Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

BOY Siam Square in Bangkok, Thailand by stu/D/O Architects

 
September 8th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: stu/D/O Architects 

As BOY Rikyu planned to expand the salon to the upper floor to provide more waiting area and multi-purpose space, Stu/D/O has developed a way to tie two levels together with a loop of continuous steel rod, which serves mainly as a structure for the new mobile cutting units.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

  • Architects: stu/D/O Architects
  • Project: BOY Siam Square
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Photography: Ketsiree Wongwan
  • Stu/D/O Project Team: Apichart Srirojanapinyo, Chanasit Cholasuek, Park Lertchanyakul, Thanipath Thanawuttimanas
  • Structural Engineer: Darat Likitthaveechok
  • Client: Boy Rikyu Co.,Ltd.
  • Site Area: 120 sqm.
  • Built Area: 120 sqm.
  • Design: 2015
  • Completion: 2016

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

This raw steel rod runs from the front reception to the cutting area, up through the open void, into the waiting and multi-purpose area, and back down in a continuous loop, weaving different functions into a united space. Mirror units and shelving units are designed to hang with this rod system rather than attaching to walls, so furnishings can be positioned to fit any purpose or situation.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

While the floor and service counters were in natural concrete color, the interior was painted white to provide a sense of neutrality for client and to accent the users and activities in the room.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

BOY was designed in a simple approach with ‘connectivity’ in mind to reflect the salon’s closely knitted experience between staffs and customers. The space is minimized down to its main functions in order to emphasize the people within the salon, yet allowed dynamic adaptability to serve the users.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © stu/D/O Architects

Image Courtesy © stu/D/O Architects

Image Courtesy © stu/D/O Architects

Image Courtesy © stu/D/O Architects

Image Courtesy © stu/D/O Architects

Related posts:

Tags: ,

Categories: Interiors, Salon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise