Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

C181 in Madrid, Spain by Zooco Studio

 
November 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Zooco Studio

C181 is the new housing located in Paseo de las Castellana (Madrid) designed by Zooco Studio.

It is a comprehensive reform of 230 m2, which implies a total change of the space and the way of living.

The client expresses to us the importance of the kitchen for him.

Image Courtesy © Subliminal Image

  • Architects: Zooco Studio
  • Project: C181
  • Location: Paseo de las Castellana, (Madrid), Spain
  • Photography: Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

That is why the kitchen space is considered as “heart” and center of the house, generating the circulation and all the spaces around it.

The house has two terraces that are also decisive in the design. The living room turns to one of them and the kitchen opens to the other, generating between them an interstitial space of enjoyment.

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

In addition to the above mentioned, the central volume of the kitchen serves as a container for the facilities and the laundry room, considering the rest as an open-area.

Its vertical walls generate different elevations in its perimeter. At the entrance becomes a mirror to dematerialize and give to the space amplitude. The living room presents a series of sliding oak doors, which suppose a “changing elevation” according to the day-time. In the circulation of the rooms it becomes a white wall full of wardrobes and in the toilet we can find a blind front of oak.

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

The spaces have just articulated leaving the original metallic structure, which serves as reference in the separation of the living room and dining room and the space of enjoyment in the south terrace.

As a singular element it is worth mentioning a structure of vertical slats that complete in oak the elevation of the hall and create a private space of work.

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Image Courtesy © Subliminal Image

Related posts:

Tags: ,

Categories: House, Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise