Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for July 4th, 2017

Jack Daniel’s Barrel House 1-14 in Lynchburg, Tennessee by Clickspring Design

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: Clickspring Design

Most who have visited a distillery know that entering an active barrel house is a profound olfactory experience. Over a period of five or more years, as a barrel of whiskey matures, a portion of its contents is lost to evaporation. This inevitable process, multiplied by thousands of barrels, creates the “angel’s share”, a scent that blankets the building in a delightfully unmistakable aroma. The angel’s share is one of the first characteristics that welcomes visitors to Barrel House 1-14 at the Jack Daniel Distillery.

Image Courtesy © Andrew Pogue

  • Architects: Clickspring Design
  • Project: Jack Daniel’s Barrel House 1-14
  • Location: Lynchburg, Tennessee, USA
  • Photography: Andrew Pogue
  • Software used: Revit, Autocad, and Adobe Creative Suite
  • Lead Architects:  Tuck-Hinton Architects
  • Client: Brown-Forman
  • Project Management: JLL
  • Landscape Architect: Shadley Associates
  • General Contractor: Messer Construction

(more…)

Badehaus am Kaiserstrand in Bregenz – Lochau, Austria by Lang+Schwaerzler

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: Lang+Schwaerzler 

Mountain and the foothills of the Swiss Alps. A 42 metre long pier connects the pile structure situated on the eastern coast of Lake Constance to the recreational zone of the same name on shore. The revitalisation of the entire complex has also just been completed: the coastal promenade was extended, new pedestrian and bike The “Am Kaiserstrand” bathhouse in western Austria offers spectacular views of the Bay of Bregenz, Pfaender paths were laid out, and a historic hotel complex was refurbished.

Image Courtesy © Bruno Klomfar

  • Architects: Lang+Schwaerzler (Karl Schwaerzler, Theo Lang)
  • Project: Badehaus am Kaiserstrand
  • Location: Bregenz – Lochau, Austria
  • Photography: Bruno Klomfar, Tom Maldener
  • Architect’ Firm: Lang+Schwaerzler, Roemerstrasse 35, 6900 Bregenz, Austria
  • Structural engineer: Hagen-Huster
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 936m² with terrace
  • Completion Year: 2010

(more…)

LRC parking in Utrecht, The Netherlands by Shift architecture urbanism

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: Shift architecture urbanism

The assignment called for a public building that transcends its function as a parking garage and whose representation fits its strategic position in the classically designed centre of Leidsche Rijn. We propose an understated icon that interprets the classic urban principles in a contemporary way and integrates new public uses in order to shape the civic space of the new centre.

Image Courtesy © Shift architecture urbanism

  • Architects: Shift architecture urbanism
  • Project: LRC parking
  • Location: Utrecht, The Netherlands
  • Software used: Autocad and 3d studio max
  • Client: Municipality of Utrecht
  • Structural engineer: BREED Integrated Design
  • Technical engineer: DGMR
  • Assignment: Invited competition for a parking garage in the city centre
  • Year: 2016

(more…)

CIPEA No.4 House in Nanjing, China by AZL architects

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: AZL architects

Situated in Laoshan Forest to the west of central Nanjing city, China International Practical Exhibition of Architecture (CIPEA) began in 2003 to bring twenty-four renowned international & domestic architects together onto one site. CIPEA consist of four public buildings and twenty small houses, in accordance with the brief, the houses should have at least five bedrooms, public spaces, and hospitality accommodations on 500 square meters.

west, Image Courtesy © AZL architects

  • Architects: AZL architects
  • Project: CIPEA No.4 House
  • Location: Nanjing, China

(more…)

Portonaccio in Rome, Italy by na3 – studio di architettura

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: na3 – studio di architettura

The connection is the focus: a continuous, equipped panel in raw iron and wood, thought as double wall, branches out into three spatial axes to thicken the consistency of one of the main building components. Value is conferred to the structure through additional panels that merge, loosen, huddle around, re-open and lastly extend; synchronous, inverted, alternate, they embody, unveil and gather the intimacy of this home: the panels are diaphanous to see, glimpse, conceal, discover, double: a wardrobe, an entrance, a hall, a large kitchen, a bookcase.

Image Courtesy © na3 – studio di architettura

(more…)

L’Ortu Duzzi Project in Bonifacio, France by Buzzo Spinelli Architecture

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: v2com

The original commission aimed for a fishermen facility made of 20 workshops. But after in-depth analysis of the site, its history, and the municipality needs; BuzzoSpinelliArchitecture proposed to enhance the program by adding a sales area and an urban space.

Following their lead, the general contractor wished to complete this program with an office for the fisherman, another one for the SNSM, and a community hall.

White concrete acroterion stand out against the background with its whiteness and bring depth to the project, Image Courtesy © Serge Demailly

  • Architects: Buzzo Spinelli Architecture
  • Project: L’Ortu Duzzi
  • Location: Bonifacio, France
  • Photography: Serge Demailly
  • General contractor: Bonifacio’s municipality
  • Project management: BuzzoSpinelli Architecture – architects
  • Structural engineers: ISB, BET
  •  Mechanical engineers: B52, BET

(more…)

UOL Edge Gallery in Singapore by Ministry of Design

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: Ministry of Design

Designed for UOL, a reputed Singapore developer, The Edge Gallery explores and redefines the typology of the Singaporean condominium show gallery on several fronts.

Image Courtesy © Ministry of Design

(more…)

Pillar form / Beam form in Osaka, Japan by PERSIMMON HILLS architects

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: PERSIMMON HILLS architects 

This project involved redesigning one dwelling unit of condominium in Osaka, Japan.

Requests from clients were “widely and brightly expansive space” and “amount of storage that is twice as large as general house”, when we started design. Although these are at first somewhat contradictory, requests that everyone wants. For responding such requests in limited occupied area and ceiling height of building skeleton, we focused to three elements usually working behind the space.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: PERSIMMON HILLS architects / Yusuke Kakinoki + Shuhei Hirooka
  • Project: Pillar form / Beam form
  • Location: Osaka, Japan
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Structure: RC rigid frame structure
  • Construction: Wides construct office
  • Mumber of stories: 1st floor / 15 stories
  • Total floor area: 62 M2

(more…)

Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise