Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Rio das Contas House in Xangri-lá, Brazil by 151 OFFICE ARQUITETURA

 
October 10th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: 151 OFFICE ARQUITETURA

The initial idea for this project, on the Xangri-lá beach, was to give the air of a rural house located on the beach, using a considerable area of the land. In order to meet the owner’s expectations, who like an open house without losing privacy, all of the faces of the social area were designed as a part of the ex-ternal area. In addition, natural light and cross ventilation were used with the aim of avoiding the use of air conditioning. Energy saving was also optimized with the use of LED technology in all ambients. The concrete walls, beyond creating an inequivalent brute and rustic appearance, offer advantages regarding the temperature and low maintenance.

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

  • Architects: 151 OFFICE ARQUITETURA ( Guilherme P. Franzoi )
  • Project: Rio das Contas House
  • Location: Xangri-lá, Brazil
  • Photography: Marcelo Donadussi
  • Strutural Project: Serrano Engenharia
  • Providers: granitos.com, Otimum, Egil metalúrgica.
  • Total built area (m2): 228m2
  • Completed in: 2016

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

The house has five large bed rooms – four located on the second floor, along with two bathrooms – and a suite on the ground floor, ensuring easy accessibility. In addition, the social area has a toilet. The fire-place was created facing both the living room and the dining room, in order to keep both areas heated in the winter. The kitchen joins the dining area, through a gourmet island. The dining table can be turned into a pool table or a ping-pong table – creating an atmosphere that is perfect for receiving family and friends, in addition to the large barbecue located in the external area. Thermal-acoustic tiles were used in covering the dining room and the terrace and were chosen not only for their main characteristics, but also due to the lightness and resistance they provide.
The land also has a large yard with abundant vegetation and a gas-heated fiberglass pool as well as parking for up to five cars.

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

Image Courtesy © 151 Office Arquitetura

Image Courtesy © 151 Office Arquitetura

Image Courtesy © 151 Office Arquitetura

Image Courtesy © 151 Office Arquitetura

Image Courtesy © 151 Office Arquitetura

Tags: ,

Categories: House, Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise