Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September 12th, 2017

Gokturk 118 in Eyup Istanbul by CM Mimarlik

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: CM Mimarlik

This Project was designed as two separated blocks located on adjacent plots with different regulations, merging to a corner. The two blocks with different heights 12.5 m and 15.50 m, has been unified regarding their facade clearances. Within the evolving facade of the Çamlık Street in the last 10 year, these blocks were injected with a cynic eccentricity to the existing pattern. The form emerges from the meeting of the two separately perceived prisms. The entrance of the blocks is from the Sedef Street perpendicular to the Çamlık Street and both blocks are connected from this entrance.

Image Courtesy © CM Mimarlik

  • Architects: CM Mimarlik
  • Project: Gokturk 118
  • Location: Gokturk, Eyup / Istanbul
  • Client: Akro Yapi-Ucar Gayrimenkul
  • Project Team: Sezin Ergene, Yildiz Arican, Amina Rezoug, Tolga Yagli
  • Design Team: Cem Sorguç (Founder, Head Architect)
  • Land Area: 824,65 m²
  • Construction Area: 6.641,5 m²
  • Project Date: 2012
  • Construction Date: 2014

(more…)

MET GLOBAL in Istanbul, Turkey by OSO Architecture Design

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: OSO Architecture Design

Met Global office project is located within an area of 2.250m² in Teknopark Bloklari in Davutpasa Campus of YTU. The office located at a single space on the top floor has a capacity of 325 personnel. The business field where the company operates manufactures software and information technologies on tourism basis. In this sense, they have a quite young and dynamic staff integrated with the digital environment. Created moving from this point, the interior concept setup is designed to be matched with the general characteristic of the office and the personnel profile. Accordingly, the modern and contemporary design language as adopted is blended with the color use, and vitality and dynamism are brought to the interior spaces. Moreover, there is a reception wall that shapes the first impressions of the users and visitors about the brand at the entrance hall of the office. In the design of this wall, there is inspired from the ‘pixel” form with respect to the software and information industry as produced by the company.

Image Courtesy © OSO Mimarlık And Gürkan Akay

  • Architects: OSO Architecture Design
  • Project: MET GLOBAL
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Software used: Autocad, sketch up, 3dS Max
  • Photography: OSO Mimarlık And Gürkan Akay
  • Client: Met Global
  • Design: OSO Mimarlık Tasarım
  • Design Team: Serhan Bayık / Okan Bayık / Ozan Bayık / Oya Canatar / Erhan Arslan / Tugba Kılınç
  • Const. Management: OSO Mimarlık Tasarım
  • Project space: 2.250m²
  • Project Date: 2014

(more…)

HOUSE B in Zagreb, Croatia by SODAarhitekti

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: SODAarhitekti 

Parcela The plot for the construction of a family house is situated on the slopes of Medvednica, in the northwestern part of the city. The terrain is an ideal south-facing slope. The house is located in the longitudinal west-east direction, in order to maximize the benefits od of the south orientation and to allow a view of the city from the entire house. It is designed with a simple gesture of pulling the upper floor volume in a relation to the ground floor volume. This formed two valuable outer spaces as a functional extension of interior of the house – the entrance to the parking lots, which covers the console to the west, and a terrace with a roof garden for parents in the east. Cantelevered space can be used as a covered dining terrace. The ground floor has a living room, dining room and kitchen, the upper floor consists of sleeping spaces, and the basement is the utilitarian floor. The organization of the house is done around the centrally placed two-storey living room, which is vertically connected with the upper floor gallery, with dining area and the kitchen on the same level and with the exterior through the large glass walls. Gallery serves as a horizontal connection between parental bedroom and children’s rooms and as a playroom. Large windows oriented to the south allow the decline of winter sun rays deep into the house and make passive heating possible. Duplex living room accumulates heat and distributes it to other areas of the house. In the summer, the house is protected from the sun with a pergola and movable blinds.

Image Courtesy © Ivan Dorotić

  • Architects: SODAarhitekti
  • Project: HOUSE B
  • Location: Zagreb, Croatia
  • Photography: Ivan Dorotić
  • Software used: AutoCADRevit, Autodesk, Photoshop
  • Author: Vedran Jukić
  • Collborators: Nikica Kronja, Maša Medoš, Maja Šnajdar
  • Budget: 250 000 €
  • Location area: 1630 m2
  • Gross area: 320 m2
  • Realized: 2015: 2016
  • Project year: 2012-2014

(more…)

015_Detached house on the Riviera Del Brenta in Venice, Italy by MIDE architetti

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: MIDE architetti

The project takes place within a large parcel in Fiesso d’Artico, a little village along the bankside area of the Brenta River, also called ‘Riviera del Brenta’, in the mainland territory of the province of Venice.

Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects: MIDE architetti
  • Project: 015_Detached house on the Riviera Del Brenta
  • Location: Venice,  Italy
  • Photography: Alessandra Bello
  • Committee: PRIVATO
  • Construction Company: COSTUZIONI EDILI ANDREA ROSSI
  • Infixes: SEA Serramenti
  • Surface: 190 m2
  • Timing: 03/2015 Job assignmen
    • 02/2016 Start of construction work
    • 07/2017 End of construction work

(more…)

Courthouse extension in Deutschlandsberg, Austria by Ederer+Haghirian

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: Ederer+Haghirian

The extension of the court house in Deutschlandsberg (Austria) sets a clear break with the existing historical building. A glass gap, which reflects the environment, forms a point of contact between the historical part and the addition of the court house.

Image Courtesy © Alexander Gebetsroither

  • Architects: Ederer+Haghirian
  • Project: Courthouse extension
  • Location: Deutschlandsberg, Austria
  • Photography: Alexander Gebetsroither
  • Software used: Autocad

(more…)

Hua Hin Penthouse in Prachuap Khiri Khan, Thailand by Ayutt and Associates design

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: Ayutt and Associates design (AAd) 

This Luxury Penthouse is located on the top floor of low-rise condominium in Hua Hin, The coastal resort town by the Gulf of Thailand. The apartment is designed as a vacation house for a single family, an escape from the crowded capital city. The client’s brief is for a flexible and open-plan living space in combination with a series of sea-view bedrooms that reflect modern living standards. Ayutt and Associates design (AAd) is trying to create a harmonious meeting point between sky and sea, overlooking the breathtaking infinity beach.

Image Courtesy © Soopakorn Srisakul and Ayutt Mahasom

  • Architects: Ayutt and Associates design (AAd)
  • Project: HHP (Hua Hin Penthouse)
  • Location: Penthouse, level 8th, Hua Hin condominium, Prachuap Khiri Khan, Thailand
  • Photography: Soopakorn Srisakul and Ayutt Mahasom
  • Designer: Ayutt and Associates design (AAd)
  • Lighting Designer: Ayutt and Associates design (AAd)
  • Lead Designer: Ayutt Mahasom
  • Area: 350 sq.m.
  • Project Year: 2016

(more…)

Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise