Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Playster Headquarters in Montréal, Canada by ACDF Architecture

 
September 14th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ACDF Architecture

Playster is a young and fast-growing company that provides a global subscription-based entertainment service, with offices in New York and Los Angeles. ACDF Architecture was commissioned to design its headquarters on Peel Street in downtown Montreal. To give their clients an environment suited to the company’s high energy and creativity, the architects transformed the space using a contemporary, open concept design highlighted by a clever play of bright colours and white surfaces. Making the most out of the original setting, the architects used the existing walls to create a variety of vibrant, new private spaces, thus saving resources and money.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: ACDF Architecture
  • Project: Playster Headquarters
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Client: Playster
  • Architectural Project Team: Maxime-Alexis Frappier, Joan Renaud, Veronica Lalli, Martin St-Georges, Alain Larivée, Valérie Soucy
  • Mechanical-Electrical engineer: Christian R. Roy inc.
  • Project manager: CBRE
  • General Contractor: Avicor
  • Budget: 1.22 M$
  • Area: 18 000 pc/sq. ft. (1 670m2)
  • Completion date: September 2016-January 2017

Image Courtesy © Adrien Williams

The architects proposed an exciting chromatic pattern that reinvents the 18,000-square-foot space. Reminiscent of the company’s logo, blocks of colour saturate the walls and carpets creating a strong visual impact and demarcate different zones in a fluid progression. The colours encourage team gatherings in the open space and stimulate a sense of belonging among the employees as each team has its own colour. ACDF’s flexible, open-plan workspace design adapts to small-group work sessions as well as large collaborative and creative atmospheres

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

A white corridor balances the strong identity of the colourful areas. It acts as a spine, connecting meeting rooms and links the bright sections to one another, and functions as a place of respite from the lively vibe of the offices. White vinyl panels in the corridor define several breakout areas where employees can have a chat and rest from their busy schedules.

Playster now enjoys flexible and stimulating offices, where creative work emerges from fruitful social interactions.

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © ACDF Architecture

Image Courtesy © ACDF Architecture

Tags: ,

Categories: Headquarters, Office Building, office Complex, Office space, Offices

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise