Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

The Light House in Lejre, Denmark by Sigurd Larsen Design & Architecture

 
June 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Sigurd Larsen Design & Architecture

A series of single family houses is designed for Frikøbing near Copenhagen in Denmark. The development plan for the area has high demands on sustainability for construction materials, insulation, energy and air circulation. THE LIGHT HOUSE is the second of our typologies to be developed in the area and consists of a simple plan arrangement that allow for low construction costs while offering generous living spaces.

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

  • Architects: Sigurd Larsen Design & Architecture
  • Project: The Light House
  • Location: Lejre, Denmark
  • Photography: Tia Borgsmidt
  • Materials: Untreated larch wood, concrete floor, and 3 layered ventilation windows.
  • Size: 135 m2
  • Completion: 2017

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

This three bedroom house offers a large central living/dining area which is flanked by two bedrooms on one side and one bathroom and master bedroom on the other. A mono-pitched roof creates high ceilings in the communal area while also allowing for an extra guest bedroom and living room to fit comfortably on the second floor in a mezzanine-like arrangement. The various sizes of windows are carefully positioned to frame a view of the surrounding landscape or capture a ray of sunlight at a specific time of the day. The house is naturally ventilated with the help of a three-layered window that allows temperature to be regulated as it enters the building, allowing for good air flow throughout.

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

The inside is entirely painted white to reflect the light while the external finish is made of vertical, untreated, larch panels which will turn to a lighter silver tone over time, allowing the house to adapt to its surroundings.

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

Image Courtesy © Sigurd Larsen Design & Architecture

Image Courtesy © Sigurd Larsen Design & Architecture

Image Courtesy © Sigurd Larsen Design & Architecture

Image Courtesy © Sigurd Larsen Design & Architecture

Tags: ,

Categories: House, Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise