Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Jingshan Boutique Hotel in Hangzhou, China by Continuation Studio

 
September 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Continuation Studio

This is a project that started from engaging with the site. The site is located up on a mountain ridge, next to a reservoir’s dam. There was previously a two-story “San-Ho-Yuan” style dormitory block built back in the 1980s, with a courtyard surrounded by the concave form of the block. There stands an ancient pine in the centre serves as the heart of the courtyard, with its dense canopy covering half of the courtyard and part of the building. Meanwhile, the historical context of the site, to the north of the Jing-Shan Mountain that once gestated the Zen tea ceremony, has prepared it with a deep historical and cultural ambiance. As a result, to preserve the courtyard structure as well as the ancient pine, in order to generate its potential spatial spirit, has been established as our design proposition.

The two-storey floating white box in the north side of the inner yard, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

  • Architects: Continuation Studio (Jiu-jiang Fan, Wen-ting Zhai, Shuang-erLyu, Qi Gao, Luan-duo Huang)
  • Project: Jingshan Boutique Hotel
  • Location: Jingshan, Hangzhou, China
  • Photography: SHIROMIO Studio
  • Design Scope: Site Planning/Architecture/ Interior / Landscape
  • Client: Hangzhou Urban Express Newspaper Group
  • Consultants:  Jian-kang Sheng, Yong-gang Hua, Dan Zhu, Jian-bao Huang
  • Area: Approx. 1100㎡
  • Design Time:  2014.11-2015.08
  • Completed Year: 2016.07

Zen temple in the inner water courtyardImage Courtesy © SHIROMIO Studio

Through the study of the surrounding landscapes, the decision was made to reduce the height of the west side of the building to one story, providing the courtyard and the rest of the building with the view of the outlines of distant hills from the west. Said method also induces the sunset nearly horizontally into the courtyard, sprinkling the main façade. Multilayers of water and light together paint the picture of a “Zen temple”, with an intense sense of ritual. On the south side of the yard, there lies a wall with the height of 160cm, separating the courtyard from the wild forest. Paths that come along with the mountain breeze go through the two corners opened up on the north side of this concave building. Through the two diagonally staggered doors on the north-west corner that is the main entrance, the pine retained in the yard can just be seen. While to the north –east entrance, a foyer of traffic is placed. The colours of black metal from this translucent steel stair and the green from the nature melt into each other, inducing the wild breeze and the morning sunshine. The establishment of these two foyers also expands the spatial sensation of the courtyard beyond its actual 140㎡.

mountain path lead to the hotel, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

Zen tea room with doors totally opened, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

In order to enhance the prospect of “Zen Temple”, the imagery of “mountain” has been implied along the experience process. It is revealed in the actual mountain climbing required before entering the hotel, as well as in the tour path inside the hotel that resembles a walk in mountain. The entrance and the courtyard is decomposed into various heights, generating nuances of light between different spaces, associating with the physical action of climbing with a subtle intension. The light within the space is controlled delicately by the eaves, the water, the colonnade, the grille, the skylines and other sorts of elements. The differences of light achieve the transition of ambiance from the dark “obscure” to the bright “modern” from the lower ground to the higher, and eventually reach its acme of brightness on the roof terrace, where only the sky and the pine canopy are in sight, from which the artificial beings of architecture simultaneously disappear.

the deep gallery outside the Zen tea room, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

straight flight stair, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

The design method, regarding the viewing experience, focuses on the notion of “sitting face to face” with nature. Both of the ritualistic perspective angles and the axis of the courtyard intrigue beholders to ponder the relation between “nature” and “humanity”. For another, in terms of the use of natural materials on site, such as wood, stone, iron, white paint and glass, it also implies the naturality and rurality that lies in architectural renovation.

breakfast room with doors all opened, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

Balcony landscape of 2nd floor’s common guestroomImage Courtesy © SHIROMIO Studio

Continuation Studio, founded by Fan jiujiang and ZhaiWenting in 2015, is a small-scale architectural design practice, specialising in architectural design, architecture and space renovation, and interior design. Based in Hangzhou, the team realises high concept design with spatial construction methods of narratives, concerning about the ongoing development in urban and rural spaces as well as local construction activities. Being known for connecting the design to the local area and its community, the team believes in designers to have appropriate values and foreseeability to utilisethe relation amongst architectures, users and designers, which “continuously”causes mutual influence and changes.

Night view of the hotel entrance, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

Light and shadow of the iron grille on the 2nd floor of the foyer of traffic, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

Since the establishment, the team has completed various projects, including the Jingshan Boutique Hotel in Hangzhou, M.Y Lab Wood Workshop in Shanghai, Demonstration Area of Vanke Future City in Xuzhou, Casa Kang in Mogan Mountain, a B&B renovation project in Lin’an, and renovation of Hotel of the Stone House Group in Shitang.

View of sunset and distant mountainImage Courtesy © SHIROMIO Studio

Hotel entrance, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

Roof of breakfast room&guest room on 2F&terrace on 3F, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

Corner window of the guestroom at the end of the 2F, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

Interior of star-viewing guestroom on 3F, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

Forest view from breakfast room, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

Stage in the water courtyard, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

Doorway diagonally opposite to the entranceImage Courtesy © SHIROMIO Studio

Rough wall of the breakfast room(wall of inner courtyard as well), Image Courtesy © SHIROMIO Studio

Fan Jiujiang, Image Courtesy © Continuation Studio

Image Courtesy © Continuation Studio

Image Courtesy © Continuation Studio

Image Courtesy © Continuation Studio

Image Courtesy © Continuation Studio

Image Courtesy © Continuation Studio

Image Courtesy © Continuation Studio

Image Courtesy © Continuation Studio

Tags: ,

Category: Hotel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise