Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Mediathek in Tbilisi, Georgia by Laboratory of architecture #3

 
August 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Laboratory of architecture #3

To be inviting is a central aspect forming the architectural concept of the third municipal Mediatheque  opened  in 2017 in Tbilisi Georgia.

Building is  located in the center of  the park, in the district where the housing blocks  stand  surrounded  by  the  vast and industrial  zones. The  project is aimed to fill the deficit of the cultural and educational  facilities of the area.  The Building  serves as a traditional and a multimedia  library  for children and adults, it has the reading halls, children  play areas,  spaces for the lectures  and various presentations. Mediatheque  is also a venue for conferences, concerts  and exhibitions.

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi

  • Architects: Laboratory of architecture #3
  • Project: Mediathek
  • Location: Tbilisi, Georgia
  • Photography: Nakanimamasakhlisi
  • Project team: Kakha Maisuradze, Tea Tabagari, Nika Gomelauri, Hylke Bleeker, Irakli Abashidze, Dimitri Shapakidze

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi

The  architectural  form  can be perceived  as  something, that is divided into two parts and enclosed in a single rectangular  frame.  building is situated at the end of the main pathway of the park, which flows under the fabric  coated  steel  contour, which is cantilevered for  12 meters in front  and  envelopes the dynamic  self standing composition  including the spiral ramp welding with an cylindrical volume of the cafeteria.

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi

However, there is a certain distance till the entrance,  but setting foot  into  the contour already gives an impression of  the  soft  access.  The form of  ramp is derived from the children’s  slide and serves as  a welcoming  gesture for the kids.

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi

Surrounded by the frameless glass, interior is  arranged by the  functional oval rooms, which also hold the structural  load of the second  floor.

Building  also featured the blue  round  courtyard  on the upper floor,  which serves as source of sunlight and is a perfect  place for  events or  reading under the sunlight.

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi

Image Courtesy © Laboratory of architecture #3

Image Courtesy © Laboratory of architecture #3

Image Courtesy © Laboratory of architecture #3

Image Courtesy © Laboratory of architecture #3

Tags: ,

Categories: Conference Center, Exhibition Center, Hall, Playground

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise