Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

The Green House in Lejre, Denmark by Sigurd Larsen Design & Architecture

 
June 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Sigurd Larsen Design & Architecture

A series of single family houses is designed for Frikøbing near Copenhagen in Denmark. The development plan for the area has high demands on sustainability for construction materials, insulation, energy and air circulation. THE GREEN HOUSE is the first of our typologies to be developed in the area and consists of a simple plan arrangement that allow for low construction costs while offering generous living spaces.

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

  • Architects: Sigurd Larsen Design & Architecture
  • Project: The Green House
  • Location: Lejre, Denmark
  • Photography: Tia Borgsmidt
  • Size: 82 m2 + 32 m2 Winter Garden
  • Materials: Untreated larch wood, concrete floor, birch wood panels and 3 layered ventilation windows.
  • Completion: 2017

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

THE GREEN HOUSE, though slightly smaller in floor space, offers a large 32m2 winter garden on the south facing façade of the construction. All bedrooms and a bathroom are located on the northern, more intimate side of the building while the living/dining area opens up onto the greenhouse where a south-facing, mono-pitched roof ensures that a lot of light filters into the communal areas. The children’s room is prepared for being separated by a wall later. A mezzanine over the kitchen makes the most of the high ceilings to create a cozy cinema room, ideal for cold winter nights. Heat from the sun, retained in the winter garden during the day, acts as a buffer between inside and outside as it slowly releases heat back into the house when it gets dark. The house is naturally ventilated with the help of a three-layered window that regulates temperature and air flow entering  the building.

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

The inside is entirely clad with birch plywood while the external finish is made of vertical, untreated, larch panels which will turn to a lighter silver tone over time, allowing the house to adapt to its surroundings.

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

Image Courtesy © Sigurd Larsen Design & Architecture

Image Courtesy © Sigurd Larsen Design & Architecture

Image Courtesy © Sigurd Larsen Design & Architecture

Tags: ,

Categories: House, Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise