Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Rockery for play—Poly WeDo Art Education in Beijing, China by ARCHSTUDIO

 
November 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ARCHSTUDIO 

This is the second children educational space that ARCHSTUDIO designed for Poly Wedo Art Educational Institution. It is located on the second floor of Beijing Damei Central. This institution mainly teaches children music, dance, tea, cooking, and craft courses, so the space design needs to provide appropriate classrooms based on above needs. Inspired by rockery artificial hills in Chinese traditional garden, the design creates multiple ranges of “artificial hills” that allow children to happily play here.

Entrance, Image Courtesy © Wang Ning

  • Architects: ARCHSTUDIO
  • Project: Rockery for play—Poly WeDo Art Education
  • Location: Damei Central, Chaoyang District, Beijing
  • Photography: Wang Ning
  • Design Team: Han Wen-Qiang, Song Hui-Zhong, Li Yun-Tao
  • Project Area: 770 ㎡
  • Design Time: 2016.11-2017.01
  • Construction Time: 2017.03-2017.06

Reception, Image Courtesy © Wang Ning

The graphic design of the original building is L-shaped, and the entrance is located in the end of one side, thus the streamline from outside to inside is relatively long. A winding corridor is squeezed out by continuous curved walls, different from traditional boring straight corridors, it stimulates children’s desire to explore. Curved walls differentiate musical classroom, reception area, cooking area, tea classroom, play area and so on. A series of up and down arch caves further change the virtual-real relationship of each area, creating layered and crossed visual interest. Children will find some rooms are dark closed valleys, some are open and transparent hills, while some are holes that hold 2 children only, when they are in the corridor. The musical classroom is sealed by curved glass to ensure sound insulation and also realize an open teaching environment. The tea classroom and the cooking area are separated by reverse-arch walls, which are also tools for children to stride, rest, and play. The craft classroom is at the corner of the corridor, children can sit around the tree to do handwork. Nine private piano classrooms are arranged on both sides of the corridor, each classroom is designed as a small cave, which ensures acoustic quality as arched wall is conducive to sound mixing. Wood color is the major tune of the corridor, some walls are mirrored stainless steel, and the reflection of materials help create a deep and dazzling space to increase the enjoyment of materials experience.

Corridor, Image Courtesy © Wang Ning

Corridor, Image Courtesy © Wang Ning

The end of the corridor is dance classroom, which is positioned as an “exterior space” as a contrast to the general wood color space. The original structural pipelines of the building are all exposed, the gray glued flooring on the ground raised beside the window as a seating area. Transparent floor glass, floor dance mirror and the outdoor trees set each other off, the indoor and outdoor scenes are naturally connected.

‘s dinning area, Image Courtesy © Wang Ning

Hole seat, Image Courtesy © Wang Ning

View from the hole, Image Courtesy © Wang Ning

Corridor, Image Courtesy © Wang Ning

Play area, Image Courtesy © Wang Ning

Corridor, Image Courtesy © Wang Ning

Corridor, Image Courtesy © Wang Ning

Tea classroom and singing classroom, Image Courtesy © Wang Ning

Tea classroom and singing classroom, Image Courtesy © Wang Ning

Tea classroom, Image Courtesy © Wang Ning

Craft-classroom, Image Courtesy © Wang Ning

Private-classroom, Image Courtesy © Wang Ning

Singing-classroom, Image Courtesy © Wang Ning

Dancing-classroom, Image Courtesy © Wang Ning

Dancing-classroom, Image Courtesy © Wang Ning

Dancing-classroom, Image Courtesy © Wang Ning

Night-view-of-dancing-classroom, Image Courtesy © Wang Ning

Image Courtesy © ARCHSTUDIO

Image Courtesy © ARCHSTUDIO

Image Courtesy © ARCHSTUDIO

Image Courtesy © ARCHSTUDIO

Related posts:

Contact ARCHSTUDIO

Tags: ,

Categories: Art Center, Educational Center, Educational Institute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise