • Location: Fitzroy North, Melbourne Australia
  • Photography: Natalie Jeffcott
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Design Team: Wesley Spencer (Lead Architect), Mathilde Polmard
  • Builder: Cloverleigh Home Improvements
  • Cabinet Makers Jemco Kitchens

(more…)

2073 Offices Building in Maracaibo, Venezuela by NMD NOMADAS

Thursday, June 8th, 2017

Article source: NMD NOMADAS

The existing building branches two very important and modern avenues of Maracaibo. The building cannot refrain from this responsibility; the current building is silent and unnoticed. That is why the renewal must make it the centerpiece of the whole urban piece that is not muted but clear; intervention strategies are directed precisely to recognize the building in the urban role and strengthen its relationship with the city.

Image Courtesy © NMD NOMADAS

  • Architects: NMD NOMADAS
  • Project:  2073 Offices Building
  • Location: Maracaibo, Venezuela

(more…)

Aresta House in Brasília, Brazil by BLOCO Arquitetos

Thursday, June 8th, 2017

Article source: BLOCO Arquitetos

The house is located in a residential area far away from the city center in Brasília. The weather in this part of Brazil is characterized by a thermal amplitude that causes the temperatures to be normally mild in the morning and either hot or very hot during the afternoons. The neighboring lots allows the buildings to be very close from each other, however, the view to the west; the one that is directly exposed to the afternoon sun, has unobstructed views towards the valley.

Image Courtesy © Haruo Mikami

  • Architects: BLOCO Arquitetos
  • Project: Aresta House
  • Location: Brasília, Brazil
  • Photography: Haruo Mikami
  • Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho and Matheus Seco
  • Colaboration: Tatiana Lopes, Victor Machado and Guilherme Mahana
  • Structural Engineer: André Torres

(more…)

The Smile Shop Dental Polyclinic in Istanbul, Turkey by Slash Architects

Thursday, June 8th, 2017

Article source: Slash Architects

The asymmetrical panels starting from the outer facade and flowing into interior spaces creates a sense of canyon experience. Dental Polyclinic that is located in Maslak Uniq Istanbul Shopping Mall, creates a striking appearance with its unusual concept. Space is cracked open by the circulation and the waiting areas which creates the perception of depth in the project. he service and clinic usages are located around the 3 solid walls of the space leaving the mediocre center open for easy access. This also helps to be able to read the usages of the spaces behind by the frames that are sticking out of the walls of the canyon wall. The spaces behind the panels around circulation are totally white, clean and simple which creates a strong contrast between the interior and exterior of the clinic box spaces.

Image Courtesy © Slash Architects

  • Architects: Slash Architects
  • Project: The Smile Shop Dental Polyclinic
  • Location: Istanbul, Turkey

(more…)

Tello House in Morelos, Mexico by PRODUCTORA

Thursday, June 8th, 2017

Article source: PRODUCTORA 

The program of this single-family dwelling is resolved in four staggered volumes each with a 5 x 5 meter footprint. The staggering occurs both in plan and cross-section, and responds to different conditions. The staggered plan responds to the integration into the project of an existing large tree on the site, and the positioning of a garage. The staggered cross-section corresponds to the slope of the site, forming connections between the different spaces that are set off from each other vertically. The double-height dining room functions as the home’s principal space, articulating the program by means of the central staircase that links all of the vertically staggered spaces.

Image Courtesy © Luis Gallardo

  • Architects: PRODUCTORA
  • Project: Tello House
  • Location: Morelos, Mexico
  • Photographer: Luis Gallardo
  • Collaborators: Gerardo Aguilar, Mateo Agudelo
  • Structural Engineering: Kaltia (Verónica Correa)
  • Contractor: Arq. Roger Desdier Tello
  • Client: Tello Family
  • Surface: 180 m²
  • Date: 2016

(more…)

Castle Rock Beach House in Auckland, New Zealand by Herbst Architects

Thursday, June 8th, 2017

Article source: Herbst Architects

The site has 2 special features, a crescent shaped beach that it overlooks and a craggy mountain peak that overlooks it. The water view is south and the mountain view is north.

Image Courtesy © Patrick Reynolds

  • Architects: Herbst Architects
  • Project: Castle Rock Beach House
  • Location: Auckland, New Zealand
  • Photography: Patrick Reynolds
  • Contractor: Lindesay Construction

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: RealityModeling
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise